Pečený čaj
Potřebné ingredience
1 kg černého rybízu, 1 kg jiného ovoce, 1/2 lžičky skořice, 2 roztlučené hřebíčky, 1 citron bez kůry na kostky, 1/2 kg cukru, 1/8 rumu
Postup přípravy
Vše smícháme, dáme na 180 stupňů péct cca 45 minut a pak naplníme do předem vyhřátých sklenic. Po naplnění otočíme uzavřené sklenice dnem vzhůru.
Je možné použít i zmrzlé…
zapečené jablka
Potřebné ingredience
jablka,ořechy,vanilkový cukr,skořicový cukr,skořice,můžeme dát i rozinky
Postup přípravy
jablka rozkrojíme na půlky,očistíme od stopky a jadřince,poklademe vedle sebe na plech.Do dírky po jadřinci dáme ořechy,můžeme přidat i rozinky,posypeme skořicovým cukrem…
Jahodový sirup
Potřebné ingredience
jahodové listy cca 50ks; hrnek jahod, 1kg cukru, 800ml vody, lžíci kyseliny citronové
Postup přípravy
Svařit listy a hrnek rozmačkaných jahod s 800ml vody cca 10 min,pak přecedit přes cedník a plátýnko,co nejvíc vymačkat,nasypat 1kg cukru a lžíci polévkovou kyseliny citronové a 10…
Domácí přesnídávka
Potřebné ingredience
850g oloupaných a nakrájených jablek, 450g rebarbory (nebo jiného ovoce), 500ml vody, 1 vanilkový pudink, dle chuti třtinový cukr (u sladkého ovoce nemusí být)
Postup přípravy
Ovoce zalijeme asi 3/4 množstvím vody a dusíme doměkka. Horké rozmixujeme, ev. přidáme cukr a do směsi zavaříme pudink rozmíchaný ve zbylé vodě. Horké plníme do sklenic, obrátíme…
Rebarborový kompot aneb skvělé osvěžení na horké letní…
Potřebné ingredience
rebarbora, cukr, skořice, voda
Postup přípravy
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na asi 2cm špalíky, ale v podstatě je to jedno jak velké jsou, ono se to stejně rozvaří :)) Hodí se do hrnce a zalijeme studenou vodou, podle chuti…
Sirup z červené řepy(moc dobrý)
Potřebné ingredience
4 litry vody,2 kg řepy,2,5kg cukru,2,5dkg kyseliny citronové,1 malinovou tresť
Postup přípravy
Ve vodě uvaříme oloupanou a na kostky nakrájenou řepu.Scedíme a přidáme
cukr,kyselinu citronovou a 15 minut vaříme.Do vychladlého přidáme tresť.Plníme
a zavařujeme.Taky…
Pečený čaj
Potřebné ingredience
1lčerný nebo červený rybíz ,4ks hřebíček, 1/2 lžičky mleté skořice,1,2kg cukr,1celý citron,1l ovoce(jakékoli nejlépe bobulové(třešně,borůvky,hroznové víno,jeřáb)-nehodí se jablka a hrušky kvasí) ,2dcl rumu
Postup přípravy
Ovoce umyjeme,vložíme do vyššího plechu(pustí šťávu)+celý citron i s kůrou+cukr+koření+rum.Pečeme 30minut cca 220stupnů.Potom dáváme do sklenic.Otočíme vřelé na víčko, nezavařuje…
Citrusy jako lék
Potřebné ingredience
Grepy, pomeranče, mandarinky, pomelo...
Postup přípravy
CITRUS na vyčištění střev
Na ideální vyčistění střev je jednoduchý přírodní produkt – citrusový plod. Každý večer cca dvě hodiny po posledním jídle zkonzumujeme jeden celý…
Jahodová zmrzlinka
Potřebné ingredience
Jahody, zakysaná smetana, sladká smetana, tvaroh, cukr podle chuti.
Postup přípravy
Rozmačkané jahody smíchat s ostatními přísadami, není - li tvaroh, nevadí. Dá se tak udělat i meruňková, jablečná, hrušková, broskvová a jiná ovocná zmrzlina. Směs se rozdělí do…
ovoce v čokoládě - VÝBORNÉ!!!!!!
Potřebné ingredience
ovoce, čokoláda
Postup přípravy
jakékoliv ovoce nakrájet, napíchat na špejle jako špíz a pak ve vodní lázni rozpustit čokoládu a polít špízy... Neskutečná dobrota!!!!! Děti se po tom míní utlouct...