Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

TĚSTO NA PIZZU...FAKT MOOC DOBRÉ,JAKO Z PIZZERIE:))

0.0
TĚSTO NA PIZZU...FAKT MOOC DOBRÉ,JAKO Z PIZZERIE:))

Potřebné ingredience

Těsto : 0,5kg hladké mouky,1/4 kostičky droždí (ze 42g),sůl-přiměřeně,cukr 1 lžíce,ale já nedávám,1,5 dcl oleje,2,5 dcl vlažné vody. Na těsto :jeden rajský protlak + kečup-dle odhadu asi tak 2 lžíce,oregano,nastrouhaný sýr+ přísady,které chcete na pizzu naklást:salámy,cibule olivy,...

Postup přípravy

Uděláme těsto..vše smíchat a uhníst těsto,já nedělám kvásek dávám sušené kvasnice:)),uděláme 4 bochánky a necháme 1/2 hodinky kynout pod utěrku.Poté si vytvarujeme tenkou placku,kterou potřeme protlakem + kečup + zamíchaným oreganem,posypeme sýrem nastrouhaným a poté poklademe libovolně vše co nám chutná.Je opravdu výborná,máme ji snad raději než z pizzérky:))Vyzkoušejte...A je perfektní,že pokud nesníte všechny 4 pizzy,tak já vždy dvě zamrazuji,mám je vlastně nachystané jako na pečení,ale dám je do folie a zamrazím...kdykoliv přijdou k chuti..stačí jen upéct!!Doporučuji:))

Pečeme ve vyhřáté troubě na 250°C,cca 5 min. = do zlatova

Smíchaly jsme všechny přísady,udělali těsto a vytvořili jsem 4 bochánky..asi takto:))

Poté si vytvarujeme placku a dáme ji do olejem vymazané formy,potřeme protlakem smíchaným s kečupem a oreganem a posypeme nastrouhaným sýrem

..

Potom poklademe vše co jsme si na pizzu nachystali...samé dobrůtky:))

..

..

a upečeme při 250°C cca 5 min.


PŘEJI DOBROU CHUŤ!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bezi 5. 1. 2008, 20:00
zajímalo by mě jaké je těsto na pizzu ze sušeného droždí ,dělám z kostky a je to perfektní ,sušené s modrým ptákem používám jen do chleba to mám vyzkoušený.a je to bašta.Zrovna dnes jsem pizzu dělala,musím se pochválit, jako z pizzerie i vám přeji dobrou chut´.
Zuzka 11. 1. 2008, 20:22
@Bezi Je opravdu moc dobré a k nerozeznání od čerstvých kvasnic..já tak dělám i vánočku a je to mňamozní :)))))hlavně je to jen pro mě rychlejší než dělat kvásek a oparvdu k nerozeznání.)))jsem ráda,že pizza chutnala :))) (Y) (D)
Katy9 17. 2. 2007, 7:54
dobrý den...také by mě zajímalo množství kvasnic...píšete 1/4... myslíte 1/4 té klasické kostky??? celá ta kostička je 42g....moc děkuji za upřesnění... Katka (F)
Zuzka 17. 2. 2007, 16:06
@Katy9 Dobrý den,těší mě Váš zájem,omlouvám se,ale já jsem to tak právě nikdy nedělala :-(( ;-)Ale určitě by to mělo být čtvrt té klasické kostičky.Mám ten recept od kamarádky,a takto mi to podala....ještě jednou se omlouvám,nechcete taky zkusit ty sušené??Je to rychlejší :-))těch dávám na 500g mouky půl sáčku.
Katy9 17. 2. 2007, 16:17
@Zuzka Jé, vidíte, já zase nikdy nic nepekla ze sušeného... díky moc za info... určitě zkusím.. jak píšete je na sáčku návod...snad to nezkazím.. ještě prosím.. to je jen jeden druh toho droždí v sáčku???
Zuzka 17. 2. 2007, 16:28
@Katy9 no je jich víc,já používám "sat-instant",je ho tam 10g,je to bílý sáček,červeně napsané a je na tom modrá vlaštovka :-))snad jsem pomohla?.. :-)
Katy9 17. 2. 2007, 17:06
@Zuzka určitě...moc ď...musím jej v ochodě "někde najít"..je to legrační, ale nikdy jsem jej nekupovala... (child1)
mimik 16. 2. 2007, 23:12
Dobrý večer, vypadá to dobře a určitě vyzkouším. Ale zeptám se jen, kolik dáváte těch sušených kvasnic? Díky
Zuzka 17. 2. 2007, 16:08
@mimik Dobrý den,také děkuji za Váš zájem :-)Sušených dávám na 500g mouky půl sáčku,na zadní straně sáčku je napsáno,že celý sáček je pro 1 kg mouky,takže na půl dávám půl :-)))) :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie