Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými knedlíky

Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými…

Potřebné ingredience

* VRABEC: 500 g vepřové plece, 1 cibule, 6 stroužků česneku, sůl, drcený kmín, pepř, 100 ml vody, hladká mouka; * ŽITNO-BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY: 500 g syrových oloupaných brambor, 100 g žitné celozrnné mouky, 100 g polohrubé pšeničné mouky, 1 vejce, sůl; * ŠPENÁT: špenátové listy (nebo protlak), cibule, smetana, vejce, česnek, sůl

Postup přípravy

Moravský vrabec:
Připravit suroviny - maso nakrájet na kostky, cibuli nakrájet na kostičky, česnek prolisovat a utřít se solí.
Cibuli vložit na dno hrnce.
Maso důkladně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Veselé řezy jako kravička Milka

Veselé řezy jako kravička Milka

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 380 g nahrubo nastrouhané cukety, 3 PL oleje, 200 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 PL skořice. Poleva: 130 g bílé čokolády, 4 PL šťávy z borůvek, 1 bílá poleva Carla.

Postup přípravy

Je to již 9 let, co jsem dělala podle zde zveřejněného receptu buchtu a la kravička Milka. S korpusem byl problém, ale poleva dobrá. Teď jsem měla chuť na borůvky a potřebovala…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLEČNÝ SEN

JABLEČNÝ SEN

Potřebné ingredience

25 dkg polohrubé mouky, 15 dkg krupicového cukru, 1/2 skleničky oleje ( asi 1 dcl ), 5 vajec, 3 lžíce vody, 1 prášek do perníku. Asi 1 kg nastrouhaných a oloupaných jablek, mletá skořice a vanilkový cukr Tvarohový krém: 1 tvaroh ve vaničce, 1/2 másla, 1 pomazánkové máslo, cukr podle chuti

Postup přípravy

Moučník je lahodný a ještě lepší druhý den po rozležení v lednici.

Na větší plech............ dávám ten klasický s vyšším okrajem, dáme pečící papír, na který pravidelně…

Zobrazit více...
DORTY
League of Legends

League of Legends

Potřebné ingredience

Kakaový piškot,krém mascarpone,pod potahovku z bílů a mandarinky

Postup přípravy

Naštěstí si kamarádka koupila panenku a nemusela jsem modelovat.To by to dílo vypadalo úúúplně jinak :-D

Zobrazit více...
DORTY
Pro malého malíře

Pro malého malíře

Potřebné ingredience

XXX

Postup přípravy

XXX

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí file s hořčicí a slaninou

Rybí file s hořčicí a slaninou

Potřebné ingredience

Rybí filety (kostky), hořčice na potření filet, sůl, cibule na kolečka, slanina na plátky, máslo

Postup přípravy

Rybí filety osolit z obou stran, kdo chce může pokapat i trochou citronu. Potřít hořčicí z jedné strany, položit plátek slaniny, a několik koleček cibule. Dát do zapékací misky s…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
vynikající vitamínový salát z kyselého zelí

vynikající vitamínový salát z kyselého zelí

Potřebné ingredience

0,5 kg kyselého zelí 1 jablko 1 malá cibule 2 mrkve 1 paprika 2 lžíce řepkového oleje sůl (lze přidat i majonézu či tatarku dle chuti)

Postup přípravy

zelí překrojíme, jablko a mrkev nastrouháme, papriku nakrájíme, cibuli nastrouháme na zubatém struhadle na kašičku, vše smícháme, zakapeme olejem, osolíme, (lze přidat i majonézu…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kolínko s křenem a špaldovými knedlíky

Kolínko s křenem a špaldovými knedlíky

Potřebné ingredience

* KOLENO: vepřové koleno, sůl, pepř,mrkev, hrášek, křen, smetana, hraška na zahuštění (nebo jíška, mouka...), případně na dochucení sůl, cukr a citrónová šťáva; * KNEDLÍKY: 1 vejce, ½ hrnku mléka, ½ hrnku špaldové mouky (hladké, celozrnné nebo směs obou v různém poměru), 1 rohlík (obyčejný nebo celozrnný), ½ lžičky soli, hrst čerstvé petrželky, tuk na vymazání hrnků (máslo, olej...)

Postup přípravy

Koleno lehce osolit a opepřit.
Na dno hrnce dát pokrájenou mrkev a hrášek, na to položit koleno.
Pomalit 7 hodin na LOW (3,5l hrnec), pokud je koleno velké, tak i více -…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Pohanková roláda (bez mouky, tedy bez lepku)

Pohanková roláda (bez mouky, tedy bez lepku)

Potřebné ingredience

5 vajec (pokojové teploty) 100 g pohankové mouky 100 g jemného krystalového cukru 1 vrchovatá lžíce mletých vlašských ořechů ½ kypřícího prášku do pečiva 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/3 množství cukru. Žloutky, zbylý cukr, vanilkový cukr a mleté ořechy našleháme do pěny.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
♥ Zapečená cuketa s mletým masem a parmezánem ♥

♥ Zapečená cuketa s mletým masem a parmezánem ♥

Potřebné ingredience

Cuketa, mleté maso, cibule, česnek, sušená rajčata v oleji, střední syrové rajče, chilli paprička ( dle chuti) , mletý pepř, sůl, čerstvý rozmarýn, sýr Parmezán nebo Gran Moravia + trošku eidamu ( kdo chce) . Máslo a trošku oleje na osmahnutí cibule.

Postup přípravy

Cuketu rozřízneme, vydlabeme vnitřek ze semínky, spodek cukety seřízneme tak, aby hezky ležela v pekáči. Cibuli osmahneme na másle + trošce oleje, přidáme mleté maso, osmahneme,…

Zobrazit více...

Kategorie