Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
TIRAMISU DORTÍK - lahodný dezert

TIRAMISU DORTÍK - lahodný dezert

Potřebné ingredience

Základní ingredience: 1 vyšší piškotový korpus nebo dva nízké, malý šálek oslazené silné kávy, kvalitní kakao. Ingredience-krém: 250 g mascarpone, 200 g čerstvé smetany na šlehání, 1 sáček vanilkového cukru (popřípadě moučkový cukr na doslazení podle podle chuti).

Postup přípravy

Příprava:
Předem uvaříme silnou kávu, osladíme ji a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme na pevnou šlehačku, kterou smícháme s mascarpone, cukrem (kdo chce, může přidat pár…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechové řezy

Ořechové řezy

Potřebné ingredience

500g hladké mouky (lze nakombinovat s celozrnnou), 100g cukru, 200g másla, 2 lžíce medu, 2 lžičky sody, 2 vejce, 2 lžíce mléka. Náplň: 300g mléka, 1 a 1/2 lžíce škrobu, 1 a 1/2 lžíce hladké mouky, 50 - 70g cukru, 250g másla. Ořechová vrstva: 120g másla, 60g cukru, 3 lžíce medu, 350 - 400g loupaných arašídů. Rum

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, rozdělíme na polovinu a každou část vyválíme a zvlášť upečeme (jednu z toho s ořechovou směsí). Do hrnce dáme máslo, med a cukr, za častého míchání přivedeme k…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JEMNÝ MRAMOROVÝ MOUČNÍK

JEMNÝ MRAMOROVÝ MOUČNÍK

Potřebné ingredience

1 čtvrtlitrový hrnek pšeničné polohrubé mouky, ½ hrnku hladké pšeničné mouky, ½ hrnku hladké špaldové mouky, 1 sáček kypřícího prášku (používám bezfosfátový), ¾ hrnku jemného krystalu, 1 sáček vanilkového cukru, asi ¾ hrnku mléka (doředíme dle hustoty těsta), 3 celá vejce, ½ kelímku zakysané smetany, ½ hrnku oleje. Pro mramorový vzorek potřebujeme 1 sáček čokoládového pudinku, malou lžičku kakaa (nemusí být), deci mléka.

Postup přípravy

Mouku promísíme s kypřícím práškem, cukrem, přidáme vejce, smetanu, mléko s olejem a metličkou promícháme.
Do vymazaného a vysypaného plechu vlijeme 1/3 těsta.
Druhou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánové řezy

Banánové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 4 žloutky, 24 dkg cukru, 7 polévkových lžic vody, 8 dkg ořechů, 15 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 4 vyšlehané bílky na sníh Trochu marmelády, cca 4 banány. Krém: 20 kostek cukru (cca 15 dkg) , 2 dcl svařeného mléka, 2 polévkové lžíce kakaa, 28 dkg másla, 1 žloutek Poleva: 10 dkg másla, 10 dkg čokolády

Postup přípravy

Těsto:
1/3 cukru odložíme do sněhu, ostatní cukr se šlehá se žloutky a po částech se přidává vařící voda. Asi po 15 min. šlehání přidáme prášek do pečiva, chvíli pomícháme až…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAŠTANOVÝ KOLÁČ z Toskánska

KAŠTANOVÝ KOLÁČ z Toskánska

Potřebné ingredience

500 g jemné kaštanové mouky, 650-750 g vody, 80 g piniových semínek, 150 g rozinek, 100 g vlašských ořechů (hrubě nasekaných), 4 PL extra panenského olivového oleje, malá špetka soli, snítka rozmarýnu.

Postup přípravy

Kaštanovou mouku si lze připravit i doma, je velmi vhodná pro přípravu chutných palačinek či lívanečků a také všech dalších cukrářských výrobků v kombinaci s ostatními druhy…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Růžičkové buchty

Růžičkové buchty

Potřebné ingredience

Těsto: 200 ml mléka, 21 g droždí, 120 g Hery, 2 žloutky, 400 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 50 g cukru, ½ lžičky soli; Maková náplň: 100 g máku, 200 ml mléka, ½ balíčku perníku na strouhání, 2 lž cukru, 2 lž rumu, 2 lž švestkových povidel

Postup přípravy

Ze surovin na těsto zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout.

Maková náplň: Mléko přivedeme k varu, vsypeme mák a za stálého míchání povaříme. Pak přidáme nastrouhaný…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sakrajda (perníkový závin)

Sakrajda (perníkový závin)

Potřebné ingredience

200g hladké mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 1 lžička PP, 1/2 lžičky skořice, 2 lžičky perníkového koření, špetka sušeného zázvoru, 140g moučkového cukru, 2 lžíce medu, 1 vejce, 60g měkkého másla, 1 lžíce rumu. 250g povidel, 2 hrsti sekaných ořechů. Vejce na potření

Postup přípravy

Ze všech ingrediencí, kromě povidel a ořechů, zpracujeme v robotu pádlem na těsto. Dáme do fólie a necháme do druhého dne v lednici. Poté rozválíme na slabý plát, potřeme povidly…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cruffiny s kvasem

Cruffiny s kvasem

Potřebné ingredience

Rozkvas: 150g mléka, 120g lievitio madre, 150g hlaké mouky. Těsto: 90g mléka, 100g měkkého másla, 300g hladké mouky, 60g cukru, sůl. Náplň: skořice, měkké máslo, cukr (nebo nutella, povidla,...)

Postup přípravy

6-8 hodin předem připravíme rozkvas (smíchat a nechat při pokojové teplotě). Poté přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a necháme asi 2 hodiny kynout. Těsto rozdělíme na 6…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dort dinosaurus

Dort dinosaurus

Potřebné ingredience

...

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KRINGEL - skořicový věnec

KRINGEL - skořicový věnec

Potřebné ingredience

220ml mléka, 30g droždí, 40g cukru, 550g hladké mouky, špetka soli, 2 žloutky, 50g másla, na náplň:70g másla, 3 lžičky skořice, 100g cukru

Postup přípravy

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Zapracujte do mouky se špetkou soli zbývající cukr, žloutky a rozpuštěné máslo. Těsto dobře…

Zobrazit více...

Kategorie