Amaretto pralinky
Potřebné ingredience
300 g dětských piškotů jemně rozdrcených, 100 g opražených, sloupnutých a nastrouhaných lískových oříšků nebo spařených mandlí, 125 g másla, 75 ml smetany ke šlehání, 125 ml Amaretto (když nemám, dávám jen rum).
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady, tvarujeme kuličky, pomocí párátka máčíme v čokoládě. Komu by se zdála hmota moc měkká, může ji dát na chvíli do ledničky. Ale já dělám kuličky hned a dělá…
Měkkoučké perníčky,starý recept,vydyndaný od jedné…
Potřebné ingredience
Vymámila jsem ho na kamarádce tchýně,nechtěla mi ho ani za nic dát.Pak potřebovala něco jiného tak mi ho dala.Já se o něj ráda rozdělím.Jsou měkkoučké,výborné a krásně se s těstem pracuje.Já ho udělala v pekárně ....fikaně :-) a pak jetšě propracovala v ruce a přes noc šoupla do ledničky.Pekla jsem na 180 v horkovzdušné troubě. Perníčky vyndejte světlé,vypadají jak syrové jak jsou měkké,ale je to akorát.Jak ztmavnou mají pak nahořklou příchuť jako když jsou hodně spálené i když to na nich není moc vidět.!!!prostě je radši vyndejte dříve,ještě teplé potřete rozkvedlaným žloutkem. Přísady: 60 dkg hladké mouky,24 dkg moučkového cukru,4 celá vejce,10 dkg tekutého medu.5 dkg změklého tuku Omega,1polévková lžíce skořice,1 polévková lžíce směsi koření (nové koření,anýz,badyán.fenykl),čajová lžička sody, Kdo chce tmavé těsto přidá 2 lžíce kakaa Koření vše stejného dílu utlučeme v hmoždíři,nebo umixujeme v mlýnku na kávu na prach a lžíci díme do těsta.
Postup přípravy
Uděláme klasicky těsto.Vyválíme a vykrájíme tvary.po upečení potřeme rozšlehaným vajíčkem,do kteréhé všlehám červenou barvu,nebo rozpustnou kávu rozšlehám v trošce horké vody a…
Brabantské dortíčky
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky,240 g tuku,100 g cukru,140 g mletých ořechů,1 vejce.***Krém:2 celá vejce,80 g cukru,250 g másla,100 g čokolády na vaření(rozpuštěná),50 g umletých lískových oříšků,lžíce rumu.
Postup přípravy
Spojíme v těsto,necháme vychladit,vyválíme plát a vykrajujeme malá kolečka,která po vychlazení spojujeme krémem.Polejeme tmavou čokoládovou polevou,do středu dáme kapku bílé…
Myšky (rafaelo)
Potřebné ingredience
Hmota stejná jako na rafaelo. 1 salko,200gr kokosu,trošku rumu,vyloupané mandličky na ouška,čokopoleva na očka a nos,ocásky jsou z marcipánu.
Postup přípravy
Salko+kokos+rum smíchat vytvořit válečky,obalit ještě v kokosu,nechat v lednici ztuhnout.Dodělat ouška,oči a nos.Hotové myšky pokládat na pečící papír,nebo alobal.
Medové perníčky- měkké hned po upečení, není třeba…
Potřebné ingredience
400 g hladké mouky, 140 g cukru moučka, 100 g tuku- (máslo, hera), 2 vejce, 1 lžička sody, 2 lžičky perníkového koření, 2 lžíce medu
Postup přípravy
Cukr utřeme s vejci a tukem, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Vypracujeme těsto. Pokud by se lepilo, přidáme více mouky. POZOR: medu nedáváme…
OŘECHOVÉ KOŠÍČKY S KRÉMEM A ČOKOLÁDOU
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 200 g polohrubé mouky, 140 g tuku, 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g moučkového cukru, 1 polévková lžíce mléka, 1 kávová lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr. Suroviny na krém: 50 g másla + 50 g mouky + 250 ml mléka na jíšku, 150 g másla+150 g moučkového cukru+trochu rumu na máslovou směs. Suroviny na polevu: Čokoláda na vaření, 1-2 plátky másla, půl plátku ztuženého 100% tuku. Ostatní suroviny: Rybízová marmeláda, půlky vlašských ořechů, nebo mandlí
Postup přípravy
Pokud v mé rodině existuje něco, co by každoročně o vánočních svátcích nemělo chybět, pak jsou to právě ořechové košíčky, plněné krémem, zalité čokoládou a korunované oříškem. Je…
Sušenky z ovesných vloček a ořechů
Potřebné ingredience
Těsto: 100 g másla, 100 g jemných ovesných vloček, 100 g vlašských ořechů, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 1 PL kakaa, hrst rozinek. Dále: čokoládová poleva na pocákání (nemusí být).
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se změklým máslem vyšleháme, přisypeme ovesné vločky, kakao, drobně sekané ořechy, rozinky a vše zamícháme. Do těsta lehce vmícháme…
BOUNTY TYČINKY
Potřebné ingredience
100 ml šlahacky( 33%),300 g kr. cukru,250 g masla,250g kokosu,150 g čokolady
Postup přípravy
Rozpustite maslo ,pridajte cukor,šlahačku a všetko nechajte povarit asi 5 min.Potom vmiešajte kokos.Nejaku formu si vystelte papierom na pečenie a masu pekne rovnomerne rozotrite…
Sušenky "cookies"
Potřebné ingredience
250g másla, 150g cukru krupice, 2 vajíčka, 100g mletých ovesných vloček, 100g celozrnné špaldové mouky, 300g polohrubé mouky (vločky a špaldovou mouku lze nahradit dalšími 200g polohrubé mouky a péct jen z té), 1/2 prášku do pečiva, 200g čokolády na vaření, 60g sekaných lískových oříšků (nahrubo), 60g sekaných mandlí (i se slupkama, nahrubo), příp. půjdou přidat i rozinky, jiné oříšky, jiná čokoláda, lentilky,..
Postup přípravy
Nejprve vyšleháme máslo, cukr a vajíčka do pěny, do té poté zamícháme sypké ingredience a na závěr vmícháme nasekanou čokoládu, oříšky, mandle,...A těsto je hotovo. Pak už zbývá…
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Potřebné ingredience
600 g polohrubé mouky, 250 g pískového cukru, 250 g hery, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 l mléka, 2 vanilkové pudinkové prášky, 4 lžíce cukru, jahody / čerstvé, mražené, kompotované /
Postup přípravy
Z mléka, pudinkových prášků a 4 lžic cukru uvaříme pudink. Z ostaních přísad vytvořte drobenku. Na plech vyložený pečícím papírem rozložte dvě třetiny drobenky, zalijte uvařeným…