Borůvkové croissanty
Potřebné ingredience
6 dlc hladké mouky, 2 dcl cukru krupice, 1 lžička prdopeč, 1 lžička vanilínového cukru, 100 g másla, 2 dcl mléka, 1 vejce
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 225 stupňů. Pokud používáme mražené borůvky, necháme je rozmrazit (můžeme použít i džem - hustý, aby při pečení nevytékal).
Smícháme mouku, cukr, prdopeč a vanilínový cukr. Přidáme máslo nakrájené na kousky, vlijeme mléko a přidáme vejce. Rychle vypracujeme těsto.
Na pomoučněné ploše těsto rozdělíme na 3 části. Z každého dílu vyválíme plát o průměru asi 25 cm a rozkrojíme na 8 výsečí.
Borůvky trochu dosladíme moučkovým cukrem a naneseme do středu každé výseče. Srolujeme do tvaru croissantů, pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve střední části trouby asi 15 minut.
Smícháme mouku, cukr, prdopeč a vanilínový cukr. Přidáme máslo nakrájené na kousky, vlijeme mléko a přidáme vejce. Rychle vypracujeme těsto.
Na pomoučněné ploše těsto rozdělíme na 3 části. Z každého dílu vyválíme plát o průměru asi 25 cm a rozkrojíme na 8 výsečí.
Borůvky trochu dosladíme moučkovým cukrem a naneseme do středu každé výseče. Srolujeme do tvaru croissantů, pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve střední části trouby asi 15 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
23. 4. 2009, 15:48