Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
VEPŘOVÉ NA PAPRICE

VEPŘOVÉ NA PAPRICE

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g vepřového masa na guláš, olej, 2 lžíce mleté sladké papriky, pár kapek sójové omáčky, špetka česnekového prášku, 3 lžíce hladké mouky, 200 ml sladké 12% smetany,sůl

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na kostičky, potom osmahneme cibuli na troše oleje zpěníme přidáme pokrájené maso, a poprášíme paprikou a z obou stran ho lehce opečeme, aby se na povrchu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Křenová omáčka

Křenová omáčka

Potřebné ingredience

Křen nebo Křenex, mlíko, sůl, hladká mouka, uzené maso

Postup přípravy

Uvařím ve vodě uzené, vytáhnu, doliju mlíkem, dám trošku křenu. Zahustím moukou s mlíkem a osolím. Nakonec dám křen podle chuti. Na fotu jsem ještě dochutila podravkou, proto ty…

Zobrazit více...
OMÁČKY
"Rajská" rajská...

"Rajská" rajská...

Potřebné ingredience

Rajčata 4-5 ks, rajský protlak1-2, jablka 2, cibule 1 malá, máslo, mouka, smetana na vař. 1/2 kelímku, cukr, sůl, klasické koření do rajské - boblist, skořice celá, nové koř., hřebíček.

Postup přípravy

Nejdříve si spařím rajčata, podle toho, kolik chcete dělat omáčky, já dělám na dva obědy plný hrnec. Takže asi 4-5 rajčat, oloupeme nakrájíme na kostky, jablka - asi dvě větší…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hrášková omáčka

Hrášková omáčka

Potřebné ingredience

Plechovka hrášku, mlíko, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Do kastrolku dávám půl napůl vodu s mlékem, nasypu hrášek i s nálevem, jak začne vřít, tak zahustím hladkou moukou s mlíkem. Osolit a je hotovo. Podávat s knedlou a vajíčkem…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Bramborový guláš s klobásou-DĚKUJI PEPIČKOVI

Bramborový guláš s klobásou-DĚKUJI PEPIČKOVI

Potřebné ingredience

Ingredience: 600 g olou­paných bram­bor, 2 cibule, olej, mletá sladká i pálivá papri­ka, drcený kmín, sůl, 2 lžíce hladké mouky, několik hub, 100 g klobásy, 2 lžíce rajčato­vého protlaku, česnek, 1 lžič­ka sypké polévkové kořenící směsi, kousek papriky, mletý pepř, majoránka.

Postup přípravy

Příprava:
Drobně nakrájené cibule zpě­níme na oleji, vmícháme mletou papriku a kmín, po zpěnění zali­jeme trochou vody a uvedeme ji do varu. Přidáme brambory na­krájené na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Arabelčina svíčková ...tentokrát z vepřového masa

Arabelčina svíčková ...tentokrát z vepřového masa

Potřebné ingredience

kotleta vcelku, mrkev, celer petržel, 4 kuličky nového koření, 10 kuliček pepře, kousek špeku, trochu halali, hladká mouka, mléko

Postup přípravy

Na oleji podusíme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer do růžova. Pak orestujeme osolené maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Vše přendáme do pekáče, přidáme 4…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Krémová kuřecí omáčka.

Krémová kuřecí omáčka.

Potřebné ingredience

Kuře, Halali (naklád. zelenina), mléko (polotučné), máslo, hlad. mouku, sůl, paprikovou vegetu pokud není tak slad. papriku,vegetu.... .

Postup přípravy

Naporcované kuře nasolíme polijeme Halalim a posypem paprik. vegetou, trochu podlijeme vodou a dáme podusit.Mezi tím si připravíme bešamel.
Bešamel: z másla a hladké mouky…

Zobrazit více...
OMÁČKY
CELEROVÁ OMÁČKA S NOKY

CELEROVÁ OMÁČKA S NOKY

Potřebné ingredience

naložené hovězí maso,celer,mrkev,pastinák,cibule,mouka,smetana.

Postup přípravy

původně to měla být svíčková,ale nějak jsem to přehnala s celerem :-) tak vznikla tato dobrůtka...
vše uvaříme v papiňáku,veškerou zeleninu rozmixujeme v mixéru se smetanou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Sýrová omáčka RY*CH*LE(Rychlá,Chutná,Levná) s krutony

Sýrová omáčka RY*CH*LE(Rychlá,Chutná,Levná) s krutony

Potřebné ingredience

Kousek porku,asi 10dkg šunkového salámu na kostičky,3 trojuhelníky taveného sýru(s příchutí nivy),asi 3 dcl mléka,kelímek sladké smetany,1 střední brambor,sůl, vegeta,Rohlíkové krutony(osmažený rohlík)

Postup přípravy

Jídlo nevypadá vábně,ale je fakt dobré.Nakrájený porek osmahneme,přidáme salám na kostičky,přilijeme mléko,smetanu,ovegetíme, přihodíme sýry a na mírném ohni mícháme,až se sýry v…

Zobrazit více...
OMÁČKY
ŠVESTKOVÁ OMÁČKA, vařená uzená krkovice a bramborové knedlíky

ŠVESTKOVÁ OMÁČKA, vařená uzená krkovice a bramborové…

Potřebné ingredience

1 litr studené vody, , 5-6 kostek cukru, asi 1 lžičku soli, podle toho jak solíte, 1 lžička skořice, 2 lžíce oleje a 2 lžíce hladké mouky, 6 až 8 lžic švestkových povidel. Čtvereček 3x3 cm dobře omyté citronové kůry - nemusí být, to jenom pro mlsné gurmánské jazýčky. Na posypání - mandlové lupínky.

Postup přípravy

Do kastrolu dám 2 lžíce oleje a dvě lžíce hladké mouky, promíchám, vzniklou světlou jíšku zaliji za stálého míchání asi 1 litrem studené vody, po zhoustnutí přidám až 6 kostek…

Zobrazit více...

Kategorie