Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 241 návštěvníků)

Písecká kotleta

0.0
Písecká kotleta

Potřebné ingredience

750g kotlet, sůl, pepř, 5 vajec, 150g strouhaného sýra, kečup, hořčice, 3 stroužky česneku, majoránka, olej

Postup přípravy

Moc dobré masíčko, ke kterému se jako příloha nejlíp hodí brambory. Já se inspirovala receptem na slovenském MMB a udělala k tomu švýcarské brambory. Byla to dobrůtka :-)

Nakrájené kotlety naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.

Maso naložíme v řidším těstíčku, které připravíme z rozšlehaných vajec,

strouhaného sýra,

kečupu a hořčice,

strouhaného česneku, majoránky, pepře a soli.

V tomto těstíčku necháme kotlety minimálně půl dne odležet.

Necháme je pěkně v lednici.

Obalené kotlety rychle po obou stranách opečeme,

dáme na vymaštěný pekáč,

pokud nám zbyde těstíčko nalijeme ho na kotlety, ještě malinko podlijeme vodou a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C tak na půl až třičtvrtě hodiny.

Maso jsem pekla nejprve 20min přikryté alobalem a pak jsem deset minut dopékala bez.

A servírovala :-) Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie