(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pivní chléb s kmínem
Potřebné ingredience
350g hladké mouky, 350g žitné mouky, 300g špaldové mouky, 350g tmavého piva, 350g vody, 25-30g droždí, 15g soli, 1 lžíce kmínu
Postup přípravy
Ve velké misce si smícháme mouky, uprostřed vytvoříme důlek a nadrobíme do něho droždí. Vodu teplejší teploty smícháme s pivem a pomalu zalijeme vlažnou pivní směsí. Necháme vzejít. Poté přidáme sůl a kmín. Všechny suroviny zaděláme v chlebové těsto a necháme opět odpočnout, 20 minut postačí. Těsto rozdělíme na 3 díly a vytvoříme bochánky, které tvarujeme na pomoučněném vále. Přemístíme na plech a necháme vykynout. Po nakynutí potřeme vodou a vložíme do předehřáté trouby na 220˚C. Po 10 minutách troubu zeslabíme na 175˚C a pečeme ještě 25 minut.
Uvedené množství je na 3 bochánky.
Uvedené množství je na 3 bochánky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé