Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
ĎÁBELSKÉ TOUSTY

ĎÁBELSKÉ TOUSTY

Potřebné ingredience

1kg paprik (1 kg po odstranění jádřince), 1kg rajčat, 3 velké cibule, 3 paličky česneku, 1/2 balení Deko, 5-7 feferonek, 1 kg pečeného masa (my dáváme bůček).

Postup přípravy

Všechnu zeleninu pomeleme na masovém strojku a povaříme asi 1,5 hodiny aby se odpařila voda. Pak přidáme upečené a umleté maso, Deko a ještě trochu povaříme. Dáme trochu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka:-)

Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka:-)

Potřebné ingredience

1 kg rajčat, 1 kg paprik, 1 kg cibule, plnotučná hořčice střední, 80 g soli, 130 g cukru, 1/2 balíčku mletého pepře, 1/2 l oleje, 2 dcl octa, 1 větší česnek

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kostičky, přimícháme k ní všechny ostatní ingredience, dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme minimálně hodinu, než se vše pěkně propojí a směs zhoustne.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilovaná červená řepa

Sterilovaná červená řepa

Potřebné ingredience

červená řepa,NÁLEV:1 l octa , 2 l vody , 10dkg soli , 35 dkg cukru, 8 g anýzu , 16 g kmínu , 16 g fenyklu , 8 lžic nastrouhaného křenu

Postup přípravy

Svaříme si nálev den předem,aby se chuť všech přísad dostala do nálevu,těsně před použitím , nálev totiž zcedíme .Očištěnou řepu,zbavenou lupení a zbytečných kořínků,uvaříme ve…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zelenina v soli do polévky

Zelenina v soli do polévky

Potřebné ingredience

Mrkev 1 kg, petržel 1kg, celer asi 30 dkg a nať z petržele, sůl, dávám na 1 kg zeleniny 20 dkg soli.

Postup přípravy

Vše nastrouhat, přidat nakrájenou nať a promíchat se solí. Namačkat do sklenic, nahoře ještě posypat trochu solí, aby se udělalo takové solné víčko.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilovaný okurkový salát LUXUSNÍÍÍÍÍ !!!!

Sterilovaný okurkový salát LUXUSNÍÍÍÍÍ !!!!

Potřebné ingredience

4-5 kilo okurků, 1 litr vody, 300 ml octa, 40 g soli, 300 g cukru krystal či krupice..

Postup přípravy

Okurky očistit,olopuat a nastrouhat na hrubo..Necháme 2-3 hodinky stát a po té slijeme z okurek vodu co pustí.. Do hrnce dát vodu,ocet,sůl a cukr, promícháme a svaříme ( necháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborná pečená povidla-bez míchání!!!

Výborná pečená povidla-bez míchání!!!

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 2 lžíce octa, 0,5 kg cukru- krystal či krupice, 4-6ks celé skořice(je to jedno balení z Vitany), 6ks badyánu(může i nemusí být), 1 lžíčka hřebíčku, 4 lžíce rumu, plech na pečení

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme, pokapeme octem tak, aby se dostal všude.-) a spolu s kořením dáme na pekáč do trouby péci na 225 `C a to na 30 minut. poté přidáme polovinu cukru a bez…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
VELMI DOBRÝ LÁK NA OKURKY A NA VŠE CO JE SLADKOKYSELÉ

VELMI DOBRÝ LÁK NA OKURKY A NA VŠE CO JE SLADKOKYSELÉ

Potřebné ingredience

3,5 l vody,1 l 8% octa,100gr soli,450gr.cukr krupice,4 kuličky pepře,4 kuličky nové koření,1 bobk.list.5 minut povařit Tento lak vystačí asi na 13 lahví záleží jak je naplníme

Postup přípravy

Lak nechat schladnout na pokojovou teplotu,okurky proložit plátkem cibule,okvětí kopru,2 až 3 kolečka mrkve,plátek křenu.Zalít lákem sterilovat 20 min při 80'C

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NUTELA ANEB ŠVESTKOVA POVIDLA milují i ti,které po klasickém povidlí "pálí žáha"!!!

NUTELA ANEB ŠVESTKOVA POVIDLA milují i ti,které po…

Potřebné ingredience

2,5 kg vypeckovaných švestek,750g cukru krystal,100g kakaa ne granko!2 sáčky vanilkového cukru.

Postup přípravy

Švestky dáme do hrnce a rozvaříme.Rozmixujeme a přidáme zbylé ingredience,rozmícháme a vaříme 1 a půl hodiny.Necháme vychladit 24hodin.Pak povidla dáme do sklenic a 15min zavaříme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
třešnová marmeláda s hořkou čokoládou

třešnová marmeláda s hořkou čokoládou

Potřebné ingredience

1 kg třešní, 350 g cukru, 1 gelfix 3:1, 1 tabulka hořké čokolády, podle zhoustnutí možno přidat 1-2 lžičky kys. citronové

Postup přípravy

třešně vypeckujeme, mixneme v robotu a dáme do pekárny na to nasypeme odvážený cukr, přisypeme pytlíček gelfixu a rozdrobíme tabulku hořké čokolády ... obměna....3 Pl pravého…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková povidla - z domácí pekárny či v troubě - zhodnocení vyzkoušených postupů

Švestková povidla - z domácí pekárny či v troubě -…

Potřebné ingredience

podle Zuzka J. (zjelenice) ID 25040 jsem dala suroviny: 1 kg švestek, 1 lžíce octa, 25 dkg cukru, špetka lžičky mleté skořice, 1 roztlučený hřebíček, 2 pol. lžíce rumu (zdá se mi to ale docela sladké)

Postup přípravy

Švestky umyjeme, vypeckujeme. Pokapeme cik cak octem a dáme na hodinku odležet jen tak na stůl (ale nemusíme, nevím, k čemu to odležení je vlastně dobré :) Ponorným mixérem…

Zobrazit více...

Kategorie