Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
EXPRES nadýchané drožďové knedlíčky do polévky

EXPRES nadýchané drožďové knedlíčky do polévky

Potřebné ingredience

1 sáček instantního droždí, 1 zarovnaná lžíce másla, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce strouhanky (podle hustoty), 1 vejce, sůl, majoránka, čerstvá petrželka, bilý pepř

Postup přípravy

V mikrovlné troubě rozpustíme v misce máslo, přidáme všechny ingredience (kromě vajíčka a strouhanky), zamícháme. Nakonec vmícháme vejce a strouhanku dle hustoty. Rukou tvoříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Nejlepší hrášková polévka

Nejlepší hrášková polévka

Potřebné ingredience

mražený hrášek, podravka, mléko nebo smetana, kostička zeleninového nebo slepičího bujonu, hladká mouka, olej

Postup přípravy

Z oleje a mouky si udělám světlou jíšku, vymíchám do hladka, rozředím vodou, asi litrem.
Když se začne vařit, vsypu mražený hrášek a vařím asi 20 minut.
Vhodím bujon,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jemná kedlubnová

Jemná kedlubnová

Potřebné ingredience

2 kedlubny,1 malá cibule,kuřecí masox,/nebo kuřecí vývar/,1 lžíce másla,1 lžíce dětské krupičky,1 tavený sýr,sůl.pepř.petrželka,1 lžíce zakysané smetany,bageta,strouh.sýr

Postup přípravy

Oloupané kedlubny nahrubo nastrouháme.Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na másle,přidáme strouhanou kedlubnu-společně orestujeme a zalijeme vodou ,přidáme masox/případně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polívečka pro děti jak dělaná :)

Květáková polívečka pro děti jak dělaná :)

Potřebné ingredience

olej, mouka, sůl, mletý kmín, Natur bujon zeleninový, voda - vývar, mléko (popř. smetana), květák, mrkev něco zeleného na posypání

Postup přípravy

Na oleji /másle zpěníme mouku, přidávám si do ni hned i mletý kmín... jíška by měla být světlejší, zalijeme vodou či vývarem a přidáme Natur bujon, krátce povaříme cca do 10…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ZELENINOVO-KUŘECÍ VELMI ZDRAVÝ A VÝŽIVNÝ VÝVAR

ZELENINOVO-KUŘECÍ VELMI ZDRAVÝ A VÝŽIVNÝ VÝVAR

Potřebné ingredience

3 až 5 kuřecích křidélek nebo 1 kuřecí stehno - 1 celou cibuli (středně velkou) - 1 větší strouček česneku - kousek celeru cca 6cm a stejně velký kousek kořenu petřžele - 2 větší mrkve - snítku kadeřavé petržele - kousek, asi 6cm pórku - 3 bobkové listy - jeden delší stonek libečku i s listy - 5 kuliček nového koření - mořskou sůl - 1 natur bujon ( já používám od Vitany hovězí s kořenovou zeleninou, je bez glutamátu s mořskou solí) - sezónně, a dokud mi nedojde zmrazený, přidávám i nasekaný medvědí česnek

Postup přípravy

Do 3 litrového hrnce (nemusí to být papiňák, já používám obyčejný hrnec) naskládáme opláchnutá kuřecí křidélka, bujón, všechno koření a zeleninu !až na mrkev!. Necháme vařit pod…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krevetová polévka

Krevetová polévka

Potřebné ingredience

krevety, mléko, voda, vývar nebo bujon v kostce, pažitka či jiná bylinka, olivový olej, solamil

Postup přípravy

1l mléka mírně rozředěný vodou (asi 2dcl) přivedeme do mírného varu, přidáme vývar (nejlépe hovězí a slepičí na půl) nebo bujon kostku, špetku pažitky na ozdobení a krevety,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelňačka

Zelňačka

Potřebné ingredience

1/2 kg kysaného zelí • 20-30dkg uzené krkovice • 1 středně velký brambor • zakysaná smetana • sůl • lžíce sádla • hl. mouka • mléko • malá cibule • stroužek česneku • sladká paprika

Postup přípravy

Kysané zelí opereme,vymačkáme,nasekáme nožem a zalijeme vodou.Přidáme na kostičky nakrájený brambor a omytou krkovici.V tlakovém hrnci vaříme 1/2 hodiny.Poté maso vyndáme a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá gulášovka z mletého masa

Rychlá gulášovka z mletého masa

Potřebné ingredience

Ingredience: 300 g mletého masa, 1 cibule, 3 středně velké brambory, 60 g anglické slaniny, sůl, pepř, 2 lžičky sladké papriky (můžeme i trochu pálivé), 1 lžíce hladké mouky, masox (nebo vývar), 2-3 stroužky česneku, 2 lžíce celerové natě (petrželka, pažitka), majoránka

Postup přípravy

Postup přípravy: Do hrnce dáme osmahnout drobné kostičky slaniny, přidáme nasekanou cibuli, papriku, pepř, na kostky nakrájené brambory, mleté maso, sůl, utřený česnek a za…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z jarních cibulek-jemná

Polévka z jarních cibulek-jemná

Potřebné ingredience

1 svazek jarních cibulek, 1 brambora na kostičky(nemusí být), jedna mrkev nakrájená na drobno(též nemusí být), kmín, pepř, 2 lžíce smetany(nebo dle chuti), kousek másla, masox (zeleninový či hovězí vývar) či domácí vývar

Postup přípravy

Cibulky nakrájíme na kolečka a dáme na rozehřáte máslo, přidáme kmín, pepř, osmahneme, přidáme brambory a mrkev(pokud dáváme) a zalijeme vývarem(cca 3/4 litru na toto množství),…

Zobrazit více...
POLÉVKY
DROŽĎOVKA i pro ty, co nemusí droždí:-)

DROŽĎOVKA i pro ty, co nemusí droždí:-)

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 balíček droždí, 1 cibule, kousek másla, 1 mrkev, 1 brambor, 1 petržel, sůl, 1 masox nebo vývar, 1/2 lžíčky bazalky, 1/2 lžičky saturejky, pepř

Postup přípravy

Postup přípravy: Na másle zpěníme cibulku, přidáme droždí a osmahneme dozlatova. Zalejeme 1,5 l vody nebo vývaru, přidáme nastrouhanou zeleninu, masox(když není vývar), 3 kuličky…

Zobrazit více...

Kategorie