Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
MERUŇKOVÁ MARMELÁDA

MERUŇKOVÁ MARMELÁDA

Potřebné ingredience

500g meruňek, 600g krystalu, želírovací přípravek 1:1, kyselina askorbová 1/2 lžíce, protiplísňový přípravek

Postup přípravy

Meruňky jsem si namlela na masovém strojku, to vše jsem dala do kastrolu a mírně podlila vodou. Přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MALINOVÁ MARMELÁDA

MALINOVÁ MARMELÁDA

Potřebné ingredience

1KG zralých malin, 1kg krystalu, 1 želírovací přípravek 1:1, 1 lžíce kyseliny askorbové, možno i přípravek proti plísním

Postup přípravy

Maliny jsem si namlela na masovém strojku, to vše jsem dala do kastrolu a přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru a do druhé poloviny…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Okurky

Okurky

Potřebné ingredience

na 1 skl. větší : 1 ČL soli,1 dcl octa 8 %,1 PL cukru,5 ks sacharinu,3 kul.nové koření,5 kul.pepř celý, 1 ČL hoř.semínko,cibule,kopr,mrkev ..

Postup přípravy

Do čisté sklenice dám cibuli kousek,kopru,mrkev 2 kol.,naskádám okurky omyté,dám další suroviny přímo do sklenice a zaliji vařící vodou,aby byli ponořené okurky a zadělám víčeko a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
RYBÍZOVÁ MARMELÁDA  BEZ CHEMIE +++

RYBÍZOVÁ MARMELÁDA BEZ CHEMIE +++

Potřebné ingredience

rybíz já měla 1,80 kg z povařené a propasírované dávky ,30 dkg cukru jemnýho je přidán do vymačkané štávy,ale může být i min nebo víc , plinka,mlýnek,skleničky + víčka,

Postup přípravy

Nejprve posbíráme rybíz který obereme ze štopek propláchneme necháme okapat,potom ho na masovém mlýnku pomeleme.Dáme do většího kastrolku a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.(…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červený rybíz na zbůsob brusinek

Červený rybíz na zbůsob brusinek

Potřebné ingredience

2kg červeného rybízu,1,5kg cukr krystal,3hřebíčky,2badyány,1vanilka,1skořice,1citron a 2dcl rumu

Postup přípravy

Červený rybíz otrháme na kuličky, zbavíme stopek a vysypeme na široký pekáč. Přidáme všechny ingredience (vanilku lze nahradit vanilkovým cukrem, celou skořici skořicí mletou) a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocná šťáva - domácí

Ovocná šťáva - domácí

Potřebné ingredience

ovoce, cukr, pektin - pouze 1 lžička, kys. citronová

Postup přípravy

Navážíme 1 kg ovoce, přidáme 3 dkg kys. citronové a vše dáme do pětilitrové sklenice. Nalijeme 1 l vody. Necháme namočené 16 hodin. Po 16 hodinách vezmeme větší hrnec navážíme 1…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Třešnová a jahodová s kousky ovoce ale i jakákoliv marmeládka BEZ MÍCHÁNÍ

Třešnová a jahodová s kousky ovoce ale i jakákoliv…

Potřebné ingredience

ovoce, přísada do džemů. Já kupuji sáček od Dr. Oetker - Extra želírovací cukr 2 v 1 - je to už cukr s želírovací látkou.

Postup přípravy

Navážit a odpeckovat ovoce. Do DOBY NEŽ JSEM MĚLA PEKÁRNU DĚLALA JSEM TAK, ŽE jsem dala do plastové vyšší misky ovoce bez pecek a dala do mikrovlnky na cca 10 min. Po těchto…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
želé z bezu dle pavla a.  (pajaay)  225175

želé z bezu dle pavla a. (pajaay) 225175

Potřebné ingredience

25 květů bezu jsem zalila 3/4 litru jablečného džusu.Nechala jsem to do druhého dne a pak přecedila přes plátno,šťávu jsem dala do hrnce a přidala cukr,

Postup přípravy

Ale jsem si to upravila a dala jsem 35 dkg cukr krystal a želírovací přípravek Haas-Quittin,povařila 5 min,přidala šťávu z 1,5 citronu a nalila do teplých skleniček . …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zelenina v soli bez sterilování, vydrží dlouho

Zelenina v soli bez sterilování, vydrží dlouho

Potřebné ingredience

množství očištěné zeleniny je v dekagramech, toto množství je na 1kg soli (ale stačí i 80 dkg soli, není to tak slané. Méně soli ale rozhodně ne, mohlo by se to kazit) 90 celer, 90 mrkev, 40 kapusta, 40 květák, 60 petržel, 50 kedlubna, 40 cibule, 20 pór, 6 česnek, 10 nať celeru, 8 nať petržel

Postup přípravy

Udaná čísla nejsou dogma.. pokud mám něčeho méně, jiný druh přidám, místo petržele lze dát pastinák, kedlubnu používám gigant, celerovou nať nahrazuji řapíkatým celerem. Lze…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA

OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA

Potřebné ingredience

5kg oloupaných, vyjádřincovaných jablek, 0,5kg cukru, 2,5 litru vody, 5 vanilkových pudinků

Postup přípravy

Oloupaná a vyjádřincovaná jablíčka dáme vařit do 2,5l vody. Až jsou jablíčka měkká, tak je z vody vyndáme (vodu NEVYLÉVÁME) a rozmixujeme. Z té "jablečné" vody, pudinků a…

Zobrazit více...

Kategorie