Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Medovník

0.0
Medovník

Potřebné ingredience

Hera, 3 vejce, 300 gramů krupicového cukru, 2 lžíce medu, 1 lžíce octa, 1 lžička jedlé sody, 400 gramů hladké mouky, trocha ořechů, na krém salko, celé máslo.

Postup přípravy

Recept je kompilací několika různých receptů na medovník.
Nejprve nachystáme vodní lázeň. V kastrolku rozpustíme Heru, přidáme med, cukr, ocet, sodu, mouku, vejce. Veškeré ingredience šleháme mixérem. Ke konci už se to lepí na metličky, ale nenechte se odradit, je to správně.
Mezitím v druhém hrnci dáme povařit Salko. Vaříme minimálně hodinu.
Až je těsto pořádně smíchané, můžeme přejít k druhé fázi. Já dělala medovník na plech, ne kulatý. Je to jednodušší v tom, že jsem na celý plech dala pečicí papír a na něj těsto nanesla stěrkou. Šlo to docela dobře.Tak jsem to udělala dvakrát, na dva plechy. Dala jsem péct zároveň do horkovzdušné trouby. Pozor, peče se jen pár minutek, tak 7. Jakmile těsto zezlátne, ihned vytáhneme z trouby a dáme vychladit.
Zatím si nachystáme krém, a to tak, že mixérem vyšleháme máslo s vychladlým Salkem. Někdo přidává cukr, já jsem nedávala, i tak je to dost sladké.
Vychladlé pláty opatrně rozkrojíme na půl, budeme mít tedy celkem 4 půlky. Opatrně odendáme z pečicího papíru a z každé strany okrojíme tak centimentr. Tyto zbytky jsem hodila do mixéru a pomlela spolu s ořechy.
Teď už nám zbývá jen medovník dodělat. Dáme plát, potřeme krémem, dáme druhý plát, opět potřeme krémem a tak to děláme až do posledního plátu. Ten potřeme krémem, potřeme i boky a posypeme namletými ořechy s odkrojky.
Dáme vychladit do ledničky a druhý den můžeme podávat. Medovník je lepší opravdu až ten druhý den, to se krásně rozleží. Musím říct, že jsem byla velice mile překvapena. Je opravdu výborný, byl během dne pryč.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie