Torteliny s paprikovou omáčkou
Potřebné ingredience
Tortelíny plněné masem Malá cibule Kousek šunky Zakysaná smetana Olej,máslo Hladká mouka na zahuštění Sladká paprika, sůl, na dochucení ocet či citrón, cukr
Postup přípravy
Uvaříme torteliny dle návodu.
Rozpustíme máslo s trochou oleje, osmahneme cibulku, šunku na kostičky a odstavíme, přisypeme sladkou papriku, pořádně promícháme, vrátíme na…
NAPROSTÁ PECKA, OMÁČKA Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA SE…
Potřebné ingredience
VEPŘOVÉ PLÁTKY ČI KUŘECÍ 250ML KUŘECÍHO ČI VEPŘOVÉHO VÝVARU JEDNO POMAZÁNKOVÉ MÁSLO-NEOCHUCENÉ + JÁ DALA JEŠTĚ LŽÍCI KŘENOVÉHO MÁSLA KNEDLÍK JAKO PŘÍLOHA ŽAMPIONY ČI SUŠENÉ HOUBY CO MÁTE DOMA-HRST...JÁ DALA 10 OLOUPANÝCH ŽAMPIONŮ SŮL PEPŘ OLEJ
Postup přípravy
Nejprve jsem si naklepala 4ks vepřových plátků, osolila, opepřila a zprudka osmahla z obou stran na troše olivového oleje. Do toho jsem přidala cca 10ks oloupaných a omytých…
Kuřecí prsa s zeleninou a sýrem
Potřebné ingredience
1 bal.kuřecích prsou,sůl, 1/2 ČL kmín,6 ks sýr s šunkou(trojúhelník),1/2 PL wolčestr omačka,asi 1/4 bal.zelenina Francouzká (Family),1 větší cibule,smetana,1 PL másla,5 dkg sádla(olej), 1 1/2 PL hl.mouku
Postup přípravy
Maso omyjeme a nakrájíme na koustky,cibuli pokrájenou dáme na sádlo a smažíme,když začne růžovět dáme maso,sůl,wolčestr,kmín a podlijeme vodou a dusíme asi 1/2 h.Pk dáme zeleninu…
Rajská omáčka z protlaku
Potřebné ingredience
máslo, cibule hl.mouka, 1x rajský protlak bobkový list hřebíček 2 kuličky nového koření 3 celé pepře cukr krystal - asi 3 polévkové lžíce skořice rybízová marmeláda
Postup přípravy
Jak jí dělám já... :-)
... trochu másla, cibulku, nechat zesklovatět, zaprášit moukou, udělat jíšku, přidat protlak, rozmíchat, zalít vodou, přidat bobkový list, hřebíček, asi…
Bratislavská omáčka s krůtím masem
Potřebné ingredience
60-70dkg krůtích prs, 1 velká nebo 2 malé cibule, 1 malá mrkev, kousek celeru, 2-3lžíce sterilovaného hrášku, 1 sterilovaná okurka, mléko, 150-200ml smetany, sůl, mletý pepř, hladká mouka na zahuštění, citronová šťáva,
Postup přípravy
Maso osolit, opepřit. Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí.Polijeme trochou vývaru nebo horké vody, dusíme pod…
Domácí tatarská omáčka
Potřebné ingredience
200 g majonézy, 2 lžíce octa (obzvláště se hodí estragonový), 1 lžička hladké kvalitní hořčice, trošku bílého pepře a soli, několik kapek Worcester omáčky a 2 lžičky KOŘENITÉ SMĚSI (na 3 lžičky kořenité směsi potřebujeme 5 g petrželky, 5 g kaparů, 10 g kyselé okurky, 5 g šalotky nebo cibule, 5 g sardele nebo sardelové pasty a trošku citronové kůry - jen máme li chemicky neošetřenou toto je pouze přísada do omáčky, kořenitá směs sama o sobě není omáčka,)
Postup přípravy
Kořenitá směs
Petržel a kapary jemně nasekáme. Sardel prolisujeme, máme li pastu, jen přidáme pastu. Okurku, šalotku nebo cibuli nastrouháme. Přidáme citronovou kůru…
Buřtguláš.DĚKUJI RECEPTY.CZ
Potřebné ingredience
Točený salám 500 g Uzené maso 100 g Brambory 500 g Cibule velká 1 ks Sádlo () nebo rostlinný olej 2 lžíce Kmín 1 špetka Majoránka 1 špetka Červená paprika 2 lžíce Sůl 1 špetka
Postup přípravy
Oloupané brambory a uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky, salám na kolečka. Na oleji v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku a ostatní koření.…
Rozstřelený ptáček
Potřebné ingredience
500g hovězího masa, 2 - 3 párky, 4 okurky, 2 vejce natvrdo, 2 masoxy, sůl, pepř, 3 lžičky hořčice, kousek špeku, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, hladká mouka
Postup přípravy
Kostky masa osmahneme na tuku, přidáme hořčici a masoxy. Podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Poté přidáme nakrájené okurky, vejce a párky, dochutíme a necháme chvíli provařit.…
Žampionová s masem
Potřebné ingredience
6 plátků vepřové kýty 1 velká cibule 1 malá plechovka krájených žampionů plnotučná hořčice 1 nakládaná okurka sůl,pepř,kmín sladká paprika 1 hovězí bujon trocha mouky
Postup přípravy
Cibulku pokrájíme na drobno a osmahneme dozlatova,plátky naklepeme
z obou stran osolíme,opepříme a pomažeme hořčicí.
Dáme na cibulku,krátce osmahneme zaprášíme paprikou a…
Boloňská omáčka 2-dekuji labužník.com
Potřebné ingredience
4 porce 1 cibule 1 mrkev 50 g celeru 30 g slaniny 300 g mletého masa 2 lžíce rajčatového protlaku 300 ml masového vývaru 150 ml červeného vína 1 bobkový list pepř, muškát, sůl
Postup přípravy
Postup
Oloupanou cibuli, zeleninu a slaninu pokrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme. Cibuli a zeleninu na ní zhruba 25 minuty osmahneme. Přidáme mleté maso a propečeme ze…