Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
NUTELA ANEB ŠVESTKOVA POVIDLA milují i ti,které po klasickém povidlí "pálí žáha"!!!

NUTELA ANEB ŠVESTKOVA POVIDLA milují i ti,které po…

Potřebné ingredience

2,5 kg vypeckovaných švestek,750g cukru krystal,100g kakaa ne granko!2 sáčky vanilkového cukru.

Postup přípravy

Švestky dáme do hrnce a rozvaříme.Rozmixujeme a přidáme zbylé ingredience,rozmícháme a vaříme 1 a půl hodiny.Necháme vychladit 24hodin.Pak povidla dáme do sklenic a 15min zavaříme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
++++Rychlý smrkový med +++

++++Rychlý smrkový med +++

Potřebné ingredience

1 kg mladých smrkových výhonů, 3 celé citróny chemicky neošetřené - bio, 1,5 l vody, 1,5 až 2 kg cukru

Postup přípravy

Ještě měkké a křehké smrkové výhony opláchneme, dáme do kastrolu, přidáme citróny pokrájené na kolečka, zalijeme vodou a povaříme 20 -30 minut. Necháme do druhého dne vyluhovat,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
RAJČINOVÁ SLADKÁ ZAVÁRANINA

RAJČINOVÁ SLADKÁ ZAVÁRANINA

Potřebné ingredience

1,5 zrelých rajčín, 3PL olivového oleja, 2 nastrúhané cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1ČL mletého zázvoru, 1 celá škorica, na špičku lyžičky mletého čierneho korenia, na špičku lyžičky mletého šafránu, 3PL rajčinového pretlaku, 2PL medu, 1,5ČL mletej škorice, 1ČL soli.

Postup přípravy

Na úvod chcem len podotknúť, že je lepšie použiť rajčiny dozreté na slniečku /majú viac dužiny, nie sú také vodnaté/ potom je zaváranina hustejšia a mäsitejšia.

Rajčiny…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kedlubny s křenem a cibulí (příloha ke grilovanému  masu)

Kedlubny s křenem a cibulí (příloha ke grilovanému …

Potřebné ingredience

3kg nastrouhaných kedluben 2dl.nastrouhaného křenu 0,5kg jemně nakrájené cibule (pokud seženete bílou) 1dl.oleje 250g cukru(nebo um.sladidla)nálev z přípravku Deko

Postup přípravy

Všechny suroviny promícháme,naplníme sklenice,zalijeme lákem a sterilujeme při teplotě 90-100stupňů C.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Potřebné ingredience

400 květů (bez stonků) pampelišky (nasbírané pokud možno v co nejčistším prostředí) 2 l vody 2 citróny 2 kg cukru krystal

Postup přípravy

Nasbírané květy propláchnout ve studené vodě, dát do většího hrnce, zalít 2 l studené vody, přidat důkladně omyté a na tenká kolečka nakrájené citróny (včetně kůry), uvést do varu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nákládání hub v soli

Nákládání hub v soli

Potřebné ingredience

houby dle potřeby,sůl,sklenice s víčkem

Postup přípravy

Do sklenice nasypeme trochu soli a dáme vrstvu hub a zase sůl a to opakujeme dokaď není sklenice plná.Pak dobře zavíčkujeme a uložíme v chladu,vydžří nám až 1rok sama mám…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZAVAŘENÉ OKURKY + LÁK  +++

ZAVAŘENÉ OKURKY + LÁK +++

Potřebné ingredience

SVAŘÍME: 1 3/4 l vody,1/2 l octa,přidáme sáček deka necháme 5 minut povařit přidáme 22 kuliček sacharinu a 10 dkg cukru krystal.Tohle množství je jedna dávka musíte si to udělat podle množství okurek.

Postup přípravy

Na spodek sklinky dáme 2 -3 kolečka mrkve,petržele,cibule a kousek kopru,naskládáme očištěné okurky do půlky sklinky a znovu dáme zeleninu ale už bez kopru zalijem nálevem.Vyčka…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
HOUBOVÁ ČALAMÁDA  VHODNÉ JAKO PŘÍLOHA+++

HOUBOVÁ ČALAMÁDA VHODNÉ JAKO PŘÍLOHA+++

Potřebné ingredience

2 kg hub ( nakrájených a 3 minuty povařených v osolené vodě ),zcezené a proprané pod vodou ,asi 60 dkg cibule ( na kolečka ), asi 90 dkg paprika ( na nudličky ), 1 lahvička kečupu - nemusí být, 1/4 L oleje. VŠECHNO SMÍCHÁME DOHROMADY DÁME DO SKLENIČEK ZALIJEME NÁLEVEM

Postup přípravy

NÁLEV :
1/5 LITRU VODY,
1/2 LITRU OCTA,
1 DEKO ::::TOHLE VŠECHNO SVAŘIT.
PŘIDÁME 22 KULIČEK SACHARINU NECHÁME TROCHU SCHLADNOUT PŘECEDÍME. ZAVAŘUJEME PŘI 85 ° C ASI…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Houby s kečupem

Houby s kečupem

Potřebné ingredience

1/2 kg paprik ,1/2 kg cibule ,60 -70 dkg hub (směs ) NÁLEV :8 dkg cukru ,2 dkg soli ,10 dkg octa ,12 dkg oleje ,300 ml kečupu (někdy kečup míchám i s protlakem ,ale s kečupem je to sladší )

Postup přípravy

Nakrájené houby povaříme ve slané vodě ,propláchneme .
Papriky a cibuli nakrájíme a dáme svařit do nálevu.
Smícháme s houbama a necháme aspoň 2 hodiny odležet ,zavaříme.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kandovaná pomerančová kůra

Kandovaná pomerančová kůra

Potřebné ingredience

8 pomerančů chemicky neošetřených, 40 dkg cukru , 1 lžička kyseliny citronové

Postup přípravy

Pomeranče vydrhneme kartáčkem v horké vodě a osušíme. Kůru křížem nařízneme a opatrně slouneme. Kůru dáme do mísy se studenou vodou a zatížíme talířem. Necháme 1 - 2 dny…

Zobrazit více...

Kategorie