Nákládání hub v soli
Potřebné ingredience
houby dle potřeby,sůl,sklenice s víčkem
Postup přípravy
Do sklenice nasypeme trochu soli a dáme vrstvu hub a zase sůl a to opakujeme dokaď není sklenice plná.Pak dobře zavíčkujeme a uložíme v chladu,vydžří nám až 1rok sama mám odskoušené.Před použitím je namočím do studené vody,aby se sůl odplavila.Sůl udržuje vlhkost v houbách a zabraňuje množení bakterií.Houby jsou jak čerstvé,houbaří určitě tento návod ocení jako já.Teď se tak dají dělat smrži už rostou,postupně jak rostou jiné houby tak děláme podle jak to chceme buď mícháme nebo každý druh hub zvlášť
Ještě k houbám ty nechám trochu zavadnout před tím než dám do sklenice se solí.
Ještě k houbám ty nechám trochu zavadnout před tím než dám do sklenice se solí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Michaela_
(upraveno)
25. 8. 2010, 10:53
houby na kousky a pak sup do sklenice...ty houby davate syrove, nebo je nechate projit varem?diky


nahlásit

Viko
(upraveno)
3. 9. 2010, 16:20
@Michaela_
Nechám jen trochu zavadnout a pak solim.Dám vrstvu hub a sůl a opakuji,hodně to chce napěchovat ve sklenici,to vše vydrří mi tak celí rok ubírám jen jak se mi to hodí.
nahlásit
marcelakraus
(upraveno)
22. 8. 2010, 0:13
ooooooobr mňamka do polévky,taky dělám a mohu jen doporučit


nahlásit

Viko
(upraveno)
3. 9. 2010, 16:25
@marcelakraus
děkuji
nahlásit