Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 229 návštěvníků)

čokoládovo čokoládový dortík pro mou mamku

0.0
čokoládovo čokoládový dortík pro mou mamku

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 8 dkg cukru, 10 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa,1/2 prdopeče marmeláda na promazáníKrém: 300ml mléka, čokoládový pudink, 1 máslo, moučkový cukrČokoládová modelovací hmota: 2 čokolády na vaření, 4 vrchovaté lžíce kukuřičnoječného sirupu

Postup přípravy

Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků,odvážíme si cukr a mouku. Vymažeme si formu a zapneme troubu.Tento recept je velice jednoduchý a určitě se vám všechno povede,ale musíte mít všechno předem připraveno než začnete těsto dělat.
Bílky by měli mít pokojovou teplotu- ušleháme z nich opravdu pevný sníh,postupně začneme přidávat cukr když je sníh důkladně prošlehaný začneme přidávat žloutky PO JEDNOM míchejte lehce.Po zamíchání žloutků opět postupně a lehce vmíchat mouku,kakaem a prdopeč. Hotové těsto přelijeme do máslem vymazané a hr.moukou vysypané formy a dáme péct.

Krém:
pudink uvaříme ve 300ml mléka(nejlépe v mikrovlnce-průběžně míchat!!!) šlehat v ledové vodní lázni až do naprostého vychladnutí,pak se přidá mouč.cukr,máslo a kakao

model.hm.: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme sirup,vymícháme v hladkou hmotu,kterou necháme při pokojové teplotě vychladnout. vyválíme přes mikroten a tvoříme si květinky,či velký plát na potažení.

jiný úhel

sirup stojí kolem 50,- a je k sehnání v obchodech se zdravou výživou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie