Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Domácí kečup vynikající !!!

Domácí kečup vynikající !!!

Potřebné ingredience

1 kg rajských jablíček krájená na měsíčky 4 jablka krájená na kousky i se slupkou (středy a stopky vykrájet) 2 větší cibule na kostičky velká snítka zelených bylinek (já měla celer) 1 lžička soli ocet 5 kuliček nového koření 4 hřebíčky 10 kuliček pepře 12 dkg krystalového cukru olej

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji dáme opéct krájenou cibulku, ihned zeslabíme oheň a pomaličku opékáme za občasného míchání. Může to trvat třeba i 10 minut, ale pomalé pečení dá základu kečupu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Uncle Bens /výborné i na topinky/

Uncle Bens /výborné i na topinky/

Potřebné ingredience

1 kg nahrubo nastrouhané cukety,4 střední mrkve,1/2 kg cibule nasekané najemno,1/4 l oleje,1 kg paprik nakrájených na nudličky,1 větší kečup sladký /milujeme Kand/,1 malý ostrý,asi 4 lžíce cukru,dvě lžíce soli,pepř,6 lžic worchester.omáčky a 6 lžic sojovky,1 protlak /kupuji v lídlu ve skle / a 1 pasírovaná rajčata v papírové krbičce /taky Lídl/.....kdo chce konzervovaný nanas nebo dva stroužky česneku na chuť

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibulku,pak přidáme mrkev a pár minutek opečeme,pak papriky a také chvilku opékáme.Přidáme nastrouhanou cuketu,kečupy,protlaky,osolíme,opepříme,přidáme omáčky…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
STERILOVANÁ ŘEPA

STERILOVANÁ ŘEPA

Potřebné ingredience

1 litr vody, 0,35 litru octa, 2,5 dkg soli, 8 dkg cukru, 1/4 kávové lžičky anýzu, 1/3 kávové lžičky fenyklu

Postup přípravy

Řepu uvařit i se slupkou do poloměkka v troše vody, vychladlou oloupat, nakrájet na kostičky, dát do sklenic, zalít připraveným lákem a sterilovat.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SUŠENÁ RAJČATA

SUŠENÁ RAJČATA

Potřebné ingredience

rajčata, sůl, olej (slunečnicový nebo olivový), dle chuti: oregano, bazalku, česnek, trochu vinného octa

Postup přípravy

Rajčata omyjte, rozpulte a lžící vydlabejte semínka (pokud používáte cherry rajčátka, odstraňovat je nemusíte). Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, osušte papírovou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
KEČUP OD RENATKY

KEČUP OD RENATKY

Potřebné ingredience

3 kg rajčat, 10 větších jablek, 3 řepy, 8 velkých cibulí, 2 rovné lžíce soli, 8 ks hřebíčků, půl lžičky skořice, 4 bobkové listy, 0,5 kg cukru, 1/4 l octa, 2 lžíce sladké papriky

Postup přípravy

Vše pokrájíme na menší kousky (rajčata by měla být hodně zralá a jablka krájíme i se slupkou), vše dáme do velkého hrnce a vaříme tak dlouho, dokud není vše důkladně rozvařené. Po…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ŠVESTKOVÁ PEČENÁ POVIDLA

ŠVESTKOVÁ PEČENÁ POVIDLA

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 50 dkg cukru krupice, 2 lžíce octa, 1/2 kávové lžičky mleté skořice, 4 polévkové lžíce rumu, 3 tlučené hřebíčky

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
1. Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250°C do trouby. Během pečení ani jednou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Směs pod maso, na čínu, na špagety...

Směs pod maso, na čínu, na špagety...

Potřebné ingredience

1 kg cukety, 1 kg paprik, 0,5 kg rajčat, 0,5 kg cibule, 2 dcl oleje, 2 pol. lžíce cukru, 1 pol. lžíce soli, 5 pol. lžic sójové omáčky, 5 pol. lžic worčestru, 1 čajová lžička pepře, 1 čajová lžička sladké papriky, 1 palička česneku, 1 konzerva kukuřice.

Postup přípravy

Vše nakrájet na malé kostičky, přidat zbytek a vařit cca 30 minut, dát do sklenic a zavařit 20 minut na 80stupňů.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kečup

Kečup

Potřebné ingredience

2kg rajčat, 30 dkg cibule, 30 dkg jablek, 1 pol. lžíce soli, 5-6 kuliček nového koření, 1 dcl octa, 1 čajová lžička sladké papriky,15-20dkg cukru na závěr a na dochucení česnek, pepř, chili, skořice.

Postup přípravy

Vše nakrájet, přidat koření a vařit cca půl hodiny do změknutí jablek. Rozmixovat ponorným mixérem, přepasírovat, dělala jsem na sítku s většíma dírkama, tak jsou tam i zrníčka z…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
10 receptů na zpracování rajčat

10 receptů na zpracování rajčat

Potřebné ingredience

Čerstvá rajčata

Postup přípravy

Všechny recepty mám vyzkoušené, získané různě od rodiny, známých i z internetu. Přizpůsobila jsem si je a pravidelně je používám.

Rajský protlak
2kg rajčat, 250g cibule,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmeláda z černého rybízu

Marmeláda z černého rybízu

Potřebné ingredience

1000 g černého rybízu\r\n1x Extra želírovací cukr 2:1\r\nTrochu kyseliny citrónové\r\n4 malé sklenice

Postup přípravy

Ovoce natrháme. Sklenice v troubě na 20 min. vyvaříme, víčka vyvaříme- dáme sušit. Rybíz odšťopkujeme a řádně vypláchneme v cedníku, necháme okapat. Navážíme 1000 g. Poté v hrnci…

Zobrazit více...

Kategorie