(recept
si oblíbilo 77 návštěvníků)
Lehoučká šlehačková roláda (bez mouky)
Potřebné ingredience
4 vejce, 4 poctivé lžíce holandského kakaa, 4 rovné lžíce moučk. cukru + smetana na šlehání, ztužovač + ovoce na ozdobu
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem a kakaem, opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme (na střední teplotu asi 8 minut). Upečený plát překlopíme na čistou utěrku, stáhneme papír, ušleháme pevnou šlehačku, vychladlý korpus pomažeme, zarolujeme a ozdobíme.
Žloutkovo-kakaová hmota a pevný sníh z bílků (šleháme se špetkou soli)
Opatrně smíchat a šup na plech.
Dávka stačí na malý plešík, na klasický plech bych dala z 6 vajíček.
Toto jsem dávala do náplně, šlehačka stačí jen 33%. Žádný další cukr.
Naplněno, nic se neláme.
Ač postup varoval, že roláda nesmí dlouho stát, aby se nerozmočila, noční pobyt v lednici přežila bez úhony a naopak jí velmi prospěl.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nasta77
(upraveno)
28. 10. 2016, 8:25
Vynikající ☺
bertica
(upraveno)
11. 12. 2010, 21:22
DOBROTKA,ZAJTRA ROBÍM ZAS.díky za recept
romika
(upraveno)
4. 11. 2010, 8:19
můžu Vám říct,že je to něco naprosto luxusního nejsem žádná kuchařka,vaření mě nebaví,ale tohle bylo za 15 min hotovo se vším všudy a snězeno během minuty,ten den jsem musela dělat další děkuji tímto za super recept
Lenka H. K.
(upraveno)
7. 11. 2010, 13:29
@romika
Jsem ráda, že Vám chutnalo . Taky mám na ní ráda, že nedá žádnou práci, a i tak ohromuju návštěvy (akorát až se to všichni naučí sami péct, tak budu muset ohromovat něčím jiným).
lukatra
(upraveno)
15. 5. 2010, 14:57
Dneska jsem jí pekla Chtěla jsem se zeptat je ta rolada hořká Nebo jsem něco udělala špatně Možná dala hodně kakaa Manžel říkal ,že je ,ale dobrá
Lenka H. K.
(upraveno)
15. 5. 2010, 22:27
@lukatra
Dobrý den Lucie, slladká nebo hořká je podle toho, kolik dáte kakaa a jakého (sypu to tam víceméně od oka), pro nás je sladká akorát a to já hořké hrozně nerada, manžel je spíš na ty méně sladké věci a tohle je takový kompromis. Pro ty, kdo rádi zákusky sladké a ještě sladší bych dala kakaa méně, anebo použila šlehačku oslazenou, nebo ještě třeba pařížskou z ledových kaštanů, ta je hodně sladká. V cukrárně nám ji tu pečou chuťově nastejno, jako to dělám já. Aspoň víte, že máte kvalitní kakao .
Delisa
(upraveno)
25. 4. 2010, 13:49
Super Plnila jsem Pařížskou šlehačkou a byla vynikající
helša
(upraveno)
19. 4. 2010, 11:23
Včera jsem ji musela upéct nedalo mi to,protože jsem ji už kdysi jedla a je výborná,ale recept jsem někde ztratila takže mocinko děkuji za tvůj recept je výborná zrovna ji tady mlsám
Lenka H. K.
(upraveno)
19. 4. 2010, 20:23
@helša
Petro, mám radost (že nepokynu sama ).
Romy 2
(upraveno)
19. 4. 2010, 2:55
Tak toto som si nemala otvoriť , ani nezaspím ako pracuje Pavlovov reflex. Ak bude kakao aj v šľahačke, tak neviem či ju nezjem sama. Vypadá božsky.
Lenka H. K.
(upraveno)
19. 4. 2010, 20:22
@Romy 2
Taky už jsem uvažovala ještě nad upgradem, ale už tak jsem špekatá dosti .
krhak
(upraveno)
18. 4. 2010, 22:26
dolik76
(upraveno)
18. 4. 2010, 13:17
Právě se cpeme, jen došel pečící papír(to bych ho nesměla pořád brát na šití), tak jsem dělala na teflonové podložce a lepí to Jinak super, tak až dokoupím papír,vyzkouším znovu
Lenka H. K.
(upraveno)
18. 4. 2010, 14:37
@dolik76
Blanko, díky za zprávu. Pečicího papíru máme kupodivu doma úplně novou roli, ale zase mohu zvěstovat, že se to dosti blbě sloupává z alobalu. To si člověk kolikrát myslí, že mu něco projde, a ono ne .
dolik76
(upraveno)
18. 4. 2010, 23:18
@Lenka H. K.
no já beru na nažehlování pečící papír,takže ho víc poslední dobou využiji v dílně než u stroje a alobal jsem kdysi zkoušela na klasickou roládu a fakt jde dolů dost blbě
DajaB.
(upraveno)
18. 4. 2010, 10:18
No ségra, já jen žasnu! Z tebe neco bude, pokud tě.....
Lenka H. K.
(upraveno)
18. 4. 2010, 13:11
@DajaB.
Jo, to už jsi říkala, a je ze mě prdlajs .
Ilonáček
(upraveno)
17. 4. 2010, 20:21
sislová
(upraveno)
17. 4. 2010, 9:25
něco hodně podobného http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=77249
Lenka H. K.
(upraveno)
17. 4. 2010, 20:40
@sislová
Díky, ale my rádi přesně tuto, chodíme za ni utrácet hříšné peníze do cukrárny, což už nebudeme muset. Jen toho korpusu budu dělat víc, na velký plech .