Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Potřebné ingredience

cibule tuk brambory voda uzenina bobkový list pepř nové koření sůl mléko nebo smetana mouka

Postup přípravy

Uvaříme uzeninu ve vodě. Osmažíme cibulku na tuku, přidáme brambory, zalejeme vodou z uvařené uzeniny. přidáme bobkový list, pepř, nové koření a sůl a povaříme dokud nezměknou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková z jakéhokoliv masa - jak máme rádi my :-)

Svíčková z jakéhokoliv masa - jak máme rádi my :-)

Potřebné ingredience

Maso - já dneska použila vepř.krkovičku (dělám i z krůtího, co je po ruce), 2 cibule, mraženou zeleninu pod svíčkovou, 1 lžíce plnotučné hořtice, 1 zakys.smetana, 1šlehačka ke šlehání,hladká a polohrubá mouka, slaninka, mléko, masox, vegeta, koření -divočina, celý pepř, bobkový list, olej

Postup přípravy

Na oleji si osmáhneme na kostičky nakrájenou cibulku, já dneska přidala slaninu (anglickou) do základu......jinak prošpikuju masíčko. Na cibulovém základě zprudka osmáhneme ze…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Žampiónová omáčka s hovězím masíčkem

Žampiónová omáčka s hovězím masíčkem

Potřebné ingredience

Omáčka: Žampióny (buď čerstvé nebo konzervované), máslíčko, hovězí vývar, hl. mouku, smetanu, drcený kmín, sůl. Knedlík: celé vajíčko, 1/4 l vlážného mléka, 2 kávové lžičky soli, 300g hl. mouky, 200g pol. mouky, 1/2 sáčku sušeného droždí Hovězí vývar: maso, mrkev, celer, kostka slep. bujónu, vegeta

Postup přípravy

Žampióny si osmažíme na másle s trochou oleje, osolíme a okmínujeme, necháme vydusit vodu, zasypeme moukou, uděláme jíšku, kterou rozředíme vývarem, necháme povařit. Nakonec dáme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
SVÍČKOVÁ Z KUŘETE

SVÍČKOVÁ Z KUŘETE

Potřebné ingredience

KUŘECÍ STEHNA PODLE STRÁVNÍKŮ 1 MRAŽENÁ SMĚS POD SVÍČKOVOU 1 STERILOVANÁ ZELENINA POD SVÍČKOVOU-HALALI BOBKOVÝ LIST,NOVÉ KOŘENÍ,PEPŘ CELÝ 2 ŠLEHAČKY 1 CIBULE KOUSEK ŠPEKU A MÁSLA PEPŘ MLETÝ,SŮL,CITRON

Postup přípravy

STEHNA SI UMYJEME PROŠPIKUJME POKRÁJENOU SLANINOU,MALINKO OSOLÍME A OPEPŘÍME VLOŽÍME DO PEKÁČE KDE BUDEME PÉCT.
NA MÁSLE SPĚNÍME POKRÁJENOU CIBULKU PŘIDÁME MRAŽENOU ZELENINU A…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kedlubnová omáčka

Kedlubnová omáčka

Potřebné ingredience

kedlubny, hladká mouka, kousek másla, mléko, sůl, ocet, cukr, půl kostky masoxu

Postup přípravy

Nejdřív nastrouháme na hrubém struhadle očištěné kedluby, vložíme do kastrolu s troškou soli a povaříme doměkka. Po té vodu slijeme , ale NEVYLÉVÁME!!!
Mezitím si očistíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
vepřové na smetaně RYCHLOVKA

vepřové na smetaně RYCHLOVKA

Potřebné ingredience

500g kýty (může být jakékoli masíčko), větší cibule, lžíčka citronu, lžíce hořčice, hl. mouka, voda, smetana, masox, 3 kuličky pepře, 2x bobkový list, sůl, pepř

Postup přípravy

nakrájím maso na plátky, naklepu, osolím, opepřím.Pokrájenou cibuli na kostičky osmažím jen zlehka, poté přidám plátky, opeču z obou stran, přidám bobkový list, pepř, hořčici a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
+++Moje koprovka-extra rychlá+++

+++Moje koprovka-extra rychlá+++

Potřebné ingredience

500 g předního hovězího,5dl hov.vývaru,60 g másla,2 lžíce sekaného kopru-i mražený,2,5 dl kysané smetany,ocet nebo citron.šťáva,cukr,sůl,hladká mouka

Postup přípravy

Uvaříme maso-asi 2-2,5 hod. v zakrytém hrnci,a vývar si necháme na omáčku.V kastrolu rozehřejeme máslo,zasypeme moukou a za stálého míchání necháme zpěnit,až zbělá,po částech…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kynuté knedlíky "vařené" v mikrovlnce

Kynuté knedlíky "vařené" v mikrovlnce

Potřebné ingredience

3dcl polohrubé mouky, 1/2 kostky droždí (nebo 1 sáček instantního droždí),1 vajíčko, 3 dcl mléka,2 rohlíky,2 lžíce oleje,špetka soli

Postup přípravy

Mouku,sůl,nakrájené rohlíky promícháme,přisypeme instantní droždí (nebo přidáme kvásek z části mléka),přidáme mléko,vajíčko a olej,vše promícháme,vznikne řidší těsto které necháme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Babiččina svíčková

Babiččina svíčková

Potřebné ingredience

Je to 1. omáčka, kterou mě babička naučila, je jednoduchá a dobrá. ***3 menší kousky zadního libového hovězího masa, 2 sklenice Halali (směs zeleniny a koření k přípravě omáček asi po 250 g), 100-150 g špeku - nadrobno, 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, asi 3 lžíce cukru krystal, 1/2 citronu

Postup přípravy

Maso dáme do misky a zalijeme směsí Halali. Dáme na 1-2 dny do lednice.
Po dvou dnech maso i se zeleninou dáme do pekáče, přidáme vyškvařený špek a pečeme. Asi tak po 1 ½…

Zobrazit více...

Kategorie