Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Višňovo-jablečná marmeláda se skořicí

Višňovo-jablečná marmeláda se skořicí

Potřebné ingredience

60dkg višní , 40dkgjablek ,1/2 lžičky skořice , 1 lžička kys. citronové ,1 Gelfix Klasik 1:1 od Dr.Oetkera , 1,12 kg cukru krupice

Postup přípravy

Odpeckované višně a očištěná jablka semeleme na masovém strojku.Dáme do hrnce spolu se skořicí , kys. citronovou a cukrem smíchaným s Gelfixem.Přivedeme za stálého míchání k varu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Malinové želé

Malinové želé

Potřebné ingredience

Šťáva z 1 citronu,1/2 l vody , 50 dkg malin,30 dkg cukru krupice,1 Gelfix Extra 2:1

Postup přípravy

Očišťěné maliny spolu s citronovou šťávou a 1/4 l vody povaříme asi 2 minuty.Propasírujeme,přidáme 1/4 l vody a cukr smíchaný s Gelfixem,za stálého míchání přivedeme k varu,vaříme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodová marmeláda s banány

Jahodová marmeláda s banány

Potřebné ingredience

70dkg jahod , 30dkg banánů , 1 lžička kys. citronové , 1 Extra želírovací cukr 2:1(nejlepší je od Dr.Oetkera)

Postup přípravy

Ideální recept , máme-li málo jahod,banány ji nastaví a dodají marmeládě lahodnou chuť.Jahody zbavené stopek i terčíku a banány semeleme na masovém strojku.Smícháme v hrnci s…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Med z pampelišek

Med z pampelišek

Potřebné ingredience

400 hlaviček květů z pampelišek
2 l vody
2 citrony
2 kg cukr krystal

Postup přípravy

Hlavičky květů pampelišek opereme pod tekoucí vodou, vložíme do čtyřlitrového hrnce. na květy nalejeme 2 l vody, přidáme oprané na kolečka nakrájené a jader zbavené citrony a dáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Znojemské okurky

Znojemské okurky

Potřebné ingredience

5 kg nakladaček, 3 cibule na kolečka, 4 mrkve na kolečka, kopr, křen (nemusí být, ale dá jim super chuť).Nálev: 3 l vody, 1 a 1/4 l octa, 35 dkg cukru, 42 koleček umělého sladidla, 15 dkg soli, 3 hřebíčky, 3 kousky skořice, 6 kusů bobkového listu, 1/2 polévkové lž. hořčičného semínka, 1/4 pol.lž. nového koření a 1/4 pol.lž. celého černého pepře.

Postup přípravy

Nakladačky umyjeme, zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Vše naložíme do sklenic.
Nálev se povaří 5 minut. Vychladlým zalijeme okurky (ty pepře a skořice necháme v nálevu)…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červený rybíz a lá brusinky

Červený rybíz a lá brusinky

Potřebné ingredience

1 kg rybízu,voda,ocet,cukr ,skořice,hřebíček

Postup přípravy

1/4 litru vody a 1/4 litru octa svaříme a vhodíme omytý rybíz,promícháme a po cca půl minutě scedíme přes síto.650g cukru ,1 a 1/2 dcl vody,1 celá skořice a 10ks hřebíčku + rybíz…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková povidla

Švestková povidla

Potřebné ingredience

3a1/2 kg švestek,3/4 kg cukru, 2dcl octa

Postup přípravy

3 a půl kg švestek vyloupat do pekáče husáku, zasypat 3/4 kg cukru a zalít necelými 2 dl octa. Nechat 24 hodin stát, potom můžeme umlít nebo rovnou dát do trouby a zapnout zespoda…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hrušková povidla

Hrušková povidla

Potřebné ingredience

na 3 kg hrušek použijeme 500 g jablek a 500 g sypkého cukru

Postup přípravy

Hrušky s jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce a rozvaříme na hustou kaši, přidáme cukr a ještě chvíli povaříme. Směs vložíme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečná povidla podle mojí babičky

Jablečná povidla podle mojí babičky

Potřebné ingredience

10 l oloupaných jablek,1 kg cukru,4 lžíce octa,skořice,kyselina benzonová nebo sorbová,

Postup přípravy

Na dno hrnce se dá ocet a cukr,na to přidáme nakrájená a oloupaná jablka ....
Když se rozvaří a zhoustnou dáme půl kávové lžičky skořice a na špičku nože kyselinu benzovou nebo…

Zobrazit více...

Kategorie