Jablečný dort s tvarohem
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 90 g cukru moučka, 90 g polohrubé mouky, 1 PL kakaa, 2 PL oleje. Krém: 250 g tučného tvarohu v alobalu, 180 g zakysané smetany, 1 PL cukru, 1 vanilkový cukr. Náplň: 600 g nahrubo nastrouhaných jablek, 2 PL cukru krystal, 1 skořicový cukr. Nahoru: 1 čiré dortové želé, 250 ml vody, 2 PL cukru.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme prosátou mouku s kakaem a olej. Dortovou formu průměr 24 cm s pečícím papírem na dně, vymazanými a vysypanými boky naplníme…
Red Velvet pro mamku k narozeninám
Potřebné ingredience
Na korpus: 250g prosáté hladké mouky,1/2 lžičky soli, 2 lžíce holadnského kakaa, 110g změklého másla, 300g cukru krystal, 2 vejce, 1 lžičku vanilkového extraktu, 240ml smetany, 2 lžíce nebo 2 sáčky červeného barviva, 1 lžička octa, 1 lžička prášku do pečiva Na krém: 225g krémového sýra (Lučina, Žervé atd.), 225g Mascarpone, 1 lžičku vanilkového extraktu, 115g moučkového cukru, 360ml 33% smetany ke šlehání Na dohotovení - potahovací hmota z marshmallow
Postup přípravy
Nejdříve si předehřejeme troubu na 175°C a připravíme dortovou formu, kterou vymažeme a vysypeme moukou a nebo vyložíme pečícím papírem.Pak si v misce promícháme mouku, sůl a…
Štrůdl od paní Hynkové - jako lístkový
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky,150 ml studené vody, špetku soli, 1 ztužený tuk 10 jablek, skořice, krystalový cukr, rozinky ,ořechy 1 vejce na potření
Postup přípravy
Tuk si nastrouháme do mísy(to je důležité), přidáme ostatní a vypracujeme těsto. Dáme ho do ledničky odležet nejméně na hodinu(nejlépe do druhého dne).Připravíme si náplň:…
piškot s jablky KDYŽ MÁM NAD ÚRODU JABLEK
Potřebné ingredience
jablka, cukr 180g, hlad.mouka7 lžic ,trochu prdopeč, 4 vejce skořice
Postup přípravy
cukr,vejce hladká,prdopeč udělat piškot....na pečící papír nastrouhám jablka posypat skořicí a cukr jak kdo má rád na to naleju piškotové těsto a dám péci 180st. ....po upečení…
Velmi opěvovaný - obliž prst
Potřebné ingredience
NÁDIVKA: 5 ŽLOUTKŮ, 2dcl MLÉKA , 1 VANIL.CUKR, 2 LŽÍCE HL.MOUKY\r\n5 BÍLKŮ NA SNÍH
Postup přípravy
UPEČEME KAKAOVÝ PIŠKOT - KAŽDÝ JAK JE ZVYKLÝ. INGREDIENCE NA NÁDIVKU DÁME VŠECHNY DO KASTRŮLKU A UVAŘÍME HUSTOU KAŠI. NECHÁME VYCHLADNOUT. PO VYCHLADNUTÍ VYŠLEHÁME S 1 MÁSLEM A…
Profiterolky (odpalované, plněné žloutkovým krémem)
Potřebné ingredience
160g vody,160g hladké mouky, 120g oleje, sůl, 1 lžička cukru, 4 - 5 vajec. Žloutkový krém: 4 žloutky, 200ml mléka, 30g cukru s vanilkou, 50g třtinového cukru, 4 lžíce hladké mouky, 160g másla, rum, 1 ušlehaná smetana
Postup přípravy
Vodu, olej a sůl přivedeme k varu, do vařící se tekutiny najednou nasypeme mouku s cukrem a odpalujeme. Necháme mírně vychladnout a po jednom zatřeme vejce. Cukrářským sáčkem…
Pekáč kynutých buchet:-)
Potřebné ingredience
625g mouka polohrubá, 85g cukr, sůl, 85g másla do těsta, 2 vejce, 25g droždí, 300g mléko. Olej na vymaštění a cukr na pasypání.
Postup přípravy
Z části vlažného mléka, cukru, mouky a droždí uděláme kvásek, který necháme vykynout. Zvlašť do mísy na hnětení dáme prosátou mouku, vejce, sůl, cukr, rozpuštěné máslo, kvásek…
Jemný makový koláč se švestkami
Potřebné ingredience
Korpus: 250 g polohrubé mouky, 120 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 150 g másla, 2 žloutky. Náplň: 750 ml mléka, 2 vanilkové pudinkové prášky, 150 g cukru krupice, 200 g mletého máku, 2 bílky. Dále: 500 g švestek.
Postup přípravy
Na náplň uvaříme pudink, do horkého vmícháme mák a necháme vychladnout. Před použitím na koláč vmícháme do náplně tuhý sníh z bílků.
V míse vypracujeme drobenku z mouky, cukru…
Dýňový chlebíček z celozrnné mouky
Potřebné ingredience
1h dýňového pyré (dužiny z upečené dýně) 1h špaldové celozrnné mouky 1h ovesných vloček hrubě nasekaných ½ h vlašských ořechů 2 vejce 1/2 h medu 1/4 h javorového sirupu 1/3 h oleje (dávám kokosový) 2 lžičky vinného kamene 1 lžička skořice špetka soli
Postup přípravy
Nejdříve si připravte dýňové pyré. Dýni rozpulte, dejte rozkrojenou plochou na plech a upečte při 200°C do měkka. Trvá to přibližně 20-30min. Nechte vychladnout a…
Cuketový makovník - rychlý moučník ke kávičce
Potřebné ingredience
400 g cukety , 4 vejce, 200g krystal.cukru, 1,5 dl oleje, 400g polohrubé mouky, 60g nemletého máku,1 prášek do pečiva,1 lžička citronové kůry
Postup přípravy
Cuketu oloupáme a nastrouháme najemno, necháme¨asi 10 mniut stát, pak z ní vymačkáme přebytečnou vodu.
Celá vejce, vyšleháme s cukrem do pěny,vmícháme olej, přidáme mouku s…