Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Fazole na smetaně - rychlá, oblíbená večeře

Fazole na smetaně - rychlá, oblíbená večeře

Potřebné ingredience

2 plechovky fozolí ve slaném nálevu (nejlépe bílé, ale nějak nejsou), jedna velká cibule, 2 zakysané smetany, olej/sádlo, klobásky nebo párky, hl.mouka, cukr, sůl, ocet, a ještě lepší je to s kouskem slaniny;

Postup přípravy

Na pánvi si osmahnu klobásky na ježka nebo pro děti párečky na chobotničku :-). Ty vyjmu (jen kousek slaniny nechám, pokud jsem měla na zavonění), na pánev přidám trochu sádla a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
HRACHOVÁ KAŠE

HRACHOVÁ KAŠE

Potřebné ingredience

hrách,cibule,česnek,majoránka,mléko,masox(nemusí být)

Postup přípravy

Namočit noc předem hrách.Nabobtnalý hrách vařit ve vodě s masoxem-stačí osolená,ale takhle je to chutnější,do vody ještě přihodím cibuli a stroužek česneku,ještě malounko přisolit…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
MEXICKÉ FAZOLE

MEXICKÉ FAZOLE

Potřebné ingredience

Kuřecí nebo vepřové maso ( lepší je kuřecí ), anglická slanina, cibule, kečup, čilli, fazole ( buďto předem namočené , uvařené a zcezené a nebo pro rychlovku z konzervy. Všechny přísady tak podle oka a počtu strávníků. :o))

Postup přípravy

Orestovat na nudličky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli, potom přidáme nakrájené maso na nudličky a restujeme až maso zbělne. Až je maso měkké přidat kečup a čilli, dle chuti…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Restované fazolové lusky jako příloha

Restované fazolové lusky jako příloha

Potřebné ingredience

Čerstvé nebo mrazené fazolové lusky / ty dlouhé a tenké - ne sekané na 5 cm!! /, česnek, anglická, cibule, sůl,trošku vegety

Postup přípravy

Anglickou nakrájíme na kostičky a orestujeme.Vyjmeme škvarečky a na tuku restujeme lusky, až změknou.Přidáme podle chuti rozmačkaný česnek / ne moc, aby se chuti nepřerazily / ,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole ala Pavlík

Fazole ala Pavlík

Potřebné ingredience

Fazole ( z konzervy jsou nejlepší červené s omáčkou - je moc druhů- podle chuti ) , 3 stroužky česneku , cibule , špek ( nemusí být nebo může být slanina ) ,klobása nebo párkový salám, kečup, olej na smažení

Postup přípravy

Na oleji si osmažíme špek ( slaninu ) a cibulku.Potom přidáme klobásu nebo salám - opečeme. Z konzervy vsypeme fazole, přivedeme k varu - trošku povaříme , přidáme česnek podle…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Houbový kuba

Houbový kuba

Potřebné ingredience

350g krup, 400g uzeného masa, 4 hrsti sušených hub, 2 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce majoránky, 4 lžíce sádla

Postup přípravy

Kroupy den předem namočíme do studené vody, druhý den propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Sádlo rozehřejeme, část nalijeme na dno pekáčky, zbytek smícháme s kroupami. Přidáme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Mexická pánev

Mexická pánev

Potřebné ingredience

uzenina dle chuti, konzerva fazolí v tomatě, lečo, kukuřice, kečup, koření

Postup přípravy

Ve woku na cibulce osmažím párek, klobásku, uzené (podle chuti), přidám konzervu bílých fazolí v tomatě, skleničku leča, kukuřice...Pro dochucení pak dodám popřípadě kečup, něco…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červená čočka s vejcem

Červená čočka s vejcem

Potřebné ingredience

červená čočka, vejce, sušený česnek, zelenina, olivový olej, pečivo, saláty - rucola, polníček, parmezán sýr.

Postup přípravy

Propláchnutou čočku uvaříme s kapkou olivového oleje, na druhé pánvi na olivovém oleji zpěníme cibulku a přidáme nakrájenou zeleninku (mrkev, hrášek, brokolice, cuketka....).…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočkový salát s tofu,za tepla nebo za studena  :-)

Čočkový salát s tofu,za tepla nebo za studena :-)

Potřebné ingredience

150 g čočky,1 uzené tofu - může být i obyčejné - záleží kdo má co rád,3 sterilizované okurky,1/2 cibule na jemno (kdo nechce nemusí),1 polévková lžíce plnotučné horčice,sůl a pěpř,2 lžíce olivového oleje (já dávám lnění olej,kdo nemá dá olivový)

Postup přípravy

Čočku namočíme do vody na cca 1-2 hodiny,pak slijeme vodu ve které byla namočená čočka a dáme novou vodu asi tak centimetr nad čočku a vaříme cca 1 hodinu.
Mezi tým si…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Hrachová kaše-dnes s osmaženou cibulkou a anglickou slaninou

Hrachová kaše-dnes s osmaženou cibulkou a anglickou…

Potřebné ingredience

sáček-500 gr loupaného půleného žlutého hrachu,1 velká cibule,sůl,pepř,bobk.list,sádlo,asi 15 dkg anglické slaniny vcelku,2 stroužky česneku-jak kdo má rád

Postup přípravy

Hrách přebereme opláchneme a namočíme asi 3-4 hodiny předem do studené vody,pak v téže vodě vaříme s bobkovým listem doměkka,po dobu varu sbíráme pěnu.Až je hrách měkký…

Zobrazit více...

Kategorie