Plněné knedlíčky - vepřové
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 220 g hladké mouky, 100 g vlažné vody, 30 g cukru, 20 g oleje, 1 lžička sušeného droždí; * NÁPLŇ: 250 g masa - vepřové, hovězí nebo mix, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce Worcestrové omáčky, sůl, (cukr), na zahuštění ¼ šálku vody +1 zarovnaná lžička kukuřičného škrobu
Postup přípravy
Připravit suroviny:
- maso pokrájet na drobné kousky (nebo použít mleté)
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek pokrájet na drobno
- maso pokrájet na drobno
- škrob…
Jogurtovo-tvarohové knedlíky
Potřebné ingredience
1 rohlík na kostičky, 200g jogurtu, 2 vejce, 20g másla, 150g krupičky, 130g tvarohu, sůl
Postup přípravy
Kousky rohlíku zalijeme jogurtem. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky vyšleháme s máslem a tvarohem. Do žloutkové směsi přidáme rohlík s jogurtem, krupičku a sníh, zamícháme. Pomocí…
Vločkovo-sýrové knedlíčky do polévky
Potřebné ingredience
jemné vločky, eidam nebo gouda, sůl, pepř, česnek, petrželka, vejce, hrubá mouka
Postup přípravy
Vypracujeme celkem tuhé těsto, vyválíme knedlíčky a zavaříme v polévce.
Pařené knedlíky (dampfnudeln)
Potřebné ingredience
500g hladké mouky (nebo 00), 25g droždí, 2 lžíce cukru, 200g mléka, 100g lehce rozehřátého másla, 2 vejce. Višně + cukr. Na napaření: 220 - 250g mléka, 50g másla. Omáčka: 300g mléka, 1 a 1/2 šlehačky (280g), 6 žloutků, vanilka, 1 malá lžíce škrobu, 60g cukru (může být i méně)
Postup přípravy
Mouku nasypeme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme 3 lžíce mléka, lehce promícháme a nahrneme trochu mouk přes. Necháme kynout 15 - 20 min…
Kuřecí vývar s kuřecími knedlíčky
Potřebné ingredience
kuřecí odřezky a skelety, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer...), cibule, hrášek, fazolky, květák, pár kuliček černého pepře, kulička nového koření, koření na ochucení polévky (Solčanka, Vegeta, Polévková vonička...), (případně nějaká příloha, např. nudle, celozrnné nudle...); * KNEDLÍČKY: 160 - 190 g kuřecího masa (nejlépe prsa), 3 lžíce strouhaného parmezánu, 1 stroužek česneku, 1-2 lžíce bylinek (pažitka, petržel, cibulková nať ...), 1 vejce, sůl, bílý pepř, strouhanka
Postup přípravy
Tohle dělám jednou za čas - připravím porce mletého masa i vývaru do mrazáku a podle potřeby jen vytáhnu a něčím doplním.
Prsa vykostit.
Kostru vložit do hrnce, přidat…
Švestkové knedlíky
Potřebné ingredience
hladká mouka, vlažná voda, sůl. Švestky, mák, cukr, rozpuštěné máslo
Postup přípravy
Z mouky, vody a soli uděláme polotuhé těsto, které necháme chvíli odležet. Poté vyválíme co nejtenčí plát (lze i strojkem na těstoviny - tloušťku asi č.3). Do každého kousku…
Knedlíky se sušenými meruňkami
Potřebné ingredience
250g tvarohu, 1 vejce, pomerančová a citrónová kůra, 20g rozpuštěného másla, 50g strouhanky, 15-30g polohrubé mouky (dle vlhkosti tvarohu), 50 sušených meruněk na malé kousky. K podávání javorový sirup, zakysaná smetana, sekané ořechy
Postup přípravy
Vypracujeme těsto a necháme ho asi 2 hodiny odležet. Poté tvarujeme knedlíčky, vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Podáváme přelité javorovým sirupem a s kopečkem zakysané smetany.
TVAROHOVÉ KNEDLE
Potřebné ingredience
100g tvarohu nebo cream cheese, 20g vloček, 20g proteinu (nebo mouky, otrub,...), 10g kokosové mouky, stévie nebo čekankový sirup dle chuti
Postup přípravy
Z tohoto máme základ, ze kterého uděláme těsto. Těsto mi nelepilo, kdyžtak přidejte mouku. Poté jsem obalila jahůdky a nechala je ještě v lednici, aby více ztuhly, ale akutní to…
Houskový knedlík vhodný k omáčce- hrnkový recept
Potřebné ingredience
Potřebujeme : 3 hrnky hrubé mouky( hrnek 250 ml),300 ml vody,1/2 prášku do pečiva 1 vejce a 1 žloutek,1 lžíci oleje,1/2 lžičky soli,2 rohlíky-den staré
Postup přípravy
Rohlíky si nakrájíme na malé kostičky.Do mísy dáme vodu, vejce, olej -přisypeme mouku s pr.do pečiva, sůl a nakrájené rohlíky-vymícháme těsto-necháme 10 minut odpočinout. Zatím si…
Nadýchané švestkové knedlíky- zadělané v domácí pekárně
Potřebné ingredience
230 ml mléka,1 lžíce olivového oleje,1 žloutek,500 g hrubé mouky,1 káv.lžička soli,2 lžičky cukru,25 g droždí,švestky,mák a cukr na posypání,sádlo na polití
Postup přípravy
Do nádoby pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny,pak sypké -navrch rozdrobíme droždí a zapneme program těsto.Nakynuté vyklopíme na pomoučený vál a oddělujeme kousky,které plníme…