mocca cukroví-aha časopis
Potřebné ingredience
Potřebujete: 200 g hladké mouky • 140 g másla nebo tuku • 60 g mletého cukru • 2 žloutky • 1 lžičku mleté zrnkové kávy Na krém: 2 malá vejce • 120 g krupicového cukru • 250 g másla • mletou zrnkovou kávu • rum • pikantní džem Na ozdobu: bílou čokoládovou polevu • tmavou čokoládovou polevu
Postup přípravy
Postup:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a dáme na chvíli do chladna. Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně…
SPIRÁLKOVÝ DORTÍK s kokosovým krémem
Potřebné ingredience
Ingredience- těsto na korpus (průměr 26 cm): 30 g hladké mouky, 60 g bramborové škrobové moučky (solamylu). 90 g jemného krystalového cukru, 3 vejce, 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ingredience-krém: 250 g mascarpone, 150 g moučkového cukru, 125 g kokosového jogurtu (stačí i bílý, nebo zakysaná smetana), 2 PL strouhaného kokosu, 1 PL nutely, 6 plátků oplatků.
Postup přípravy
Postup-korpus:
Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny. Zvlášť ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme po lžících smíchanou mouku se solamylem a…
KYNUTÉ KOLÁČKY S NUTELOU A PLÁTKY MANDLÍ
Potřebné ingredience
Suroviny na kynuté těsto: 2,5-3 čtvrtlitrové hrníčky hladké mouky, špetka soli, 2 lžíce moučkového cukru, 1 hrnek vlažného mléka, 1 deci slunečnicového oleje, 1-2 PL bílého jogurtu, 1 celé vejce, 1 žloutek, ½ kostky čerstvého droždí (21 g), 1 lžička cukru do kvásku, 1 PL rumu pro zlehčení těsta i zvýraznění chuti. Suroviny na náplň a zdobení povrchu koláčků: oříšková nutela, nebo jiný podobný krém, 2 PL mandlových plátků, 2 PL máslové drobenky, 1 rozšlehané vejce na potření.
Postup přípravy
Postup:
Do mísy vložíme všechny předepsané suroviny, včetně předem připraveného kvásku a zaděláme vláčné těsto.
Slabě ho poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a…
SKVĚLÉ KOKOSOVÉ MUFFINKY s borůvkami a bílou čokoládou
Potřebné ingredience
Ingredience na těsto-asi 15 muffin: 250 g hladké mouky, 50 g strouhaného kokosu, 90-100 g krystalového cukru, 100 g bílé čokolády, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 130 g mléka, 70 g slunečnicového oleje, 3 ks vajec střední velikosti, hrst čerstvých borůvek.
Postup přípravy
Postup práce:
Bílou čokoládu jemně nastrouháme, nebo rozmixujeme a spojíme s moukou, cukrem a kokosem.
V druhé misce vyšleháme vejce s olejem a mlékem a postupně…
Koláč s tvarohem a mákem
Potřebné ingredience
Těsto: 150 g hladké mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva, 60 g másla, 50 g cukru moučka, 55 g zakysané smetany. Náplň: 125 ml mléka, 50 g mletého máku, 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 25 g Gustinu, 3 vejce, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr. Drobenka: 80 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, 60 g másla.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny v chladu odpočinout. Mléko přivedeme k varu, vmícháme mák a necháme…
Citronový cheesecake (s ananasem a kokosem)
Potřebné ingredience
250 g máslových sušenek (club, bebe) ++ 125g másla ++ na náplň: 250 g tvarohu (ne odtučněný) ++200 g pomazánkového másla bez příchuti nebo krémového sýra (lučina, palouček, philadelphia, čerstvý sýr ve vaničce - lidl, tesco) (nebo dáme dva tvarohy, záleží na chuti) ++ 200g tučné zakysané smetany ++ 200 g cukru ++ 1,5 lžičky vanilkové esence (nevynechávat - bez ní to není ono) ** 1 vanilkový cukr ++ kůra z jednoho citronu a šťáva z půlky ++ 3 vejce +++++ sterilovaný ananas, 8 lžic kokosu. množství je do dortové formy průměru 24 cm, výška hotového cheesecakeu je 4-5 cm
Postup přípravy
originální recept vyšel někdy v roce 2006 v mladé frontě, přidala jsem jen kokos a ananas:-) ananas je možno nahradit mandarinkami nebo vynechat kokos i ovoce, záleží na chuti
…
Zdravé müsli sůši
Potřebné ingredience
4 vejce, 2 hrnky mouky ( pohanková, špaldová ), 2 hrnky ovesných vloček, 1 hrnek strouhaného kokosu, 1 hrnek rozinek nebo brusinek, 2 lžíce sezamových semínek ( + chia, lněná, slunečnicová ... ), 2 lžíce medu - každý dle své chuti, 250 ml kokosového oleje, 1 sáček prášku do pečiva, dále dle chuti - sušený ananas, jablka, švestky atd.
Postup přípravy
Všechno smíchám dohromady, dělám menší placičky a dávám na pečící papír. Peču na 170° - 180°C, 10 - 20 minut, až jsou sůši dozlatova.
NADÝCHANÉ BUCHTIČKY S POVIDLY
Potřebné ingredience
Suroviny na kynuté těsto: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, ¼ l vlažného mléka, 3 lžičky moučkového cukru, 8-9 lžic oleje, 2 žloutky, ½ kostky čerstvého droždí. Suroviny-náplň: Švestková povidla smíchané s rumem a strouhaným perníkem (perník nemusí být).
Postup přípravy
Postup – kvásek: Z předepsaných suroviny do misky oddělíme trochu teplého mléka, cukru a hladké mouky, přidáme droždí a zamícháme. Přikryjeme na 10-15 minut a necháme vzejít…
Broskvové řezy s pudinkovou náplní
Potřebné ingredience
Těsto: 400 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g cukru moučka, 250 g másla nebo Hery, 1 žloutek, 1 lžička citronové šťávy. Náplň: 600 ml mléka, 2 vanilkové pudinkové prášky, 6 PL cukru krupice, 400 g zakysané smetany, 4 bílky, 1 broskvový kompot. Dále: 1 vajíčko na potření.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme aspoň půl hodiny odpočívat v chladu.
Z mléka, cukru a pudinkových prášků…
Hrachový zákusek 豌豆黄
Potřebné ingredience
Hrách 600g Cukr 300g Voda 1200ml Máslo na vymazání plechu
Postup přípravy
Hrách přemytý, namočíme přes noc. Dáme vařit na mírný plamen a promícháváme , aby se nepřichytil. Vody nalijeme asi 2 cm nad vrstvu hrachu. Voda se postupně vyvaří, tak trošku…