(recept
si oblíbilo 180 návštěvníků)
LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ
Potřebné ingredience
1kg cibule, 1kg paprik, 1kg rajčat, 2dcl oleje, 1kelímek obyčejné plnotučné hořčice (200g), 35g soli, 35g cukru
Postup přípravy
Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnce olej a vsypeme cibuli a papriky, podusíme cca 15-20 min pod poklicí-pustí dostatečně tekutiny-potom přídáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme malý tj.200g kelímek hořčíce a opět provaříme. Ještě vroucí plníme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při marmeládě. Lečo se nekazí, jako konzervant slouží hořčice, kterou ale není v leču chuťově poznat. Takto dělám lečo už 10 let a vydrží v klidu dva roky, jestli dýl, to netuším, pak ho vždycky už sníme:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucikan
(upraveno)
28. 6. 2011, 13:17
Supr typ