Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Potřebné ingredience

listový špenát, bujón, stroužek česneku, sůl, pepř, muškátový oříšek, smetana 33%, 3 vařená vejce

Postup přípravy

Uvařím ve vodě listový špenát (může být i mražený), přidám bujón, prolisovaný stroužek česneku, prolisovaný, ochutím solí a pepřem. Vařím 15 minut, rozmixuji, přidám smetanu,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z pečeného česneku

Polévka z pečeného česneku

Potřebné ingredience

25 stroužků česneku, olej, 1 brambora, vývar, máslo, smetana na šlehání (používám 33%), krutonky, sůl, pepř, tymián

Postup přípravy

Stroužky česneku necháme ve slupce, jenom je rozdělíme, nařízneme, dáme na plech, zakapeme olejem, přikryjeme alobalem a pečeme, max 30 min (pokud se zpeče je to na vyhození -…

Zobrazit více...
POLÉVKY
cuketová krémová polévka

cuketová krémová polévka

Potřebné ingredience

cuketa, olivový olej, cibulka, česnek, brambory, tymián, voda, smetana, sůl, podravka

Postup přípravy

na olivovém oleji spěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu i se šlupkou a brambor, orestujeme spolu s tymiánem, podravkou, solí, zalejem vodou a dusíme do měkka,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
FRANKFURTSKÁ POLÉVKA

FRANKFURTSKÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

OLEJ(MÁSLO),1CIBULE,2 KOSTKY MASOXU,1 LŽÍCE SLADKÉ PAPRIKY,2 LŽÍCE MOUKY,VEGETU,6 BRAMBOR,4 PÁRKY(DÁVÁM JAVOŘICKÉ),SEKANÁ PETRŽELKA,

Postup přípravy

Na oleji nebo na másle orestujeme cibulku,zasypema moukou a připravíme si jíšku,do které ke konci přisypeme papriku,aby nezhořkla a zalijeme vodou,necháme bublat,pak přidáme masox…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výborná fazolová polévka s vůní Mexika

Výborná fazolová polévka s vůní Mexika

Potřebné ingredience

Cibule, brambory, konzervované fazolky v nálevu (červené nebo bílé), hladká mouka, drcená rajčata, mražená kukuřice, klobása, majoránka, česnek, sůl.

Postup přípravy

Na másle zlehka osmahneme cibulku a zasypeme trochou hl. mouky, aby vznikla cibulová jíška. Zalijeme vodou nebo vývarem. Vhodíme brambory a zcezené fazolky, osolíme a vaříme.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná zeleninová polévka zahuštěná kuskusem

Jemná zeleninová polévka zahuštěná kuskusem

Potřebné ingredience

Brambory, polévková zelenina, kterou doma najdete - mrkev, petržel, celer, pórek, kedlubna, brokolice, květák - pokud něco z toho vynecháte nevadí, základem by ale měly zůstat brambory a mrkev. Kuskus, petrželka.

Postup přípravy

Předem upozorňuji, že tato polévka je výborná a nepotřebuje zahušťovat jíškou ani dochucovat chemickými dochucovadly.
Oloupeme veškerou zeleninu, kterou doma najdeme (mrkev,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
CUKETOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

CUKETOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

cuketa, smetana, sůl, cibulka, olej, strouhaný sýr

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, vykrájíme semínka a rozkrájíme na kostičky. Dáme do hrnce a zalijeme vodu jen tolik, aby byla cuketa ponořená, osolíme a vaříme do měkka, Poté vyjmeme z hrnce(…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hrstková polévka

Hrstková polévka

Potřebné ingredience

hrst krup, hrst fazolí, hrst čočky, 1 mrkev, 1 petržel, celerová nať, sůl, pepř, 2 bobkové listy, 1 stroužek česneku, majoránka, 3 střední žampiony, jíška (hladká mouka + máslo)

Postup přípravy

Kroupy, fazole a čočku namočíme den předem, každý druh zvlášť. Do hrnce nalijeme fazole i s vodou, ve které se máčely, přilijeme ještě 2 hrnky, přidáme pepř, bobkový list a dáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
CELESTÝNSKÉ NUDLE DO POLÉVKY

CELESTÝNSKÉ NUDLE DO POLÉVKY

Potřebné ingredience

4VEJCE,500ML MLÉKA,300G POLOHRUBÉ MOUKY,SŮL,NASEKANÁ ČERSTVÁ PETRŽELKA,

Postup přípravy

ZE VŠECH PŘÍSAD VYMÍCHÁME PALAČINKOVÉ TĚSTO,
KTERÉ PAK SMAŽÍME STEJNĚ JAKO PALAČINKY DO ZLATOVA.
VYCHLADLÉ NAKRÁJÍME NA TENKÉ NUDLIČKY,ZÁLEŽÍ JAK KDO MÁ RÁD.
DO POLÉVKY…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajčatová polévka s bazalkou a skořicí

Rajčatová polévka s bazalkou a skořicí

Potřebné ingredience

500g rajčat, 1 vetší brambora, sůl, pepř, čerstvá bazalka, mletá skořice, citrónová šťáva, máslo, 1/2 zeleninového bio bujónu, těstovinová rýže

Postup přípravy

Na másle orestujeme kousky rajčat, přidáme nakrájenou bramboru, osolíme, opepříme, přidáme bujón a tuhý stonek z bazalky (bez lístků). Vaříme do změknutí brambor. Poté rozmixujeme…

Zobrazit více...

Kategorie