Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Králičí maso

Přidat recept
KRÁLIČÍ MASO
Králík v Římském hrnci.

Králík v Římském hrnci.

Potřebné ingredience

4 porce králíka,
200 g vypeckovaných sušených švestek,
400 ml růžového vína (nebo bílého),
2 bobkové listy,
sůl a pepř podle chuti,
špetka každého, hřebíček, tymián, skořice, muškátový oříšek,
1 na jemno posekaný česnek,
200 g čerstvé smetany,
2 lžíce mouky,
2 lžíce másla,

Postup přípravy

Namočit hrnec.

Oprat maso a osušit ho. Posypat ho kořením a ochutit ho solí a pepřem. Vložit maso do hrnce, obložit ho švestkami, česnekem, zalít ho vínem a nahoru položit…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík / kuře / po Kanadsku

Králík / kuře / po Kanadsku

Potřebné ingredience

1/8 másla 2 velké cibule 7 stroužků česneku 1 lžička soli 1 lžička octa 1 lžička cukru , 1 lžička sojové omáčky , 1 lžička volčestru , 1/2 lžičyk chili nebo feferonky -/ já nedávám kůli dětem , ale kdo má rád je to vinikající / 1/4 lžičky mletého pepře , 1 litr kečupu . Kuře nebo králíka možno i krůttí masíčko .

Postup přípravy

Maso rozporcujeme a dáme do hlubšího pekáče - nebo nádoby ve které to budeme péct . Výborné jsou s pokličkou- maso je přikryté a krásně šťavnaté . V hrnci rozpustíme máslo a…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
KRÁLÍK NA VÍNĚ

KRÁLÍK NA VÍNĚ

Potřebné ingredience

králík, 1 velká cibule, česnek-6 stroužků, polohrubá mouka na obalení, sůl, pepř, oliv. olej, 2 bujony, žampiony, 1 velké rajče, 2 sklenice bílého vína.

Postup přípravy

králíka nakrájet na menší kousky, obalit v mouce a vložit na rozpálený olej..orestovat..králíka vyndat a vložit na olej nakrájenou cibuli, česnek, žampiony a rajče-vše na malé…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na česneku

Králík na česneku

Potřebné ingredience

Naporcovaného králíka,olej,vodu,česnek,polotuč.hořčici,

Postup přípravy

Naložíme osoleného,opepřeného králíka do sosu:1/2 sklenice oleje+1/2 sklenice vody+ 3 lžíce hořčice+ palička a půl česneku(ale záleží na chuti každého z Vás),necháme odležet…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na rozmarýnu se zeleninou

Králík na rozmarýnu se zeleninou

Potřebné ingredience

králík, rozmarýn, tymián, česnek, olivový olej (nebo normální rostlinný), sůl, pepř, vývar, por, rajče, mrkev, brambory, slanina (v mém případě jedině oravská, ale nemusí být)

Postup přípravy

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme na drobno posekaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem, pokapeme zlehka olejem a necháme chvili marinovat. (já nechala asi 2 hodinky,…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
 ze zbylého pečeného králíka

ze zbylého pečeného králíka

Potřebné ingredience

pečené králičí maso, brokolice, těstoviny, mléko, máslo, hladká mouka, vegeta, pepř, muškátový oříšek

Postup přípravy

Zbyl nám od neděle pečený králík a potřebovala jsem zpracovat brokolici no a vyšla z toho dobrota, po které se jen zaprášilo:-)
Takže uvaříme těstoviny a trochu i brokolici.…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králíček "jako svíčková"

Králíček "jako svíčková"

Potřebné ingredience

jeden naporcovaný králík,bobkový list,nové koření,tymián,zázvor(já nedávám),2 větší cibule,kořenová zelenina(2 mrkve,půlku celeru,půlku koř.petržele)-nebo mražená již připravená(pod svíčkovou)...sůl,koření-já dávám grilovací,pepř,Vitana- Omáčka ke knedlíkům-svíčková

Postup přípravy

Naporcovaného králíčka osolíme,opepříme a orestujeme na trošce oleji. Odsuneme stranou,přidáme kořenovou zeleninu,nakrájenou na kostky(nebo zmrazenou)kterou také orestujeme,ještě…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
KRÁLÍK NA TYMIÁNU

KRÁLÍK NA TYMIÁNU

Potřebné ingredience

sůl,pepř mletý,tuk,cibule,česnek,tymián,kečup,vývar z masoxu,hladká mouka+králík

Postup přípravy

Králíka naporcujeme,osolíme opepříme a opečeme na tuku.Maso vyndáme z pánve a do výpeku přidáme cibuli,která je nakrájená na kostičky a česnek nakrájený na plátky-osmahneme.

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králičí (kuřecí) směs s cuketou

Králičí (kuřecí) směs s cuketou

Potřebné ingredience

500g vykoštěného králíka (kuřecích prsou), 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 1 lžíce škrobu, 1 vejce,sůl, pepř, 3 malé cukety, 4 žampiony, ústřicová omáčka na dochucení (ev. sójová)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky, smícháme se sójovou omáčkou, vejcem, solí, pepřem a škrobem. Necháme přes noc odležet. Na olivovém oleji osmahneme kousky masa, trochu podlijeme a…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na bílém víně, špenátové noky

Králík na bílém víně, špenátové noky

Potřebné ingredience

3 - 4 porce králíka, 70g špeku, 2 stroužky česneku, 1 - 2 lžíce másla, čerstvý rozmarýn, sůl, pepř, šťáva z 1/2 malého citrónu, 200ml bílého vína, 100 - 200ml drůbežího vývaru. NOKY: mražený špenát (protlak nebo sekaný), 2vejce, 1 stroužek česneku (nebo sušený), sůl, polohrubá mouka (asi 18 - 20 lžic)

Postup přípravy

Osolené maso potřeme směsí česneku, rozpuštěného másla, nadrobno nakrájeného rozmarýnu, soli, pepře a citrónové šťávy. Necháme chvíli odležet. Posypeme kostičkami špeku, zalijeme…

Zobrazit více...

Kategorie