Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Hovězí s mrkví a bramborem

Hovězí s mrkví a bramborem

Potřebné ingredience

hovězí maso (cca 500 g vcelku), karotka, bílý pepř, sůl, cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, máslo, instantní jíška

Postup přípravy

Hrnec trochu máznout máslem, doprostřed položit maso a kolem nasypat na kolečka pokrájenou mrkev. Maso trochu posolit, opepřit bílým pepřem, na mrkev položit kousek másla, vše…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Králík à la svíčková

Králík à la svíčková

Potřebné ingredience

díly z králíka, malá sklenice směsi Halali (320 g), 2-3 čerstvé mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 100 - 150 g sladké smetany, sůl, cukr, citrónová šťáva

Postup přípravy

Králičí díly naložit do lednice na 1-3 dny do zeleninové směsi - Halali + pokrájená čerstvá zelenina.

Pomalit 6 hodin na LOW (3,5l hrnec).

Po vyjmutí masa do hrnce…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Dýňová polévka (s kuřecím vývarem)

Dýňová polévka (s kuřecím vývarem)

Potřebné ingredience

kuřecí díly na polévku, dýně (Hokkaido, muškátová...), několik kuliček pepře, sůl, sladká smetana, na dozdobení a dochucení dýňový olej a zakysaná smetana

Postup přípravy

Nejprve dát do hrnce kuřecí skelet + 2 kuličky pepře + sůl.
(Já dávám skelety vařit do sítka, abych nemusela z polévky lovit kosti, maso a koření, ale není to nutné, je možné…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Plátky krkovice s hříbky

Plátky krkovice s hříbky

Potřebné ingredience

plátky krkovice (cca 500 g), 2 červené cibule, hříbky (čerstvé nebo mražené), sůl, pepř, drcený kmín

Postup přípravy

Cibuli pokrájet a nasypat na dno hrnce.
Na cibuli rozložit plátky krkovice, okořenit solí, pepřem a kmínem.
Maso zasypat pokrájenými houbami a trošku podlít (max. ½ dcl).…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Nadívané žampiony

Nadívané žampiony

Potřebné ingredience

velké hlavičky žampionů (případně portobella), mleté krůtí maso, šalotka, česnek, vejce, petrželka, sůl, pepř, sladká paprika, kousek másla

Postup přípravy

Nejprve připravit nádivku: mleté krůtí maso + vejce + na jemno pokrájená šalotka + prolisovaný česnek + petrželka + sůl, pepř a trocha sladké papriky - vše promíchat.
Ze…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Višňovočokoládový likér

Višňovočokoládový likér

Potřebné ingredience

1 hořká čokoláda,nebo čokoláda na vaření 30% smetana,tatra mléko neslazené 1 salko, griotka

Postup přípravy

Ve smetaně rozpustíme tabulku čokolády, odstavime ze sporáku a obcas promícháme,dokud směs vychladne,aby se nevytvořil škraloup. Poté přilijeme salko, griotku dle chuti a naředíme…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Višňovočokoládový likér

Višňovočokoládový likér

Potřebné ingredience

1 hořká čokoláda,nebo čokoláda na vaření 30% smetana,tatra mléko neslazené 1 salko, griotka

Postup přípravy

Ve smetaně rozpustíme tabulku čokolády, odstavime ze sporáku a obcas promícháme,dokud směs vychladne,aby se nevytvořil škraloup. Poté přilijeme salko, griotku dle chuti a naředíme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Melounky

Melounky

Potřebné ingredience

250g měkkého másla, 250g sušeného mléka, 200g cukr moučka, mandlové aroma + 300g mletých piškotů, 300g cukr moučka, 3 bílky, 30g změklého másla

Postup přípravy

NEPEČENÉ MELOUNKY: První nepečené těsta: 250g měkkého másla, 250g sušené mléko, 200g cukr moučka, mandlové aroma. Rozdělíme na dva díly, jeden necháme bílý a druhou část obarvíme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Pistáciové stromečky

Pistáciové stromečky

Potřebné ingredience

150g hladká mouka, 120g pistáciového pudinku, 90g cukr moučka, 1 žloutek, 130g Hera

Postup přípravy

Upeču si stromečky: 150g hladké mouky, 120g pistáciového pudinku, 90g cukr moučka, 1 žloutek, 130g Hera. Těsto na slabo vyválím, vykrájím stromečky a upeču. Opatrně a pomalu,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Dietní perníčky / sušenky z pohankové mouky se stévii

Dietní perníčky / sušenky z pohankové mouky se stévii

Potřebné ingredience

170g pohankové mouky, 130g konopné mouky, 40g slunečnicové mouky, 2 vrchovaté polévkové lžíce práškové stévie /erytritolu (bílý prášek jako cukr), cca půl lžičky jedlé sody, 3 vejce, 80g tekutějšího medu (používáme akátový)

Postup přípravy

POKUD MÁTE RÁDI KLASICKÉ, SLADKÉ A MÁSLOVÉ CUKROVÍ, TAK TENTO RECEPT ROZHODNĚ NEDOPORUČUJEME KE ZKOUŠENÍ, MOHLI BY JSTE BÝT ZKLAMÁNI!

Recept jsme vytvořili, abychom našli…

Zobrazit více...

Kategorie