Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
želé z bezu

želé z bezu

Potřebné ingredience

0,75 l jablecneho dzusu,25 kvetu bezu,2 citrony,1 kg zelirovaciho cukru.

Postup přípravy

natrhame 25 kvetu bezu,nechame je dve hodiny na rucniku aby z nich vylezli popripadne musky atd....pak je dame do hrnce (nemyjeme,proto trhame kde jsou kvety ciste a nejezdi auta…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ŠVESTKOVÁ POVIDLA V TROUBĚ

ŠVESTKOVÁ POVIDLA V TROUBĚ

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 2 lžíce octa, 50 dkg cukru, 1/2 káv. lžičky mleté skořice, 3 roztlučené hřebíčky, 4 pol. lžíce rumu

Postup přípravy

Vypeckované švestky dáme do pekáče. Pokapeme octem a dáme péct na 250 stupňů. NEMÍCHÁME!!! Pečeme 20-25 minut. Poté na švestky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečný džem se zázvorem a rozinkami

Jablečný džem se zázvorem a rozinkami

Potřebné ingredience

1 kg jablek (už oloupaných a vykrájených), 3 citrony (tak to bylo v původním receptu, měla jsem jen jeden), 1 kg želírovacího cukru, 100 g rozinek, čerstvý zázvor (zhruba kousek 3x3cm)

Postup přípravy

Oloupaná a vykrájená jablíčka jsem pokrájela na kousky. Zázvor oloupala a nastrouhala na jemno. Rozinky jsem zalila horkou vodou a nechala chvíli namočit, pak okapat a přidala…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmeláda ze zelených rajčat

Marmeláda ze zelených rajčat

Potřebné ingredience

1 kg zelených nezralých rajčat, 100 ml octa, voda a dále 1/2 kg cukru, 1 vanilkový lusk (případně dávám dva sáčky vanilkového cukru místo lusku), šťáva z jednoho středně velkého citronu

Postup přípravy

Omyté nedozrálé - ale opravdu jen ty zelené, ideál malé rajčátka nakrájíme na kousíčky, dáme do hrnce s octem, zalít vodou (zhruba půl litru vody) a necháme přijít k varu. Poté…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
"Třešňová marmeláda" s vanilkou

"Třešňová marmeláda" s vanilkou

Potřebné ingredience

1000g vypeckovaných třešní 5 lžic třtinového cukru 1 balení gelfix 3:1 1 vanilkový lusk

Postup přípravy

Na začátku si připravte zavařovací sklenice i víčka, protože později už k tomu nebudete mít příležitost. Sklenice i s víčky (i když jsou nově zakoupené) nejprve pořádně vymyjte a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
švestková nutela

švestková nutela

Potřebné ingredience

1,5 kg vypeckovaných švestek, 1 dcl rumu (alkohol se vypaří ), 1/2 kg cukru, 10 dkg kakaa, 1 vanil. cukr, 1 kakaový nebo čokoládový pudink,trochu skořice

Postup přípravy

Dělám ji v domácí pekárně program marmeláda . Vše rozmixovat,nalít do pekárny. Až je hotovo,naliju horké do skleniček,otočím na 10 min,pak obrátím. Jde vařit i na sporáku dokud…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňkovopomerančový džem se zázvorem

Meruňkovopomerančový džem se zázvorem

Potřebné ingredience

1 kg přezrálých meruňek, dva pomeranče, kůra ze dvou pomerančů a jednoho citronu, jemně nastrouhaný kořen zázvoru (oloupaný 6 centimetrový kousek), želírovací cukr Dr.Oetker 2:1

Postup přípravy

Kůru z pečlivě omytých citrusů oloupu škrabkou na brambory a nakrájím na velmi jemné proužky, přidám meruňky nadrobno nakrájené, zázvor, oloupaný pomeranč (oloupu i blány z…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí HRUŠKOVÁ povidla

Domácí HRUŠKOVÁ povidla

Potřebné ingredience

10 kg hrušek (oloupané, nastrouhané), 1/2 L rumu, 1 - 1 1/2 kg cukr krystal nebo krupice, 1-2 vanilkové cukry, mletá skořice, 2 KL kyseliny citrónové

Postup přípravy

Hrušky a vše ostatní smícháme a vaříme a vaříme a vaříme cca 6 hodin, dokud se šťáva nevyvaří. Dáváme do skledniček a otočíme výčkem dolů, aby se zatáhla.

Pokud budete…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kompot se solí

Kompot se solí

Potřebné ingredience

Ovoce, špetka soli do každé sklenice, převařená vychladlá (vlažná) voda

Postup přípravy

Ovoce napěchujeme do sklenice, přidáme špetku soli, zalijeme vodou, zavíčkujeme a vaříme v hrnci s vodou na 85-90°C asi 20min.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
nejlahodnější švestková čokoláda

nejlahodnější švestková čokoláda

Potřebné ingredience

1 kg švestek, 1 kg cukr krystal, 1 van. cukr, 4dkg hořkého tmavého kakaa (já používám holandské kakao), lžička skořice, rum

Postup přípravy

švestky vypeckujeme a dáme vařit do většího hrnce, klidně hned můžeme zasypat cukrem, vaříme cca 40min., pak přidáme kakao a skořici a převaříme. Podle chuti samozřejmě můžete…

Zobrazit více...

Kategorie