Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Kysané (sudové) zelí

Kysané (sudové) zelí

Potřebné ingredience

1 kg zelí, 2 dkg soli (1 vrchovatá polévková lžíce)

Postup přípravy

1 kg očištěného zelí nastrouháme a pridáme do něj 2 dkg soli (1 vrchovatá polévková lžíce). Vše promícháme a necháme 1 hodinu stát. Pak napěchujeme do sklenic - necháme ve…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí pomerančová marmeláda

Domácí pomerančová marmeláda

Potřebné ingredience

800 g oloupaných pomerančů, zbavených i bílých blanek 200 g želírovacího cukru ( já jsem použila želírovací cukr na poměr 1:4) šťávu z 1 citronu

Postup přípravy

Ráda bych se s vámi podělila o recept na domácí pomerančovou marmeládu. Její příprava není nijak složitá.

Pomeranče oloupeme, zbavíme bílých blanek a pokrájíme na menší…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
..Domácí švestková povidla..

..Domácí švestková povidla..

Potřebné ingredience

Na 6 sklenic o objemu 350 ml. Je potřeba- 3 kg švestek 125 ml octa 750 g krupicového cukru 1 lžička mleté skořice 100 ml rumu

Postup přípravy

Příprava: 20 minut/Odležení: přes noc/Vaření:1 hodina/Pečení: 3 hodiny
1. Švestky omyju a vypeckuji. Nasypu je do velkého hrnce, zaliju je octem a zasypu cukrem. Někdy dým…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvová marmeláda

Broskvová marmeláda

Potřebné ingredience

1 kg oloupaných a odpeckovaných broskví , 1 lžička kyseliny citronové , 1 Extra želírovací cukr 2:1(od Dr.Oetkera)

Postup přípravy

Broskve semeleme na masovém strojku,přidáme kys. citronovou a želírovací cukr , zamícháme a přivedeme k varu.Vzniklou pěnu sebereme.Vaříme asi 5 minut.Jěště horkým plníme slenice…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocné kompoty z mikrovlnky podle J Balaštíka  - jednoduché a rychlé !!

Ovocné kompoty z mikrovlnky podle J Balaštíka -…

Potřebné ingredience

Na jednu 720 ml sklenici budete potřebovat : 450g ovoce, 230g nálevu, 25-75 g krystalového cukru (1-3 vrchovaté lžíce podle kyselosti), případně umělé sladidlo.

Postup přípravy

Sklenice naplňte do tří čtvrtin očištěným ovocem bez náznaku hniloby, mírně je stlačte a přisypte cukr. Řádně jej setřeste, aby pronikl do všech vrstev. Pak přidejte další ovoce,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Borůvky ve vlastní šťávě

Borůvky ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

na 1 kg borůvek 20 dkg cukru

Postup přípravy

Borůvky promíchat s cukrem, dát do sklenic a nechat 24 hodin stát. Borůvky pustí šťávu a slehnou. Druhý den doplníme z jiné sklenice, aby byly všechny sklenice opět plné,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
AMERICKÝ SALÁT Z CUKETY - Výborná pochoutka nejen k masu

AMERICKÝ SALÁT Z CUKETY - Výborná pochoutka nejen k…

Potřebné ingredience

3 kg cukety, 1 kg cibule, 40dkg cukru, 25ks sacharinu, ½ káv.lžíce soli, 1 l octa, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce kari koření, 2lžíce ostré papriky / dávám jen čili cca 3-4/, 1 lžíci čili / nedávám /, 1 lžíci sladké papriky, 1 lžíci hladké mouky, 1 káv. lžíce koření kurkuma, 1 paprika červená, 1 paprika zelená, 1 paprika žlutá / paprik může být i více /

Postup přípravy

Cuketu nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, ocet a hočici 15 minut vařit, přidat ostatní přísady, papriky nakrájet na proužky a potom 10 minut vařit, přidat mouku, aby nebyly…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
CUKETOVÝ KOMPOT !!!! VÝÝÝBORNÝÝÝÝ

CUKETOVÝ KOMPOT !!!! VÝÝÝBORNÝÝÝÝ

Potřebné ingredience

1,6 kg cukety,0,5 kg cukru( i mín), 1 a 1/2 lžičky kys. citronové,3/4 l vody, 1 cela ananasová trest

Postup přípravy

cuketu oloupat, a vydlabat jadrince, nakrajet na kostky, dat vsechny prisady do hrnce a varit na mirnem ohni asi 20-30 min, cukety zacne chytat barvicku, pak do skleniček a 20 min…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Šťáva z květů černého bezu

Šťáva z květů černého bezu

Potřebné ingredience

na 4l vody, 50 květů, 1 citron, 4 kg cukru a 8 dkg kyseliny citrónové

Postup přípravy

vodu přivedeme k varu, přidáme nakrájený citrón a oprané květy, chviličku povaříme, pak odstavíme a necháme 24h stát. Druhý den přecedíme a přidáme kyselinu citr. a cukr,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilované okurky - opravdu výborné, prý jedny z nej....

Sterilované okurky - opravdu výborné, prý jedny z nej.…

Potřebné ingredience

Okurky, cibule,(dále může být kopr, mrkev, křen - to ale já nedávám...), 1 lžička hořčičného semínka, 3 nová koření, 5 kuliček pepře, 2 hřebíčky, bobkový list. Nálev na cca 20 sklenic: 4l vody, 1,2l octa, 600-800g cukru (kdo chce kyselejší dá méně cukru, kdo má rád sladší, klidně i 1 kg cukru), 120g soli.

Postup přípravy

Okurky omyjeme, dáme do sklenic, nejdříve dávám cibuli a pak skládám okurky, můžeme proložit koprem, křenem a mrkví, přidáme koření a zalijeme nálevem.

Sterilujeme 20 minut…

Zobrazit více...

Kategorie