Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Rybízová šťáva a marmeláda

Rybízová šťáva a marmeláda

Potřebné ingredience

Rybíz, vodu, cukr a kyselinu citronovou

Postup přípravy

Rybíz odšťavníme v odšťavňovači. ( Odpad necháme ještě chvilku odstát ještě pustí trošku šťávy, kterou přilijeme ). Na 1 litr šťávy přidat půl litru vody a kyselinu citronovou,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodo-rybízový džem

Jahodo-rybízový džem

Potřebné ingredience

(na 4 sklenice po 350 ml) ---------750 g jahod, 250 g červeného rybízu, 1 bal. Želírovací cukr 2:1 Dr. Ötker

Postup přípravy

Jahody omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na malé kousky. Rybíz omyjeme, zbavíme stopek a spolu s jahodami a cukrem vložíme do hrnce a za stálého míchání přivedeme k varu a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MED Z ČERNÉHO BEZU S LIPOVÝM KVĚTEM-na pocení

MED Z ČERNÉHO BEZU S LIPOVÝM KVĚTEM-na pocení

Potřebné ingredience

45 květů bezu,1,5l vody,hrst lipovového květu,1 kg cukru,štáva ze 3 citronů

Postup přípravy

květy bezu vaříme ve vodě s lipov.květem asi 1 hod,necháme stát do druhého dne.Scedíme ,přidáme cukr,vaříme asi 2 hod ,ke konci přidáme štávu z citronu.Použití:při horečce,když se…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SEDMIKRÁSKOVÝ MED-proti kašli

SEDMIKRÁSKOVÝ MED-proti kašli

Potřebné ingredience

500 květů sedmikrásek/chudobky/,1 citron,3/4 l vody,750 g krystalového cukru

Postup přípravy

citron omyjeme teplou vodou,nakrájíme na kolečka a odstraníme jádra/aby med nezhořkl/.Pak přiáme k sedmikráskám,které jsme přelili vařící vodou a necháme louhovat.Druhý den…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborná třešňová šťáva (sirup) s postupem a ze zbytku zmrzlina, klevela, nebo marmeláda

Výborná třešňová šťáva (sirup) s postupem a ze zbytku…

Potřebné ingredience

1,5 kg tmavých třešní, 0,75 litru vody a cukr v množství podle obsahu získané šťávy. na 0,5 litru šťávy přidáme 0,4 kg cukru a 7 g kyseliny citrónové Já jsem asi ze 3 kg třešní udělala 2,5 litru šťávy

Postup přípravy

Napíšu 2 varianty postupu-toto bude varianta č. 1. kdy chcete mít jen šťávu:

Třešně namočíme do vody a necháme vyplavat červíky, pokud jsou tam(asi hoďku)
1,5 kg tmavých…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Třešně nebo jiné ovoce zavařené v horkovzd. troubě

Třešně nebo jiné ovoce zavařené v horkovzd. troubě

Potřebné ingredience

Třešně, cukr

Postup přípravy

Třešně nasypat do sklinek, dát 2 PL cukru a zalít do necelé poloviny vodou. Zavařit a otočit dnem vzhůru. Zavařuju v horkovzdušné troubě, viz recept Jahodový kompot.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Višňová marmeláda

Višňová marmeláda

Potřebné ingredience

800 g vypeckovaných višní, 300 g cukru krupice, 200 ml vody, 2 vanilkové cukry, 1 Gelfix Super 3:1, 6 PL rumu

Postup přípravy

Dávka je asi na 4 sklenice po 350 ml.
Višně rozmixujeme, smícháme s vodou, cukrem, vanilkovým cukrem a gelfixem. Přivedeme k varu a vaříme asi 6 min. Stáhnene z ohně a přidáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodový kompot

Jahodový kompot

Potřebné ingredience

jahody, cukr

Postup přípravy

Na 1 kg jahod dáme 25 dkg cukru /já dávala moučku/. Večer promícháme jahody s cukrem, přes noc krásně pustí šťávu.Měla jsem je v hrnci normálně na lince. Ráno plníme do sklenic i…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahody v jahodách

Jahody v jahodách

Potřebné ingredience

maminky, nám jahody zatím ještě nezrají, ale tento recept se letos určitě chystám dělat, tak třeba se Vám taky bude hodit. Vám v nížinách už jahody určitě červenají....... Nemáte s tímto receptem některá zkušenosti?

Postup přípravy

Do sklenic naskládáme očištěné jahody, přidáme cukr, jak jste zvyklí ( 3, max. 3 a 1/2 velkých lžic) a celé to zalijeme rozmixovanýma jahodama horší kvality.

Zavíčkujeme a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZELENINA NA Zimu

ZELENINA NA Zimu

Potřebné ingredience

30dkg petržele,45 dkg celeru,45 dkg mrkve,20 dkg cibule,3 dkg česneku,8 dkg petrželové natě,250 dkg sádla,20 dkg soli

Postup přípravy

Vše nastrouhat,přidat sádlo,dusit 5 min ,do sleniček a 10 min.sterilovat.

Zobrazit více...

Kategorie