(recept
si oblíbilo 274 návštěvníků)
Fantastický, jednoduchý a relativně rychlý medovník.. - dlouho nevydrží :-)...slovo relativně rychlý berte s rezervou :-D :-D
Potřebné ingredience
TĚSTO: 1 hera, 3 vejce, 300g cukru, 3PL medu, 1ČL jedlé sody, 400g hladké mouky KRÉM: 1 salko, 300g másla
Postup přípravy
TĚSTO:
Ve vodní ( parní :-) ) lázni (velký hrnec s vodou na sporáku a v něm plechová nádoba) necháme uplně rozpustit heru...nádoba ve které je hera by neměla být ponořená ve vodě..měla by být nad ní..
Do rozpuštěné hery přidáme cukr, vajíčka a med, rozšleháme a pak přidáme mouku o sodu a šleháme-pořád v lázni....Nejlépe 10 minut..já šlehala i míň a nic se nestalo :-) Nejlepší je mixérem.. takový ty spirálky..jde to tím dobře :-)
Po té rozetřeme na pečící papíry.
Já mám vystřižený kolečka protože peču v remosce...
jinak samozřejmě nevystřihujte a dělejte kolečka rovnou na plechu..
stačí si třeba ze spodní strany papíru nakreslit kolečko aby jste věděli jak to chcete veliký a měli je zhruba stejně velký :-)
Já roztírám takovou to dortovou lopatkou..je to super. hezky relativně hladký..
Z této várky jsem udělala 6 - 7 placek o průměru 25cm - ale můžete udělat míň - já se na to chystám taky..
A pečeme...Já to nepekla v troubě, takže nevím přesně jak dlouho, ale něco kolem 7 minut asi.. a na 170C..co jsem tak našla..
já pekla ve velké remosce a až to bylo hnědý tak to bylo upečený.. nemusím hlídat čas :-) jak praktické..
jde to rychle..
Až pláty uplně vychladnou tak sundáme z papíru a uděláme hezký souměrný kolečka.. já to dělala podle dortové formy 25cm...
Jeden plát a zbytky jsem rozsekala v mixéru. vznikla tak posypka :-)
Pláty - vychladlé - promazáváme krémem - bud pokojové teploty a nebo vychladlý z lednice - a musíme myslet na to že nám musí zbýt krém i na boky a vrch..
Když je to celý opatlaný krémem tak na to navrstvíme posypku a je hotovo..
NECHÁME ZALEŽET DO DRUHÝHO DNE - POKUD TO JDE... MY ZATÍM VŽDYCKY VYDRŽELI :D
KRÉM:
1. VARIANTA.. pouze smícháme salko s máslem.. obojí musí mít stejnou teplotu..-nejlépe pokojovou..
2. VARIANTA.. salko necháme 2 hodiny vařit v hrnci s vodou. plechovka musí být celá ponořená.. Salko zkaremelizuje a zhouste ještě víc.. po vychladnutí smícháme s máslem..-opět oboje pokojová teplota - Ideál je uvařit salko den před tím :-)
*******POKUD MÁTE NĚJAKÝ DOTAZ, TAK MI PÍSNĚTE VZKAZ :-)**********
Ve vodní ( parní :-) ) lázni (velký hrnec s vodou na sporáku a v něm plechová nádoba) necháme uplně rozpustit heru...nádoba ve které je hera by neměla být ponořená ve vodě..měla by být nad ní..
Do rozpuštěné hery přidáme cukr, vajíčka a med, rozšleháme a pak přidáme mouku o sodu a šleháme-pořád v lázni....Nejlépe 10 minut..já šlehala i míň a nic se nestalo :-) Nejlepší je mixérem.. takový ty spirálky..jde to tím dobře :-)
Po té rozetřeme na pečící papíry.
Já mám vystřižený kolečka protože peču v remosce...
jinak samozřejmě nevystřihujte a dělejte kolečka rovnou na plechu..
stačí si třeba ze spodní strany papíru nakreslit kolečko aby jste věděli jak to chcete veliký a měli je zhruba stejně velký :-)
Já roztírám takovou to dortovou lopatkou..je to super. hezky relativně hladký..
Z této várky jsem udělala 6 - 7 placek o průměru 25cm - ale můžete udělat míň - já se na to chystám taky..
A pečeme...Já to nepekla v troubě, takže nevím přesně jak dlouho, ale něco kolem 7 minut asi.. a na 170C..co jsem tak našla..
já pekla ve velké remosce a až to bylo hnědý tak to bylo upečený.. nemusím hlídat čas :-) jak praktické..
jde to rychle..
Až pláty uplně vychladnou tak sundáme z papíru a uděláme hezký souměrný kolečka.. já to dělala podle dortové formy 25cm...
Jeden plát a zbytky jsem rozsekala v mixéru. vznikla tak posypka :-)
Pláty - vychladlé - promazáváme krémem - bud pokojové teploty a nebo vychladlý z lednice - a musíme myslet na to že nám musí zbýt krém i na boky a vrch..
Když je to celý opatlaný krémem tak na to navrstvíme posypku a je hotovo..
NECHÁME ZALEŽET DO DRUHÝHO DNE - POKUD TO JDE... MY ZATÍM VŽDYCKY VYDRŽELI :D
KRÉM:
1. VARIANTA.. pouze smícháme salko s máslem.. obojí musí mít stejnou teplotu..-nejlépe pokojovou..
2. VARIANTA.. salko necháme 2 hodiny vařit v hrnci s vodou. plechovka musí být celá ponořená.. Salko zkaremelizuje a zhouste ještě víc.. po vychladnutí smícháme s máslem..-opět oboje pokojová teplota - Ideál je uvařit salko den před tím :-)
*******POKUD MÁTE NĚJAKÝ DOTAZ, TAK MI PÍSNĚTE VZKAZ :-)**********
Těsto...zajímavá barva i konzistence :D:D:D:D:D
Rozetřené těsto na pečícím papíru
Upečený plát :-)
no mohla jsem vyfotit teda hezčí kolečko.. tak snad příště.. takovej šišoid.. se stydím :-)
První pokus medovníku...
Druhý pokus medovníku - už lepší :-)
mňam...
Tady nazdobenej na narozeniny..
A tady ještě jeden na narozeniny
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé