Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
PARNÍ HRNEC
Plněné knedlíčky - vepřové

Plněné knedlíčky - vepřové

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 220 g hladké mouky, 100 g vlažné vody, 30 g cukru, 20 g oleje, 1 lžička sušeného droždí; * NÁPLŇ: 250 g masa - vepřové, hovězí nebo mix, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce Worcestrové omáčky, sůl, (cukr), na zahuštění ¼ šálku vody +1 zarovnaná lžička kukuřičného škrobu

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- maso pokrájet na drobné kousky (nebo použít mleté)
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek pokrájet na drobno
- maso pokrájet na drobno
- škrob…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jogurtovo-tvarohové knedlíky

Jogurtovo-tvarohové knedlíky

Potřebné ingredience

1 rohlík na kostičky, 200g jogurtu, 2 vejce, 20g másla, 150g krupičky, 130g tvarohu, sůl

Postup přípravy

Kousky rohlíku zalijeme jogurtem. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky vyšleháme s máslem a tvarohem. Do žloutkové směsi přidáme rohlík s jogurtem, krupičku a sníh, zamícháme. Pomocí…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vločkovo-sýrové knedlíčky do polévky

Vločkovo-sýrové knedlíčky do polévky

Potřebné ingredience

jemné vločky, eidam nebo gouda, sůl, pepř, česnek, petrželka, vejce, hrubá mouka

Postup přípravy

Vypracujeme celkem tuhé těsto, vyválíme knedlíčky a zavaříme v polévce.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Pařené knedlíky (dampfnudeln)

Pařené knedlíky (dampfnudeln)

Potřebné ingredience

500g hladké mouky (nebo 00), 25g droždí, 2 lžíce cukru, 200g mléka, 100g lehce rozehřátého másla, 2 vejce. Višně + cukr. Na napaření: 220 - 250g mléka, 50g másla. Omáčka: 300g mléka, 1 a 1/2 šlehačky (280g), 6 žloutků, vanilka, 1 malá lžíce škrobu, 60g cukru (může být i méně)

Postup přípravy

Mouku nasypeme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme 3 lžíce mléka, lehce promícháme a nahrneme trochu mouk přes. Necháme kynout 15 - 20 min…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí vývar s kuřecími knedlíčky

Kuřecí vývar s kuřecími knedlíčky

Potřebné ingredience

kuřecí odřezky a skelety, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer...), cibule, hrášek, fazolky, květák, pár kuliček černého pepře, kulička nového koření, koření na ochucení polévky (Solčanka, Vegeta, Polévková vonička...), (případně nějaká příloha, např. nudle, celozrnné nudle...); * KNEDLÍČKY: 160 - 190 g kuřecího masa (nejlépe prsa), 3 lžíce strouhaného parmezánu, 1 stroužek česneku, 1-2 lžíce bylinek (pažitka, petržel, cibulková nať ...), 1 vejce, sůl, bílý pepř, strouhanka

Postup přípravy

Tohle dělám jednou za čas - připravím porce mletého masa i vývaru do mrazáku a podle potřeby jen vytáhnu a něčím doplním.

Prsa vykostit.
Kostru vložit do hrnce, přidat…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Potřebné ingredience

hladká mouka, vlažná voda, sůl. Švestky, mák, cukr, rozpuštěné máslo

Postup přípravy

Z mouky, vody a soli uděláme polotuhé těsto, které necháme chvíli odležet. Poté vyválíme co nejtenčí plát (lze i strojkem na těstoviny - tloušťku asi č.3). Do každého kousku…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Knedlíky se sušenými meruňkami

Knedlíky se sušenými meruňkami

Potřebné ingredience

250g tvarohu, 1 vejce, pomerančová a citrónová kůra, 20g rozpuštěného másla, 50g strouhanky, 15-30g polohrubé mouky (dle vlhkosti tvarohu), 50 sušených meruněk na malé kousky. K podávání javorový sirup, zakysaná smetana, sekané ořechy

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme ho asi 2 hodiny odležet. Poté tvarujeme knedlíčky, vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Podáváme přelité javorovým sirupem a s kopečkem zakysané smetany.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
TVAROHOVÉ KNEDLE

TVAROHOVÉ KNEDLE

Potřebné ingredience

100g tvarohu nebo cream cheese, 20g vloček, 20g proteinu (nebo mouky, otrub,...), 10g kokosové mouky, stévie nebo čekankový sirup dle chuti

Postup přípravy

Z tohoto máme základ, ze kterého uděláme těsto. Těsto mi nelepilo, kdyžtak přidejte mouku. Poté jsem obalila jahůdky a nechala je ještě v lednici, aby více ztuhly, ale akutní to…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Houskový knedlík vhodný k omáčce- hrnkový recept

Houskový knedlík vhodný k omáčce- hrnkový recept

Potřebné ingredience

Potřebujeme : 3 hrnky hrubé mouky( hrnek 250 ml),300 ml vody,1/2 prášku do pečiva 1 vejce a 1 žloutek,1 lžíci oleje,1/2 lžičky soli,2 rohlíky-den staré

Postup přípravy

Rohlíky si nakrájíme na malé kostičky.Do mísy dáme vodu, vejce, olej -přisypeme mouku s pr.do pečiva, sůl a nakrájené rohlíky-vymícháme těsto-necháme 10 minut odpočinout. Zatím si…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchané švestkové knedlíky- zadělané v domácí pekárně

Nadýchané švestkové knedlíky- zadělané v domácí pekárně

Potřebné ingredience

230 ml mléka,1 lžíce olivového oleje,1 žloutek,500 g hrubé mouky,1 káv.lžička soli,2 lžičky cukru,25 g droždí,švestky,mák a cukr na posypání,sádlo na polití

Postup přípravy

Do nádoby pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny,pak sypké -navrch rozdrobíme droždí a zapneme program těsto.Nakynuté vyklopíme na pomoučený vál a oddělujeme kousky,které plníme…

Zobrazit více...

Kategorie