Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Zelňačka s fazolemi

Zelňačka s fazolemi

Potřebné ingredience

500 g barevných fazolí 500 g kysaného zelí 4 brambory 1 cibuli 2 stroužky česneku 1 kelímek zakysané smetany 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce oleje 6 kuliček černého pepře sůl, mletý pepř

Postup přípravy

1. Fazole namočte do vody den předem (nejlépe přes noc). Potom je dejte uvařit doměkka s kuličkami pepře.

2. Zvlášť uvařte propláchnuté zelí a zvlášť oloupané a na kostky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
MINESTRONE - italská zeleninová polévka

MINESTRONE - italská zeleninová polévka

Potřebné ingredience

pro 4 - 6 osob: 3 stroužky česneku, 2 cibule, 2 kostky natur bujónu Vitana - zeleninový, 3 rajčata, rajčatový protlak či směs na boloňské špagetky cca 300g, balíček mražené zeleninové směsi (čínská, francouzská), 1 větší cuketa, 3 velké brambory, trocha oleje, oregano, špagety, trocha tvrdého sýru

Postup přípravy

Na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mraženou zeleninu, brambory a 2 minuty povaříme na menším plameni. Přidáme na kostečky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zeleninová s vajíčkem

Zeleninová s vajíčkem

Potřebné ingredience

2 brambory na kostičky, 2 mrkve na kolečka, 1 vejce, kopr, ptrželka, hl. mouka, máslo

Postup přípravy

Zeleninu orestuji na másle, zapráším hl. moukou, zaleju vodou a vařím 10 min. přidám nakrájený kopr a petrželku, osolím, vleju rozkvedlané vejce. Dál nevařím.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka se zakysanou smetanou

Česnečka se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

1 cibule, kousek prorostlé anglické slaninky, 2 l vody, majoránka, kostka masoxu, lžička sladké papriky, sůl, 4 velké brambory, 2 vejce, česnek (podle chuti)

Postup přípravy

Orestujeme na sádle cibulku, přidáme nakrájenou slaninku. Po zpěnění přidáme mletou papriku, vodu, sůl a nakrájené brambory na kostičky. Když jsou brambory skoro vařené, přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka minestrone

Polévka minestrone

Potřebné ingredience

Rajský protlak, bobk. list, nové koření, koř. zelenina, cibule, brambory, smetana, bazalka, sýr, sůl.

Postup přípravy

Vaříme protlak s vodou (3x více vody než protlaku), přidáme koření, zeleninu, cibuli a brambory. Vaříme do změknutí.
Potom rozmixujeme (pokud máme malé kousky, nemusíme - ale…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka-u nás vede...

Brokolicová polévka-u nás vede...

Potřebné ingredience

1 větší brokolice,1 ks měkkého sýra-já dávám Smetanino,1 šlehačku,lžička drceného kmínu,1 masox nebo vývar,hl.mouku,sůl

Postup přípravy

Dáme do hrnce vařit na kousky rozdělenou brokolici a osolíme.Když je měkká,přidáme sýr,kmín,šlehačku.Rozmícháme metličkou-my máme rádi v polévce i větší kousky brokolice,přidám…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jednoduchá rybí polévka z pangase - chutná i dětem

Jednoduchá rybí polévka z pangase - chutná i dětem

Potřebné ingredience

Potřebujeme : několik kousků pangase (dle počtu strávníků), kostku bujonu (dávám zeleninový Natur od Vitany), malou mrkev, máslo, hl. mouku, krupičku, 1 vejce, petrželku, sůl a pepř

Postup přípravy

Do hrnce dáme kus másla, necháme rozpustit a přidáme hl. mouku - uděláme jíšku, kterou poté zalejeme horkou vodou. Jíšku pořádně ve vodě zamícháme, aby tam nebyly hrudky. Přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
RAJČATOVÁ POLÉVKA    PAPA di pomodoro

RAJČATOVÁ POLÉVKA PAPA di pomodoro

Potřebné ingredience

1 cibule,3 str.česneku,1 konzerva rajčat,2 kostky slepičího bujonu,oregano,2 rohlíky,sůl,pepř olej,trochu cukru

Postup přípravy

Cibuli a česnek nasekáme na drobno osmáhneme na oleji.přidáme rajčata chvíli orestujeme a přidáme kuřecí bujon,který zalejeme vodou,osolíme,opepříme dáme trochu cukru a oregáno…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kapustová polévka

Kapustová polévka

Potřebné ingredience

růžičková kapusta, slanina, kostka masoxu, cibule,sádlo,hl.mouka

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibulku, zaprášíme hl.moukou a uděláme polotmavou jíškou. Zalijeme vývarem z jednoho masoxu a přidáme růžičkovou kapustu /když není čerstvá, dávám jedno balení…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kyselica

Kyselica

Potřebné ingredience

1 uzené vepřové koleno 1 cibule celý pepř bobkový list nové koření 500 g kysaného zelí 500 ml mléka 2 lžíce hladké mouky 2 klobásy maso z uzeného kolena 4 brambory uvařené ve slupce a oloupané 4 stroužky česneku majoránka mletý pepř sůl 200 ml smetany 30 g másla

Postup přípravy

Uzené koleno uvaříme s kořením doměkka a vývar scedíme. Do vývaru vložíme kysané zelí. V mléce rozmícháme mouku a touto „zátřepkou“ za stálého míchání „zatřepeme“ – zahustíme…

Zobrazit více...

Kategorie