Domácí chléb
Potřebné ingredience
1 kg hl.mouky,2 čl. soli,2 čl.octa,1 čl.kmínu,60g droždí,600ml vody,1 čl.cukru.(můžete přidat i chlebové koření)
Postup přípravy
Do větší mísy si dám mouku,udělám důlek a dám do něj kvasnice,vodu a cukr.Nechám vzejít kvásek,poté přidám zbytek přísad.Zadělám hladké těsto(já propracuju ručně,žádná velká…
Langoše Pizza z jogurtu vynikajíícíí
Potřebné ingredience
Těsto : 500g hl.mouky 200ml bílého jogurtu ,5gr cukru pul kostky droždí , 200ml mléka, kávová lžička soli ,čtvrt lžičky sody ,2lžíce oleje ,na ozdobu langoše sýr ,česnek,kečup ,tatarka... na pizzu co dům dá :-))
Postup přípravy
Nestihla jsem Nafotit ! omluvte fotku hned byl talíř vybílenej , jak budem dělat další nafotííme i s celým langošem a pizzou :-))) Na ozdobu langoše sýr ,česnek,kečup ,tatarka...…
jednoduchá a stráááášně dobrá tenounká pizza
Potřebné ingredience
Na 1 placku - 125g hladké mouky, 10g droždí, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce oleje, 80ml vlažné vody
Postup přípravy
Postup je jednoduchý..... Ďůlek do mouky, dát droždí, posypat trošku moučkovým cukrem (osvědčené), zalít trochou teplé vody - z těch 80ml. Když droždí vykvasí, přidat ostatní…
Celokváskový chléb s bramborem a zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
250 g aktivovaného žitného kvásku (postup u jiného mého receptu), 150 g hladké mouky, 50 g pšeničné celozrn. mouky, 50 g špaldové celozrn. mouky, 40-50 ml vody, 50 g zakysané smetany, 1 velká (nebo 2 menší) uvařené a nastrouhané brambory, 2 ČL soli, 1 ČL kmínu
Postup přípravy
Vypracujeme hladké, nepříliš tuhé těsto, nechávám kynout nejdřív asi 1-2 hodiny v míse v troubě vyhřáté max. na 50 °C, pak znovu prohnětu, aby se vyhnal vzduch, a dám kynout do…
Těsto na pizzu + rajčatový základ přímo z Itálie!!!
Potřebné ingredience
Těsto: 0,5 dcl olivového oleje, 400 g hladké mouky, 1 kávová lžička soli, 1 kávová lžička cukru moučka, 1/4 droždí, 200 ml teplé vody Rajčatový základ: půlku rajčatového protlaku/drcených rajčat, 2 stroužky česneku, drcené oregano, špetka soli
Postup přípravy
Těsto:
Všechny suroviny smícháme dohromady a hněteme, dokud cítíme, že se těsto nelepí na prsty. Dáme ho do misky přikryté utěrkou uležet alespoň na 2 hodiny, poté můžeme…
Dobrá rychlá pizza
Potřebné ingredience
1/2 kostky droždí, 300g hladké mouky, lžíce oleje, 150ml vlažné vody, sůl, protlak nebo kečup, pizza koření a co kdo má rád navrch :)
Postup přípravy
Droždí rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme k mouce se špetkou soli, lžíci oleje a vytvoříme těsto - nejlépe rukama. Necháme kynout asi 20-30 minut. Potom těsto vyválíme nebo…
Domácí výborné housky
Potřebné ingredience
hrnek mléka 1/2 kg hladké mouky 1/2 kostky droždí lžíce cukru 4 lžíce sádla ( jen sádlo ) 2 vejce lžička soli na posypání hrubá sůl, kmín, mák, sezam... ( co kdo má rád )
Postup přípravy
Uděláme si kvásek - lžíce mouky, cukr, droždí, trochu vlahého mléka a necháme vyjít.
Mouku ( já dávám i celozrnnou ), sůl, vejce, rozehřáté sádlo smícháme, přídáme kvásek a…
Moje jarní - velikonoční nádivka.
Potřebné ingredience
3 rohlíky nebo 1/2 francouzské bagety, 50g másla, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, bílý pepř, muškátový oříšek, sůl, mletý sušený zázvor, čerstvá petrřželka, medvědí česnek, 3 vejce, slepičí vývar nebo bujón z kostky, 20 dkg anglické slaniny.
Postup přípravy
Na másle vyškvaříme 1/2 nakrájené slaniny do křupava, vybereme ji a dáme stranou. Na zbylém tuku orestujeme dožluta jemně nakrájenou cibuli nebo šalotku, přidáme utřený česnek a…
špaldovo-žitný "zdravý" cheba pro začátečníky
Potřebné ingredience
špaldová mouka chlebová,žitný celozrná mouka(jedno jaká,hrubě mletá),kvásek-i sušený,semínka,sůl,voda,cukr
Postup přípravy
celkem 330ml vody,350-400 g špaldové mouky + 150-100g žitné(aby bylo celkem půl kila),kvásek(1 pol.lžíce sušeného),troška soli,cukru,semínka dle libosti-slunečnice,dýně,len....vše…
anglicky rohlik
Potřebné ingredience
anglicka slanina 16plátků , plátkový sýr 1bal ,grilovací koření Těsto: 250ml vody, 80ml oleje, 2vejce, 500gr hladké mouky, 0,5lžičky cukru, 0,5lžičky soli,1kostka droždí
Postup přípravy
Vše podle pořadí přidám do pekárny zapnu program na těsto a nechám michat a kynout.
Těsto lze udělat i bez pekárny, ale s opačným postupem kdy začneme moukou a zkončíme vodou.…