Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Přišlo mi spoustu receptů na guláš

Přišlo mi spoustu receptů na guláš

Potřebné ingredience

Kdo má zájem ráda přepošlu. Je to asi + - 65 receptů

Postup přípravy

GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA
ngredience:
750 g hovězího masa, 80 g sádla, 500 g cibule, 10 g sladké mleté papriky,1 lžička kmínu,
1 lžička majoránky, sůl, 3 stroužky česneku, 30…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KŘENOVKA

KŘENOVKA

Potřebné ingredience

čerstvý nastrouhaný křen,mléko,smetana,hl.mouka,máslo.

Postup přípravy

na másle opražíme hl.mouku,zalijeme mlékem a smetanou,osolíme a přidáme nastrouhaný křen.necháme přejít varem a podáváme s pečeným vepřovým a houskovým knedlíkem.
dobrou chuť.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová

Koprová

Potřebné ingredience

mléko, máslo, mouka, mražený sekaný kopr, sůl, cukr, ocet

Postup přípravy

Připravíme si z másla a mouky jíšku, tu následně zalejeme dostatečným množstvím mléka a za stálého míchání přivedeme k varu - je li třeba dohustit, můžeme moukou a mlékem či…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Potřebné ingredience

3 ks větších kuřecích stehen, 1/4 kostky másla, 1 l mléka, 2x zeleninový bujón Natur, mouka, sůl, sladká paprika (lžíce až dvě), sladká smetana

Postup přípravy

Kuřecí stehna si uvaříme ve vodě - z té pak můžeme připravit polévku.
V hrnci dáme rozpustit 1/4 kostky másla, zaprášíme moukou (aby nám vznikla hustá jíška) a nakonec přidáme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Dibelčiny knedlíčky z mletého masa v rajské omáčce

Dibelčiny knedlíčky z mletého masa v rajské omáčce

Potřebné ingredience

Knedlíčky: 400 g mletého masa, 1 vejce, malá cibule, 2 PL strouhanky, 2 PL vody, mletý pepř, sůl, voda Omáčka: 2 PL hladké mouky, 2 PL oleje, malá cibule, vývar z knedlíčků, 3 PL protlaku nebo 5 PL kečupu, bobkový list, cukr, citrónová šťáva, sůl, pro chuť špetka skořice

Postup přípravy

Jedinečná rajská omáčka, kterou když ochutnáte, už nebudete dělat jinou!!!

Knedlíčky: smícháme mleté maso, vejce, drobně krájenou cibuli, 2 PL strouhanky, 2 PL vody, pepř,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
SÝROVO ŽAMPIONOVÁ OMÁČKA NA TĚSTOVINY

SÝROVO ŽAMPIONOVÁ OMÁČKA NA TĚSTOVINY

Potřebné ingredience

3HERMELÍNY, 1TVARŮŽKY, EIDAM 30%, SMETANU NA VAŘENÍ, ŽAMPIONY, MÁSLO, CIBULKA, KOŘENÍ NA TĚSTOVINY

Postup přípravy

NEJPRVE SI DÁME VAŘIT VODU NA TĚSTOVINY A NEŽ SE NÁM UVAŘÍ TAK SI DO MALÉHO KASTRŮLKU NA MÁSLE SMĚNÍME CIBULKU (NEJLÉPE JARNÍ) A NA NI PODUSÍME ŽAMPIONY.JAK NÁM HŘÍBKY ROCHU…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

Potřebné ingredience

Kousek másla, 1 balíček zeleniny na svíčkovou, 1 střední cibule, 4 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, 1 šlehačka, pár kapek citronové št´ávy, cukr podle chuti a hladká mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, do hrnce dáme kousek másla a cibuli osmahneme. Mezitím si nastrouháme zeleninu na hrubém struhadle a přidáme do hrnce k cibuli. K zelenině přihodíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Játrová omáčka - trochu jinak

Játrová omáčka - trochu jinak

Potřebné ingredience

Hovězí nebo vepřová játra, asi 600 g, 2 větší cibule, sůl, drcený kmín, pepř, olej, mouka na zahuštění

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji do hněda. Přidáme nakrájená játra, osmahneme, přidáme sůl, kmín, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Asi polovinu jater i se štávou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rodinná svíčková

Rodinná svíčková

Potřebné ingredience

Hovězí maso, zelenina pod svíčkovou, máslo, smetana,sůl, nové koření, celý pepř, tymián, bobkový list, špek,ocet, mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Hovězí maso si nakládám tři až čtyři dny předem. Klidně i déle. Maso si prošpikujeme špekem, nasolíme a dáme do pekáčku, posypeme kořením a zasypeme zeleninou a zalijeme ředěným…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuře na smetaně

Kuře na smetaně

Potřebné ingredience

2 kuřecí stehna, 3 bobkové listy, kostka bujónu (já dala slepičí), vodu, sladkou smetanu, malou zakysanou smetanu, sůl, 8 lžiček sladké papriky, jíška

Postup přípravy

Stehýnka si dáme vařit ve vodě s bobkovým listem a bujónem. Asi po půl hodince, kdy je maso měkké, vyndáme a po schladnutí obereme.

Z vývaru vyndáme bobkové listy a…

Zobrazit více...

Kategorie