Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

FRANCOUZKÉ BRAMBORY

0.0
FRANCOUZKÉ BRAMBORY

Potřebné ingredience

750 g brambor, 400 g měkého salámu (dávám uzené) , 1 velká cibule, sůl, pepř, mléko, olej, 4-5 vajec, mletý kmín, mletá paprika

Postup přípravy

V pekáči osmahneme cibuli, přidáme pokrájený salám na kostičky. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a maličko kmínu. V pekáčku promícháme, zalijeme mlékem, aby koukaly jen špičky brambor. Dáme do rozpálené trouby nepřikryté a pečeme na 220 stupňů min. půl hodiny. Ztlumíme na 180 a pokračujeme další půl hodinu, někdy déle, dokud se všechno mléko nevyvaří. Mezi tím si rozkvedláme vejce s trochou mléka a zalijeme brambory. Dopečeme 15-20 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie