Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Rajčatová polévka s tofu

Rajčatová polévka s tofu

Potřebné ingredience

Rajčatové pyré,sůl.olivový olej,hl.mouka,1 zelená paprika,cukr,zeleninový masox,2 str.česneku,1 cibule,tymián,bazalka,1 kostka tofu-přírodního

Postup přípravy

Na oleji si osmažíme cibulku,přidáme asi 2 lžíce hladké mouky-uděláme si jíšku ,kterou rozředíme vodou,přidáme rajčatové pyré,sůl,zeleninový masox,trochu tymiánu ,česnek krájený…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová česnečka

Krémová česnečka

Potřebné ingredience

PŘÍMO NA POLÉVKU: 1 malá cibule, 4+2 stroužky česneku (řiďte se dle vaší chuti), 2 lžíce másla, 2 menší brambory, 300ml vývaru (drůbeží nebo hovězí), 400ml mléka, 100ml šlehačky, sůl a pepř, NA OZDOBU A DOCHUCENÍ: olivový olej, 3 stroužky česneku, rukola, parmazán (originálně) nebo chlebové krutony (dle manželova názoru),

Postup přípravy

Tahle báječná krémová česnečka, která není agresivní na žaludek, bohužel nepochází z mé hlavy, ani z kolekce rodinných receptů, ale z kuchařky časopisu Apetit. Je opravdu úžasná.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hráškový krém-se škvarkovými pagáčky

Hráškový krém-se škvarkovými pagáčky

Potřebné ingredience

1 plechovka sterilovaného hrášku,1 lžíce másla,2 lžíce hl.mouky,100 ml mléka,1 zeleninový masox,sůl.petrželka

Postup přípravy

Z másla a mouky si připravíme světlou jišku-rozředíme asi 3/4 l ovdy,přidáme masox a pořádně provaříme.Pak vsypeme okapaný hrášek, přidáme mléko a povaříme asi 5 min,osolíme …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka

Česnečka

Potřebné ingredience

brambory, česnek,drcený kmín, majoránku, sůl, pepř, bujon, sádlo, chleba, vejce

Postup přípravy

Je to velmi jednoduchá polévka a dobrá.V zimě pěkně zahřeje.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hrachová polévka opět od babičky :-)

Hrachová polévka opět od babičky :-)

Potřebné ingredience

Půl krabice předvařeného hrachu,celer,petržel,cibule,mrkev,česnek,na jíšku hl. mouka a máslo,sůl,majoránka,vývar (nejlepší je z uzeného masa)

Postup přípravy

dáme si vařit hrách společně s kořenovou zeleninou.Vaříme hodně do měkka a poté přepasírujeme hrách přes síto.Přilijeme vývar z uzeného a dáme opět vařit.Přidáme prolisovaný…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelňačka - žádná věda :-))

Zelňačka - žádná věda :-))

Potřebné ingredience

Brambory, zelí (já dávám steril. sladkokyselé, ale jestli máte rádi, dejte třeba kysané), klobáska nebo uzené maso- nejlépe s kostí, smetana, máslo, mouka, sůl, drcený kmín, dle chuti cukr.

Postup přípravy

Oloupané a na kostičky pokrájené brambory dáme do hrnce. Přidáme propláchnuté zelí a na drobno pokrájené uzené nebo klobásku (nebo obojí :-)) ). Zalijeme vodou, osolíme,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vianočná kapustnica

Vianočná kapustnica

Potřebné ingredience

kysla kapusta 1kg, susene hriby- dve hrste, klobasa- dve nozicky ( veľmi dobrá je budapeštianska ), cibula, olej, sol, smotana na varenie 0.5l, mleta sladka paprika, trošku mletej štiplavej červenej papriky, MČK a trošku kryštálového cukru.

Postup přípravy

Hríby si namocime do horucej vody. Kapustu trochu premyjeme vodou, aby nebola velmi kysla. Klobasu nakrajame na vädšie kúsky. Cibulu nakrajame nadrobno. Na oleji spenime cibulku,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelňačka

Zelňačka

Potřebné ingredience

1x kysané zelí, 1x klobása, 2x brambora, koření (kmín do brambor, pepř celý 4x, bobkový list 2x, nové koření 2x a červená sladká paprika) a jíška

Postup přípravy

Dáme si zvlášť vařit brambory na kostičky s klobásou vcelku. Do hrnce dáme zelí i s lákem, zalijeme trochou vodu, přidáme koření a duíme tak 20-30 minut. Až jsou brambory měkké,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vývarová polévka s kuřecích krků

Vývarová polévka s kuřecích krků

Potřebné ingredience

Kuř.krky, slepičí bujón, sůl, pepř, mrkev, cerel, petržel, pórek, hrášek, celerová nebo petrželová nať, kousek brokolice, drobení nebo nudle

Postup přípravy

Je to naše mňamka.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka se smetanou

Květáková polévka se smetanou

Potřebné ingredience

květák, zeleninový bujón, sůl, pepř, kmín, nové koření, smetana, hl. mouka, petrželka, ocet.

Postup přípravy

Rychlá, dobrá a hlavně zdravá.

Zobrazit více...

Kategorie