Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Domácí zavařené maso

Domácí zavařené maso

Potřebné ingredience

2 kg vepřového bůčku i s kůží sůl,kmín celý voda

Postup přípravy

Do papiňáku dáme maso vcelku ,zalijeme vodou a povaříme 1 hodinu,potom vyndáme a pokrájíme na kostky i s kůží,nebo pokrájíme na plátky.Vezmeme sklenice o obsahu 0,7 l a na dno…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
@ Bylinkové jehněčí@

@ Bylinkové jehněčí@

Potřebné ingredience

800 g jehněčího hřbetu * 2 lžíce ostré hořčice * 60 g másla * 5 stroužků česneku * petrželová nať * rozmarýn * citrónová šťáva * bílek * strouhanka * 100 ml bílého vína * bílý pepř * sůl

Postup přípravy

Očistěné maso osolíme a přelijeme citrónovou šťávou. Bylinkové těstíčko si připravíme ze směsi nasekané petrželky, hořčice, másla, špetky rozmarýnu, prolisovaného česneku, soli,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečná povidla

Jablečná povidla

Potřebné ingredience

1/2 kg cukru, 1/4 lt octa a 2 a 1/2 kg jablek

Postup přípravy

Ocet s cukrem necháme přejít varem, jablíčka oloupeme, rozkrájíme na kostičky, přidáme povařený cukr s octem a necháme trošku rozvařit, ne moc. Horké plníme do skleniček a otáčíme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pohárové višně

Pohárové višně

Potřebné ingredience

Višně , Želatinovéhý cukr , vanilkový cukr , rum ,

Postup přípravy

2kg - vypeckované višně - rozvaříme přidáme 1 a půl kg želatinového cukru , 2 vanilkové cukry , 10 lžic rumu .
když je vše rozvařené ( pozor - musí však zůstat kousky višní ,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Lak na zavařování - nevařený

Lak na zavařování - nevařený

Potřebné ingredience

ocet, voda, sůl, cukr, nové koření, pepř, hřebíček, petržel, cubule, mrkev

Postup přípravy

20 sklenic 10 sklenic 5 sklenic
ocet 2 l 1 l ½ l
voda 5 l 2,5 l 1,75 l
sůl 20 dkg 10 dkg 5 dkg
cukr 1 kg ½ kg ¼ kg
+ nové koření, pepř, 2 ks…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zeleninová hořčice

Zeleninová hořčice

Potřebné ingredience

1 kg paprik, 2 kg rajských , 4 vědší cibule, 1 hlavička česneku, 12 dkg cukru , 2 lžíce soli, 1 dcl oleje,

Postup přípravy

Všechny suroviny semeleme v masovem strojku.Pak dáme vařit a vaříme pokud to nebude husté, pak se dá do skleniček od přesnídávky a sterilizovat. Až se voda začne vařit od toho…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marinované zelí

Marinované zelí

Potřebné ingredience

10 kg zelí-nakrouhat ,2 kg cibule , 3 l vody ,1 a čtvrt l octa , 50 koleček cukerinu , 20 dkg soli , 2 kávové lžičky pyrosiřičitanu (koupí se v drogerii na nakládání zelí ) ,

Postup přípravy

Zelí nakrouháme , cibuli na jemno nakrájíme .
připravíme nálev , necháme krátce povařit. Po vychladnutí nalijeme na nakrouhané zelí , posypeme pyrosiřičitanem , vše promícháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Banánový džem

Banánový džem

Potřebné ingredience

850 g banánů (radši hodně zralé až přezrálé. Já tuhle koupila v Bille v akci hodně přezrálé jen za 10,- Kč/kg, co už je nikdo nechtěl. Pak se to vyplatí a doma se olizovali až za ušima. Ty ne dost zralé taky v džemu tak hezky nevoní), šťáva z jednoho grepu nebo citrónu (asi 150 ml. Když dáme citrón, trochu to naředíme třeba šťávou z jablek, aby to nebylo tak kyselé), 5 drobně nakrájených olpoupaných jablek, 1/8 l vody, 1 balení Gelfix klasik 1:1 od Dr. Oetkera, 1 kg cukru krupice (ale spíš méně, jen asi 750 g, my nemusíme tak moc sladké), 4 lžíce rumu (nebo jen pár kapek aroma, být nemusí, ale s ním armeláda víc voní).

Postup přípravy

Banány namačkáme vidličkou, přidáme šťávu z ovoce, jablka a vodu. Promícháme, přidáme Gelfix s cukrem, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty, stále mícháme!!
Odstavíme džem z…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Můj naložený hermelín

Můj naložený hermelín

Potřebné ingredience

hermelín,cibule,kapie,bobkový list,pepř,olej,ocet

ZAVAŘENINY
ČOKOLÁDA ZE ŠVESTEK

ČOKOLÁDA ZE ŠVESTEK

Potřebné ingredience

1 KG ŠVESTEK,1 KG CUKRU ,1 VANILKOVÝ CUKR,20DKG KAKAA,RUM NA KONZERVACI

Postup přípravy

Vypeckujeme švestky ,rozmixujeme propasírujeme přes síto přidat cukr+vanil.cukr kakao,
necháme 24 hodin stát v chladu,pak plníme do skleniček zalijeme lžičkou rumu a dáme…

Zobrazit více...

Kategorie