Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánové řezy s tvarohovým krémem

Banánové řezy s tvarohovým krémem

Potřebné ingredience

Na těsto: 5 ks vajec, 300 g kr. cukru, 125 ml oleje, 125 ml vody, 3 PL kakaa, 200 g polohrubé mouky, pr. do pečiva. Na krém: 500 g tvarohu, 100 g cukru moučka, šťáva z 1 citronu, želatina (když nemám, dávám 2 balíčky želé), smetana ke šlehání, banány (6-7 kusů, dle velikosti), citr. šťáva, na polevu: 250 g hořké čokolády, 1 lžíce másla, 200 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny a pak střídavě přidáváme olej s vodou. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Pořádně zamícháme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Datlový chlebíček

Datlový chlebíček

Potřebné ingredience

200g datlí, 300g čaje (rooibos nebo černý - 3 pytlíky), 1 lžíce medu, 50g másla, 100g cukru (dost sladké), 3 vejce, 1 lžíce instantní kávy, 100g hladké mouky, 130g špaldové celozrnné mouky, 1 PP.

Postup přípravy

Datle nakrájíme na malé kousky, které zalijeme buď hotovým horkým čajem. Nebo k datlím dáme pytlíky čaje a zalijeme horkou vodou. Přidáme med. Necháme alespoň hodinu nasáknout.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pita se sádlem

Pita se sádlem

Potřebné ingredience

300g hladké mouky, 120 - 150g vody, sůl, 25g sádla

Postup přípravy

Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na kousky, které vyválíme a následně prsty roztáhneme na co nejtenčí placku. Pečeme na rozpálené pánvi bez tuku z obou stran.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tvarohová mrkvovo-šunková pomazánka

Tvarohová mrkvovo-šunková pomazánka

Potřebné ingredience

2 střední mrkve, 1 vejce natvrdo, 100g šunky, 50g goudy, 1 plnotučný tvaroh, 1 lžička dijonské hořčice, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Mrkev a sýr nastrouháme najemno, vejce nahrubo a vše smícháme. Necháme několik hodin odležet.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (hovězí, vepřové, krůtí ...), 1 lžíce mouky (špaldové, pohankové ...), ½ lžičky sladké papriky, ¼ lžičky granulovaného česneku, sůl, pepř (černý nebo barevný), 2 různobarevné kapie (žlutá, oranžová, červená, zelená ...), 2 rajčata (nebo cca 5 třešňových), 1 mrkev, 1 cibule, brambory, máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- papriky pokrájet na proužky
- rajčata pokrájet na osminky (nebo půlky)
- mrkev pokrájet na proužky
- cibuli pokrájet na kolečka
-…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vrstvený koláč kynutý- mák,tvaroh, jablka

Vrstvený koláč kynutý- mák,tvaroh, jablka

Potřebné ingredience

Na těsto:600g hrubé mouky,90g cukru,250ml teplého mléka,150g rozpuštěného másla,2žloutky, 25g droždí, 1sáček vanilk.cukru, kůra z citronu. Maková náplň: 200g mletého máku, 150g cukru, 300ml mléka, 1panák rumu. Tvarohová náplň: 500g tuč.tvarohu, 2žloutky, 200g cukru, 1 vanilk.cukr,1lžíce pudinku. Jablková náplň:500g nastrouhaných jablek, 150g cukru, 1lžíce škořice, 150ml vody, 50g másla. Nasekané ořechy.

Postup přípravy

Na těsto smícháme suroviny , z droždí uděláme kvásek a přidáme ke směsi. Zpracujeme těsto a necháme cca 1-1,5hod kynout. Po té rozdělíme na 4 stejné díly. Plech vymažeme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mandlové donutky se zakysanou smetanou

Mandlové donutky se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

80 g polohrubé mouky, 80 g mandlové mouky, 50 g moučkového cukru, 1 lžíčka vanilkového extraktu (nebo vanilkové pasty), 1 vejce, 50 g zakysané smetany (nebo řeckého jogurtu), ½ lžičky prášku do pečiva, 1 lžíce rumu, 100 g mléka

Postup přípravy

V míse spolu vyšlehat vejce + cukr + vanilku.

Přidat mouku + kysanou smetanu + rum + mléko + prášek do pečiva a vymíchat hladké těsto (v případě potřeby konzistenci upravit…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté závitky

Kynuté závitky

Potřebné ingredience

250g polohrubé mouky, 150g hladké mouky, 100g špaldové celozrnné mouky, sůl, 200g mléka, 75g tučného jogurtu (nebo zakysané smetany), 75g rozpuštěného másla, 70g cukru, 20g droždí,1 žloutek. Tvarohová náplň: 1 tvaroh, 1 vanilkový pudink, 4 lžíce tekutiny (rum + mléko), rozinky v rumu, cukr. Ev. povidla, mák, ořechy,...

Postup přípravy

Jogurt smícháme s teplým mlékem a přidáme droždí, trochu cukru a mouky a necháme vykynout. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto (8 - 10min). Zakryjeme a necháme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Pařené knedlíky (dampfnudeln)

Pařené knedlíky (dampfnudeln)

Potřebné ingredience

500g hladké mouky (nebo 00), 25g droždí, 2 lžíce cukru, 200g mléka, 100g lehce rozehřátého másla, 2 vejce. Višně + cukr. Na napaření: 220 - 250g mléka, 50g másla. Omáčka: 300g mléka, 1 a 1/2 šlehačky (280g), 6 žloutků, vanilka, 1 malá lžíce škrobu, 60g cukru (může být i méně)

Postup přípravy

Mouku nasypeme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme 3 lžíce mléka, lehce promícháme a nahrneme trochu mouk přes. Necháme kynout 15 - 20 min…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vínové kuře s houbama

Vínové kuře s houbama

Potřebné ingredience

500 g kuřecích dílů, 1 cibule, 400 g hub, 2 stroužky česneku, hrst petrželky, sůl, bílý pepř, 100 ml kuřecího vývaru (nebo vody), 50 ml bílého vína, kousek másla na vymazání hrnce, na dokončení omáčky 1 lžíce kukuřičného škrobu + 50 ml smetany

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na drobno
- houby pokrájet na plátky
- česnek pokrájet na drobné kostičky nebo prolisovat
- petrželku pokrájet

Zobrazit více...

Kategorie