Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Špaldové housky

Špaldové housky

Potřebné ingredience

Omládek: 100g vody, 130g hladké mouky, 1 lžička sladěnky, 15g droždí. Těsto: 100g vody, 50g kefíru, 30g oleje, 200g špaldové chlebové mouky, 120g hladké pšeničné mouky, 8g soli. Vejce na potření.

Postup přípravy

Suroviny na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme tužší těsto. Necháme opět kynout asi hodinu. Poté rozdělíme na 9 dílů a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánové vafle

Banánové vafle

Potřebné ingredience

90g rýžové mouky, 165g špaldové celozrnné nebo pohankové mouky, 2 lžičky PP, 1 vejce, 20g oleje, lžička skořice, 2 zralé banány, 250g mléka, ev. lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady s rozmačkanými banány. Pečeme ve vaflovači a podáváme se zakysanou smetanou, šlehačkou, ovocem,...

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
HOVĚZÍ  NA HOUBÁCH v PH

HOVĚZÍ NA HOUBÁCH v PH

Potřebné ingredience

1/2 kg masa hřiby cibule,jarní cibulka pórek,sůl pepř párek jíška hořčice

Postup přípravy

Maso nkrájím na kostky , nasolím a napepřím. Na pánvi osmažím cibulku potom zatáhnu
maso vložím, pórek, jarní cibulku, PL hořčice,hřiby sušené namočené.

Vše dám do PH…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
BŮČEK v PH

BŮČEK v PH

Potřebné ingredience

1 kg bůčku bez kostí cibulu, česnek, pepř, sůl, kmín, trochu červené, papriky a gril. koření

Postup přípravy

Vložíme do PH vůbec nepodléváme pustí to hodně šťávy. Loudám na 3,5 hod. na 2. Do trouby už nedávám. Je to vynikající.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
jahodové řezy

jahodové řezy

Potřebné ingredience

Na těsto: 3 vejce 90 g moučkového cukru trochu citronové kůry špetka soli do sněhu 90 g polohrubé mouky 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva Na pudink: 700 ml mléka 2 vanilkové pudinky cukr dle potřeby - zhruba 40 g 80 g másla možno i 100 g Na želé: 2 ks jahodové želé od Dr.Oetkera cukr dle potřeby - zhruba 70 g 1 l vody na přípravu

Postup přípravy

Žloutky si vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do bělavé pěny, taktéž si ušleháme s malou špetkou soli pevný sníh a mouku si prosijeme s práškem do pečiva. Pak do žloutkové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký špaldový koláč s jahodami

Křehký špaldový koláč s jahodami

Potřebné ingredience

Těsto: 170 g hladké špaldové mouky, 125 g másla, 60 g cukru moučka, 1 žloutek. Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 1 PL rumu, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 bílky. Dále: asi 6 jahod.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladnu. Tvaroh smícháme s cukrem, žloutkem, pudinkovým práškem a rumem. Z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Drobenka-varianty

Drobenka-varianty

Potřebné ingredience

2 pl másla, 4-6 pl polohrubé. mouky, 2pl cukr krystalrn1- přidat nastrouhanou citr. nebo pomeranč. kůru.rnrn2- přidat kokos, skořici,posekane oříšky

Postup přípravy

Smíchat a propracovat, posypat buchtu. Když je drobenka mazlavá, přidat mouku, nebo dat na chvilku do mrazáku.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkové sušenky

Bílkové sušenky

Potřebné ingredience

4 velké bílky (cca 130g), 60g hladké mouky, 65g žitné nebo špaldové celozrnné (lze i 125g hladké mouky), 100g ořechů, cca 50-70g třtinového cukru (stačí i 40)

Postup přípravy

Bílky vyšleháme s cukrem, poté rychle zašleháme mouku a nakonec stěrkou přimícháme ořechy. uhladíme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a pečeme na 180°C asi 30-40min. Po…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

Potřebné ingredience

2 velké hrsti bazalkových listů, 2 lžíce parmazánu, 2 lžíce kešu ořechů, sůl, 1/4 stroužku česneku (nebo ještě méně), olivový olej (asi 50 - 70ml)

Postup přípravy

Bazalku s olejem nasekáme nahrubo. Přidáme ostatní ingredience a umixujeme do hladké pasty. Pokud je potřeba přidáme olivový olej. Pro uchování barvy povrch zalijeme olejem.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvojitý cheesecake

Dvojitý cheesecake

Potřebné ingredience

Na korpus: 130g mletých mandlí, 3 žloutky, 250g špaldové mouky, 1 lžička PP, 210g másla, 80g třtinového cukru, sůl. + cca 60-80g másla. Pečený cheesecake: 480g Philadelphia, 115g creme fraiche, 40g cukru s vanilkou, 50-70g světlého třtinového cukru, 2 vejce, 4 žloutky, 30g kukuřičného škrobu. Jahodové želé: 3 g želatiny, 2 lžíce vody, 65g mixovaných jahod, 65g čerstvé pomerančoví šťávy (cca 1 pomeranč). Nepečený cheesecake: 75g šlehačky, 55g creme fraiche, 55g Philadelphia, 20g bílé čokolády, 20g cukru, 25g mléka, 2 lžíce vody, 3g želatiny. Čerstvé jahody na ozdobu.

Postup přípravy

Z ingrediencí na korpus vypracujeme těsto, necháme zatuhnout v lednici. Poté vyválíme na plát (nebo nakrájíme tvary) a upečeme na 180°C asi 20min. (dokřupava). Necháme vychladnout…

Zobrazit více...

Kategorie