Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Moje první semifreda - možná i poslední .....

0.0
Moje první semifreda - možná i poslední .....

Potřebné ingredience

Na piškot: 0,5 kg vajec (váha i se skořápkami), 8 vrchovatých lžic polohrubé mouky, 5 vrchovatých lžic cukru moučka, 3 lžíce oleje, 1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva. Na krém: 3 šlehačky, 1 želatinový ztužovač, karamel (kupovaný). Na ozdobení šlehačka, ztužovač šlehačky, ozdůbky z čokolády.

Postup přípravy

Měla jsem potřebu vyzkoušet něco nového, tak jsem se rozhodla pro semifreda. Předem jsem si pročetla spoustu návodů na různých "pekařských" stránkách a zhlédla různé druhy formiček a vykrajovátek. Moje lenost mi nedovolila pustit se do výroby vlastních formiček, takže jsem použila část rovné plastové lahve (0,33 l) jako vykrajovátko - zákusek jsem potom prsty protlačila ven. Z bílků ušlehat sníh, do kterého se postupně zamíchají žloutky, cukr, mouka s práškem do pečiva a olej. Těsto vyjde na pekáč 20x30 cm - vyložila jsem pečícím papírem. Na krém ušlehat 0,5 l šlehačky, po ušlehání přidat asi tři lžíce moučkového cukru a karamel. Podle návodu připravit želatinový ztužovač (míchala jsem pěkně do hladka, přesto jsem nakonec měla v krému cucky :-( Postupně do želatiny přišlehat šlehačku. Nanést na piškot a vychladit. Mezitím jsem si připravila ozdobičky z čokolády a ušlehala šlehačku na zdobení. No ušlehala ..... nalila jsem ji do mísy, nasypala ztužovač, rozmíchala a začala šlehat - ale hrozně to cákalo, tak jsem vypnula šlehač, že si dám přes mísu poklop a podařilo se mi ji zvrhnout ...... Vždy jsem na jakékoliv zdobení používala plastovou zdobičku, ale nedávno jsem si pořídila v Ikee soupravičku - strunu na krájení korpusu, stěrku a cukrářské sáčky se špičkami - tak jsem poprvé sáček vyzkoušela ..... katastrofa! Sáček hrozně propouští a špička má špatný spoj :-( Dneska se prostě nedařilo - tak snad alespoň donesu pár kousků do práce na ochutnání bez úhony .....

- upéct, pomazat, vychladit, vykrájet a ozdobit ..... jak jednoduché :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 25. 9. 2010, 7:42
(clamp) (clamp) (clamp)recept znám, je z e-kuchařky, právě podle něj pracuji na výrobě formiček na semifreda z krabice od mléka ,-) (F)
kulisekkk 4. 8. 2010, 7:59
Hmmmmmmmm, teta, kdyby to tak byly hermelíny :-D :-D :-D :-D :-D :-D (L)
ivana.king 4. 8. 2010, 9:44
@kulisekkk To nic mamino, to přejde - ty tvoje chutě ,-) :-D Hermelín to nebude - ten nejím ,-) (L) (hello)
alimraj1 25. 6. 2010, 14:41
Taky je dělám bez originálních vykrajovaček,ale vykrajuju jen piškot,náplň dávám až do formiček(udělala jsem si jich víc) - líp se to pak ztuhlé vystrkuje (Y)
ivana.king 25. 6. 2010, 15:33
@alimraj1 *-) když já právě byla líná vyrábět víc vykrajovátek - takhle to šlo také docela dobře ..... Hlavně mě ale ničil ten protékající sáček, ta rozlitá šlehačka, čokoláda, která nechtěla vytékat ze sáčku ..... ale nakonec chutnalo - to je to hlavní ,-) (hello) (F)
PavliBP 25. 6. 2010, 11:38
někdy se nedaří, ale i přesto je výsledek úžasný (clamp), to si člověk pak řekne, že nervy snad i za to stály ,-) ... jinak se sáčkem z Ikei mám stejný problém, dostala jsem ho jako dárek a zdobit s ním je opravdu boj, ale nic jiného nemám, takže zápasím dále 8-|
ivana.king 25. 6. 2010, 15:29
@PavliBP Pavlí, děkuji (L) Já sáček asi odložím a vrátím se k osvědčené plastové stříkačce, sice musím častěji doplňovat, ale neteče ,-) (hello) (F)
trala 25. 6. 2010, 8:49
Ivanko, máte je moc pěkné (Y) (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
ivana.king 25. 6. 2010, 15:27
@trala Děkuji (L) (F) (hello)
peke 25. 6. 2010, 8:15
Jo někdy je den blbec *-) Ale zvládla jste to skvěle, nevěště hlavu, příště bude líp... |:o) |:o) (F)
ivana.king 25. 6. 2010, 15:27
@peke Jarmilko, děkuji (L) - v práci jsem byla pochválena, tak snad se bude příště dařit líp (hello) (F)
Jxsara 25. 6. 2010, 7:12
Ivanko,přes ty potíže,dopadly opravdu překrásně...jste šikulka a doufám,že vás to neodradilo.....ať se příště daříííí (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ivana.king 25. 6. 2010, 15:26
@Jxsara Zdeni děkuji (L) Máte pravdu - neodradilo, už přemýšlím, do čeho se pustím příště ,-) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie