Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso pod pokličkou

Vepřové maso pod pokličkou

Potřebné ingredience

cca 600g vepřové plece, sůl, pepř, tymián, olej, 2 lžíce sójové omáčky, 2 bobkové listy, 400 - 500g zeleninového vývaru, 300g hnědých žampionů, hrst sušených hub předem namočených, 1 plná lžíce hladké mouky, cca 1 kg brambor

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky, přidáme lžíci oleje, sůl, a lžíce sójové omáčky. Necháme marinovat do druhého dne (není nutné). Poté maso orestujeme na tuku, přidáme žampiony. Zaprášíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový koláč

Banánový koláč

Potřebné ingredience

100g měkkého másla, 6 lžic javorového sirupu, 4 zralé banány, 120g třtinového cukru, 4 vejce, 150g hladké mouky, 50g hladké špaldové mouky, 100g mletých mandlí, 1 lžička sody, 2 lžičky PP, 200g jogurtu

Postup přípravy

Pekáček vymažeme máslem, na dno dáme pečící papír, na ten naskládáme půlky 3 banánů řezem dolů a pokapeme asi 3 lžíce mi sirupu. Na těsto vyšleháme máslo, cukr a vejce do…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chléb s fialovou mrkví a špaldou z remosky

Kváskový chléb s fialovou mrkví a špaldou z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 8 g mateřského kvásku, 70 g žitné mouky, 60-70 g vody; * PYRÉ: 70 g fialové mrkve, 100 g vody; * TĚSTO: 120 g špaldové chlebové mouky (nebo pšeničné chlebové mouky), 150 g celozrnné špaldy, 150 g mouky Manitoba, 260 g vody, 10 g soli

Postup přípravy

Recept podle Maškrtnice, v mém případě jen poloviční množství a upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). - http://www.maskrtnica.cz/chleb-s-fialovou-mrkvi-a-spaldou/ …

Zobrazit více...
DORTY
Noční obloha a kolo

Noční obloha a kolo

Potřebné ingredience

red velvet mascarpone jahody

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Among us

Among us

Potřebné ingredience

světlý korpus, tvarohový krém ovoce

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Princezna Sofie

Princezna Sofie

Potřebné ingredience

Světlý korpus tvarohový krém, ovoce

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový dezert bez mouky z webu

Tvarohový dezert bez mouky z webu

Potřebné ingredience

500 g polotučného tvarohu 4 lžíce bílého jogurtu 3 vejce vanilkový pudink(prášek, nevařit) vanilkový cukr 2 lžíce kakaa lesní nebo jiné ovoce datlový sirup

Postup přípravy

Mixérem utřeme tvarohy, přidáme 4 lžíce jogurtu a pak pudink. Postupně přidáme vejce a vždy vyšleháme, přidáme 1 vanilkový cukr a tři lžíce datlového sirupu. Hmotu rozdělíme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MINIKOLÁČKY BEZ KYNUTÍ - inspirace z webu

MINIKOLÁČKY BEZ KYNUTÍ - inspirace z webu

Potřebné ingredience

250g polohrubé mouky, 2 lžičky krystalu, špetka soli, strouhaná citronová kůra, 100g změklého tuku (já dala máslo), 50ml mléka, 1 žloutek, 12g čerstvého droždí + náplň - mák, tvaroh

Postup přípravy

Zadělat vláčné těsto, nenechávat kynout a ihned tvořit malé kuličky, na plechu s pečícím papírem je zploštit a vytlačit důlek, potřít okraje rozšlehaným bílkem, naplnit a posypat…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Telecí plátky s bramborem z remosky

Telecí plátky s bramborem z remosky

Potřebné ingredience

plátky telecího masa, červená cibule, 1-2 lžíce sušené cibule, několik stroužků česneku, sůl, pepř, brambory, máslo

Postup přípravy

Cibuli pokrájet na kolečka, česnek na plátky, brambory na menší díly, maso osolit a opepřit.

Remosku vymazat máslem.
Po obvodu rozložit brambory a lehce osolit.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky

Housky

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 30 g droždí 3 lžičky cukru 1 lžičku soli 1 vejce 50 g rozehřátého másla vejce na potření, na posypání sůl, mák, sezam, kmín a pod.

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku a v ní uděláme důlek, do kterého nalijeme část vlažného mléka, rozdrobíme droždí a přisypeme cukr. Když droždí vzejde, přidáme zbylé mléko, vejce, sůl,…

Zobrazit více...

Kategorie