Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Celokváskový chléb s bramborem a zakysanou smetanou

0.0
Celokváskový chléb s bramborem a zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

250 g aktivovaného žitného kvásku (postup u jiného mého receptu), 150 g hladké mouky, 50 g pšeničné celozrn. mouky, 50 g špaldové celozrn. mouky, 40-50 ml vody, 50 g zakysané smetany, 1 velká (nebo 2 menší) uvařené a nastrouhané brambory, 2 ČL soli, 1 ČL kmínu

Postup přípravy

Vypracujeme hladké, nepříliš tuhé těsto, nechávám kynout nejdřív asi 1-2 hodiny v míse v troubě vyhřáté max. na 50 °C, pak znovu prohnětu, aby se vyhnal vzduch, a dám kynout do ošatky, tak na cca 2-3 hodiny. Vykynutý chlebík překlopíme na plech s papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C, na dno trouby dávám plech, kam vyliju velkou sklenici vody. Po cca 15 minutách chleba ometu od mouky a potřu vodou se solí, po dalších 15 minutách ještě jednou (tedy na 250 °C asi 30 min) a pak asi 20 minut dopékám na cca 180 °C. Necháme vystydnout na mřížce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie