Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 133 návštěvníků)

Anglická omáčka -MOOOOOOOOOC DEKUJI INESS

0.0
Anglická omáčka -MOOOOOOOOOC DEKUJI INESS

Potřebné ingredience

Suroviny: 1/2 kg libové vepř. plece, 100 g anglické slaniny, 1 střední cibule, 3-4 lžíce hl. mouky, 4 lžíce smetany, 1 lžíce plnotuč. hořčice, sůl, pepř

Postup přípravy

Postup:
Maso nakrájíme na plátky, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran (aby se ,,zatáhly"). Během smažení si nakrájíme cibulku a slaninu na drobné kostičky. Po osmažení maso vyndáme na talíř a do výpeku z masa vysypeme cibulku, slaninu a smažíme do zlatova. Po osmažení podlejeme horkou vodou (cca 1L), přivedeme k varu, povaříme asi 2 minuty. Odsuneme z ohně a pomixujeme tyčovým mixérem (můžeme zcedit). Do pomixované omáčky dáme zpátky maso, osolíme, dáme hořčici a dusíme 3/4 hodiny. Ve vyšší nádobě nebo velké sklenici dobře rozmícháme mouku s asi 300ml vody. Postupně vléváme do omáčky a podle potřeby zahustíme. Přivedeme znovu k varu a povaříme asi 5 min. Přidáme smetanu promícháme, odsuneme z ohně a máme hotovo.

MOJE PORCE

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie