Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Rychlovka s krupičkovou zásmažkou

Rychlovka s krupičkovou zásmažkou

Potřebné ingredience

kousek másla, krupička (cca lžíce), zelenina (nastrouhaná čerstvá či zmražená na nudličky), bujón bez glutamátu, 1 vejce, voda, petrželka či pažitka na ozdobu.

Postup přípravy

Do hrnce na polévku dáme kousek másla jako na jíšku, jen místo jíšky použijeme krupičku. Chviličku mícháme, přidáme rozšlehané vejce (já do něj přidávám podravku, či pažitku,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bílá polévka

Bílá polévka

Potřebné ingredience

10 dkg másla 3 lžíce hladké mouky půl litru vody cca 1/4 l mléka 3 menší brambory 3 natvrdo vařená vejce pažitka

Postup přípravy

Z cca 10 dkg másla a tří lžic mouky usmažíme světlou jíšku, rozředíme ji studenou vodou, osolíme, přidáme trošku kmínu a 3 na malé kostičky nakrájené brambory. Uvaříme do měkka.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková krémová polévka se smetanou-luxusní!!!

Pórková krémová polévka se smetanou-luxusní!!!

Potřebné ingredience

Pórek-aspoň 300g, brambory-cca 5 středních, vývar nebo bujón,smetana, sůl, pepř, pažitka, kousek másla.

Postup přípravy

Zelené části pórku odkrojit, umyté zalít vývarem (asi půllitrem) může být z kostky a povařit cca 15 minut. Bílé části pokrájet na plátky a orestovat na másle, jakmile zesklovatí,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Selská polévka s nudlema+++

Selská polévka s nudlema+++

Potřebné ingredience

1-2 lžíce sádla na smažení,hladká mouka 2 lžíce,20 dkg sterilovaných žampionů,pepř mletý,4 lžíce mléka,petrželka nebo pažitka,polévkové koření,vývar z kostí nebo voda,sůl,máslo na smažení žampionů.

Postup přípravy

Z tuku a hladké mouky připravíme světlou zásmažku,za neustálého míchání jí zalijem vlažným vývarem nebo vodou a přidáme pepř ,sůl pozvolna vaříme asi 20 minut. Ke konci varu…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Tak trochu jiná ČESNEČKA od Lucinky s nastrouhanou bramborou :))

Tak trochu jiná ČESNEČKA od Lucinky s nastrouhanou…

Potřebné ingredience

cibule,slanina nebo šunka,olej,bujon,2-3 brambory,majoránka,česnek,vajíčko,voda,sůl,pepř

Postup přípravy

Na oleji lehce osmažíme cibulku se slaninkou(šunkou)
Přidáme vodu,bujon,já používám masox,sůl a peř.
Oloupeme 2-3 brambory a nastrouháme je,přidáme do polévky.
Přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kmínová s vajíčkem

Kmínová s vajíčkem

Potřebné ingredience

Sádlo, kmín, brambory, vajíčko, hladká mouka, sůl, pórek.

Postup přípravy

Na sádle krátce opečeme kmín a pórek, zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Přidáme brambory, osolíme a vaříme do změknutí. Nakonec zašleháme vejce.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Potřebné ingredience

Vývar: kuřecí skelet s křídly, kousek mrkve, kousek petržele, kousek mrkve, 2 bobklové listy, 3 nové koření, 5 celé pepře, sůl Knedlíčky: 200g kuřecích jater, 1 vejce, 1 stroužek česneku, špetka soli, špetka majoránky, strouhanka na zahuštění, 1 PL petrželové natě mrkev, petržel, květák, vařené nudle

Postup přípravy

Ze všech uvedených surovin uvaříme vývar, scedíme, maso obereme. Játra nakrájíme na kousky, přidáme ostatní suroviny. Do vývaru dáme čerstvou zeleninu, vaříme do změknutí, přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolová polévka - trochu jinak

Fazolová polévka - trochu jinak

Potřebné ingredience

rajský protlak, konzerva fazolí (nebo vlastní, namočené, předvařené),špaldové vločky, mořská řasa NORI ,česnek, kořen,í event. rýžová mouka na zahuštění

Postup přípravy

1. na olivovém oleji, másle nebo rostlinném tuku orestuji špaldové vločky, po chvíli přidám rajský protlak (malý), opět zarestuji a zaliju vařící vodou
2. přidám konzervu s…

Zobrazit více...
POLÉVKY
čínská kuřecí polévka

čínská kuřecí polévka

Potřebné ingredience

1 ks skeletu,80g kukuřice,80g hrášku,2 ks mrkve,1 lžíci solamylu,1 balíček rýžových nudlí,2 lžíce sojové omáčky,1 porek,sůl,pepř,2 l vody

Postup přípravy

Do hrnce vložíme kuřecí skelet,zeleninu a vodu,vařit asi cca40 min.Mezi tím dát vařit rýžové nudle dle návodu a necháme pak odstát.Skelet vyndáme,maso obereme a nakrájíme na malé…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Šťovíkový bařt

Šťovíkový bařt

Potřebné ingredience

listy zahradního šťovíku, brambory, mrkev, čtyři kuličky černého pepře, dvě kuličky nového koření, jeden bobkový list, jedna kostka polévkového bujónu, kousek másla, lžíce hladké mouky a 250 ml mléka na zahuštění, jedno celé vajíčko, zakysaná smetana

Postup přípravy

Tuhle polévku vaří moje maminka co pamatuji. Recept si přivezli prarodiče z Volyně a od dětství ji doslova "žeru".
Základ je stejný jako na klasickou bramboračku (tedy…

Zobrazit více...

Kategorie