Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Zelenina s párkem a fazolemi

Zelenina s párkem a fazolemi

Potřebné ingredience

1kg cibule,1 kg papriky,1 kg rajčat,3/4 kg uvařených fazolí,1 kg dietních párků,3 dcl oleje.
Nálev:3dcl vody,1dcl octa,20 dkg cukru,1/2 sáčku deka.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli,přidáme na kolečka nakrájené párky a podusíme.Přidáme nakrájenou papriku a uvařené fazole a opět chvíli podusíme.Nakonec přimícháme nakrájené rajčata…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Potřebné ingredience

2 KG HUB,
75 DKG CIBULE,
1,1 KG PAPRIK-ČISTÁ VÁHA,
60 DKG KEČUPU,
1/4 L OLEJE,
1/4 KG CUKRU,
1/4 L OCTA,
2 1/ 2 LŽIČKY SOLI,
1 LŽIČKA ML.NOVÉHO KOŘENÍ,
1 LŽIČKA ML.HŘEBÍČKU,
1 LŽIČKA ML.PEPŘE,

Postup přípravy

HOUBY UVAŘÍME V SOLENÉ VODĚ A PROPLÁCHNEME STUDENOU VODOU.CIBULI A PAPRIKY PODUSÍME NA TROCHU OLEJE DO MĚKKA.PO VYCHLADNUTÍ SMÍCHÁME VŠE DOHROMADY A PLNÍME DO MENŠÍCH ZAVAŘOVACÍCH…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablková povidla

Jablková povidla

Potřebné ingredience

3 kg jablek, 1 kg cukru, 1/8 litru octa (4%), skořice (celá).

Postup přípravy

Na hrubším struhadle nakrouháme oloupaná jablka. Přidáme cukr, ocet, skořici. Zamícháme a necháme do druhého dne. Pak svaříme, až nechává vařečka při míchání širší stopu,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZÁHORÁCKÝ SALÁT

ZÁHORÁCKÝ SALÁT

Potřebné ingredience

1 a1/2 kg. okurek ,3 cibule,2dcl.octa,2 lžíce vegety,2 lžíce oleje,15dkg. cukru

Postup přípravy

Okurky nakrájíme na kolečka,cibuli jak uznáte za vhodné,přidáme zbytek surovin zamícháme a necháme24 hodin uležet.
Pak naplníme do sklenic a sterilujeme 20 min.
Máme to rádi…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kapusta jako zelí

Kapusta jako zelí

Potřebné ingredience

Hlávková kapusta

Postup přípravy

PRosím poradil by mi někdo, zda se dá zavařit hlávková kapusta jako sterilované zelí, nějak se mi jí urodilo a mrazák neni nafukovací.
Děkuji Vendula

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
"BRAMBORAČKA  NA  ZIMU" - super polotovar a rychlovečeře je coby dup :-))

"BRAMBORAČKA NA ZIMU" - super polotovar a…

Potřebné ingredience

30dkg celeru, 30dkg mrkve, 20dkg petržele, 30dkg kapusty, 17dkg pórku, 16dkg kedluben, 14dkg cibule, 14dkg květáku, 3dkg petrželové nati, 3dkg celerové nati, 2dkg česneku, 33dkg soli, 20dkg másla.

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistím, operu, osuším - co jde, nahrubo nastrouhám, zbytek nakrájím na nudličky. Natě posekám, česnek prolisuju, vše prosypu solí, zamíchám a zaliju rozpuštěným…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zelenina do polévky

Zelenina do polévky

Potřebné ingredience

90dkg petržele,90dkg mrkve,90dkg celeru,90dkg kapusty,50dkg kedlubny,40dkg květaku,20dkg porku,10listů celeru,6dkg česneku,50dkg soli,50dkg ztuženého tuku Lukana

Postup přípravy

Zeleninu postrouhat najemno(ja to melu na robotu,co je na mleté maso).Rozpustíme tuk,dame podusit všechnu pomletou zeleninu tak 30min.Studené plníme do sklenic a zavařuji 20min.na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ČESNEKOVÁ PASTA

ČESNEKOVÁ PASTA

Potřebné ingredience

1/2kg oloupaného česneku
15 dkg soli
20 dkg tuku omega

Postup přípravy

Připravíme ji takto : jemně umletý česnek smícháme se solí a necháme asi 1 hodinu odležet.Pak rozpustíme tuk vložíme do něj česnek a mícháme na mírném ohni ,tak dlouho až se směs…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
přasnídávka z jablek

přasnídávka z jablek

Potřebné ingredience

5kg jablek 2,5 l vody 3až 4 pudinky mužou bít jakýkoliv krom čokoládovéhoprostě světlí a pul kila cukru krystalu

Postup přípravy

pokud máte na zahradě hodně jablek jako my tak je to vhodný spusob jak je sparcovat postup jablka a vodu vaříme jablka máte nakrajený na pulky a vaříme je dokud nejsou jablka…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
STERILOVANÉ  LEČO - do rizota, číny, na pizzu, nebo klasicky se salámem :-)

STERILOVANÉ LEČO - do rizota, číny, na pizzu, nebo…

Potřebné ingredience

2kg rajčat, 2kg paprik, 1 cibule, olej.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na prožky nakrájenou papriku a na malé kousky pokrájená rajčata. Promícháme a necháme asi 1/4 hodiny dusit, aby rajčata pustila šťávu…

Zobrazit více...

Kategorie