Pivoňský závitek
Potřebné ingredience
5-plátků-vepřové kýty, 150-g-uzeného bůčku, 200-g-brambor, 200-g-kysaného zelí, 200-g-cibule, 200-g-sádla, hladká mouka, rajčatový protlak, sůl, kmín alobal.
Postup přípravy
Poloviční dávku cibule zpěníme na sádle, přidáme nakrájené oprané zelí, nastrouhané brambory a dusíme do měkka. Osolíme, přidáme uzený bůček nakrájený na kostičky a vejce. Zamícháme a klademe na naklepané,počesnekované,osolené a pokmínované plátky masa. Plátky svineme , zabalíme bo alobalu,vložíme na pekáč a pečeme do měkka. Závitky vyjmem, štávu vysmahneme do tuku, přidáme raj. Protlak s moukou, zalijeme vývarem z masoxu, nebo vodou a rozšleháme. Necháme povařit, šťávu necedíme, vložíme do ní závitky a prohřejeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jíta406
(upraveno)
19. 5. 2007, 23:01
Dášo zajímavej recept,někdy vyzkouším,je to asi mnamka co???