Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Borůvkové croissanty

0.0
Borůvkové croissanty

Potřebné ingredience

6 dlc hladké mouky, 2 dcl cukru krupice, 1 lžička prdopeč, 1 lžička vanilínového cukru, 100 g másla, 2 dcl mléka, 1 vejce

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 225 stupňů. Pokud používáme mražené borůvky, necháme je rozmrazit (můžeme použít i džem - hustý, aby při pečení nevytékal).
Smícháme mouku, cukr, prdopeč a vanilínový cukr. Přidáme máslo nakrájené na kousky, vlijeme mléko a přidáme vejce. Rychle vypracujeme těsto.
Na pomoučněné ploše těsto rozdělíme na 3 části. Z každého dílu vyválíme plát o průměru asi 25 cm a rozkrojíme na 8 výsečí.
Borůvky trochu dosladíme moučkovým cukrem a naneseme do středu každé výseče. Srolujeme do tvaru croissantů, pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve střední části trouby asi 15 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 23. 4. 2009, 15:48
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie