Italská bramborová polévka s pestem-VYNIKAJÍCÍ!
Potřebné ingredience
3 proužky tučné slaniny bez kůže, 3-4 brambory, hrst těstovin conchigliette(malé mušličky), cibule, mouka, 2dcl smetany, kuřecí vývar, nebo slepičí bujón,2 lžíce zeleného pesta, oliváč, plátek másla, petrželka, sůl, pepř.( holbinky parmazánu na posyp)
Postup přípravy
Na oliv. oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Po chvíli přidáme i brambory nakrájené na kostky, společně osmahneme. Pak přidáme…
Květáková polévka s bramborami a mlékem
Potřebné ingredience
750 ml vody 1 l mléka 3 lžíce hladké mouky 1 svazek pažitky 3 ks brambory 4 ks růžičky květáku PODLE CHUTI: podravka, kmín, sůl, mletý bílý pepř
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody s kmínem.
V mléce rozšleháme elektrickým šlehačem mouku. Po 2 minutách varu ho přilijeme k bramborám.…
RYCHLÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
Mrkev,porek,máslo,vegeta,zeleninový bujon,vejce,dětská krupice,
Postup přípravy
Na másle orestuju nastrouhanou mrkev,nakrájený porek a zaleju vodou,přidám vegetu a zel.bujon,
chvíli povařím,pak nasypu jemně na zahuštění trošku dětské krupičky a nakonec…
Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi
Potřebné ingredience
VÝVAR: 1 slepice, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g petržele, 1 cibule ,celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl CELESTÝNSKÉ NUDLE: 2 vejce 250 ml mléka 150 g polohrubé mouky sůl hrst petrželky olej
Postup přípravy
Očištěnou slepici, zeleninu a koření vložíme do studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Z povrchu sebereme vzniklou pěnu, a vývar táhneme – na mírném plameni necháme jen…
Zeleninová polévka s cuketou
Potřebné ingredience
1 střední cuketa, 2 rajčata, 2 - 3 brambory, 1 - 2 mrkve, 1 bio bujón zeleninový, sůl, petrželka nebo libeček
Postup přípravy
Všechnu zeleninu nakrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bujón, ev. sůl a vaříme do změknutí. Poté rozmixujeme a nakonec přidáme petrželku nebo libeček.
Pumpkin Soup- Dýňová polévka
Potřebné ingredience
Dýně 1,5 kg Brambory 1 ks Cibule větší 1 ks Česnek 3 stroužek Petrželka 1 hrst Sůl Pepř Kmín Bujón kuřecí Muškátový oříšek Sojová omáčka malinko Mléko 500 ml Smetana 300 ml Voda 500-700 700 ml
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou a semínek zbavenou dýni a nakrájenou bramboru. Krátce osmahneme, podlijeme vodou,…
kapustová polévka/dietní/
Potřebné ingredience
kapusta, steakové koření 1-2 káv..lž., kurkuma 1 pol.lž., 2 brambory
Postup přípravy
Půlku kapusty nakrájím,dám povařit do měkka,osolím,po změknutí doliju vodu,koření,chvilku provařím a nakonec zahustim uvařenym zvlášt bramborem- rozmačkám ho,vařím si ji jako…
Polévka z červené čočky s droždím
Potřebné ingredience
2 větší brambory,1 kostka droždí,1,5 l vývaru,hrnek půlené loupané červené čočky,asi hrnek strouhané zeleniny-mrkev,celer,petržel,1 cibule,máslo,sůl,pepř,česnek,majoránka
Kopřivová polévka
Potřebné ingredience
150 g mrkve 150 g brambor 150 g celeru mladé kopřivy voda máslo sůl 2,5 dl 33% smetany
Postup přípravy
Očištěnou zeleninu nakrájíme nahrubo a spolu s kopřivami vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme máslo a vaříme doměkka. Poté rozmixujeme a zjemníme…
Dýňová polévka se zázvorem
Potřebné ingredience
1 dýně Hokkaidó (cca 1,2kg), 750 ml zeleninového vývaru (možno i z kostky), 1 cibule, 3 stroužky česneku, kousek zázvoru (opatrně zázvor je opravdu silný, stačí kousek), sůl, pepř, olivový olej. Dle chuti zakysanou smetanu nebo jen smetanu.
Postup přípravy
Dýni pořádně omyjeme,neloupeme - tento druh dýně se neloupe, rozkrojíme a zbavíme ji semínek, nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji osmahne cibuli, přidáme česnek, zázvor a…