Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
JEDNODUCHÁ KOPROVKA OD MOJÍ BABIČKY

JEDNODUCHÁ KOPROVKA OD MOJÍ BABIČKY

Potřebné ingredience

olej nebo jiný tuk
hladká mouka
mléko
cukr, sůl, kopr, ocet nebo citr.šťáva

Postup přípravy

Z přiměřeného množství tuku a mouky uděláme jíšku. Neměla by být tmavá, ale spíš světlejší. potom přilijeme trošku mléka a metličkou rozkvedláme do hladka. Potom dolejeme tolik…

Zobrazit více...
OMÁČKY
rajská od Janičky s perníčkom

rajská od Janičky s perníčkom

Potřebné ingredience

masíčko dle chuti / nemusí byť/, 1 večšia mrkva, 1 večšia petržel, alebo kúsok cezelu, rajčata v plechovke, alebo 2 husté rajské pretlaky, 3 rajčiny, solčanky, nové korenie, celé koreni, bobkový list, kúsok celej škorice, perník na strúhanie.......... / smetana kto chce/

Postup přípravy

Robím ju v tlakáči, dám tam masíčko - osmahnem / alebo bez masa/, celú mrkvu, celú peržel, koreníčko, pretlaky,alebo zavarané rajčata + odšupkováné sparené čerstvé rajčatka /…

Zobrazit více...
OMÁČKY
ŠPAGETY ........

ŠPAGETY ........

Potřebné ingredience

ŠPAGETY, HRÁŠEK NAKLÁDANÝ , ŠUNKU, SÝR MAZACÍ, SMETANU, VAJČKO, PARMAZÁN.

Postup přípravy

Lehce orestujeme šunku přidáme smetanu ochutíme podravkou poté vložíme mazací sýry a necháme rozpustit, vložíme hrášek a zahustíme rozšlehaným vajčkem můžeme ještě dochutit!…

Zobrazit více...
OMÁČKY
***VEPŘOVÉ NA ŽAMPIÓNECH***

***VEPŘOVÉ NA ŽAMPIÓNECH***

Potřebné ingredience

1 větší cibule, 500g žampiónů, 400g vepř.masa, smetany ke šlehání, 1 masox, hl. mouka na zaprášení a případné další zahuštění, bobkový list, nové koření, celý pepř

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli najemno, necháme na oleji zesklovatět, přidáme na kostičky nakrájené maso, orestujeme, osolíme a dusíme chvíli pod pokličkou, poté zaprášíme moukou, zalijeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Výborný segedín bez koření

Výborný segedín bez koření

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřové kýty,kyselé zelí,cibule,zakysaná smetana,2 lžičky sladké papriky,hl.mouka a sůl.

Postup přípravy

Na cibulce orestujeme maso nakrájené na kostičky ,osolíme a zaprášíme paprikou.Přidáme zelí podlejeme a necháme podusit s masem doměka.Potom si rozškvedláme trochu mouky s vodou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka - postup od profikuchaře

Rajská omáčka - postup od profikuchaře

Potřebné ingredience

Kořenová zelenina, cibule, raj. protlak, hov. vývar, olej, hl. mouka (jíška) ocet, cukr, koření : sůl, skořice, nové koření, celý pepř, bobkový list

Postup přípravy

1) Ve velkém hrnci: na oleji orestujeme kořenovou zeleninu, petržel a celer lehnce do hněda (viz.foto), přidáme koření (i skořici). Restujeme.

2) Pak teprve přidáme cibuli…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Špenátová omáčka s nivou (vynikající)

Špenátová omáčka s nivou (vynikající)

Potřebné ingredience

4 stroužky česneku,20dkg slaniny,trojúhelníček Nivy,2 kuřecí prsa,špenát (nejlépe mražený v kuličkách),sladká smetana

Postup přípravy

Na másle osmahneme na kolečka nakrájený česnek,přidáme na kostky slaninu a kuřecí maso a chvilku restujeme.Pak přidáme špenát,podlijeme trochou vody a cca 10min.dusíme.Nakonec…

Zobrazit více...
OMÁČKY
SVÍČKOVÁ S KRÁLÍČKEM

SVÍČKOVÁ S KRÁLÍČKEM

Potřebné ingredience

6 kousků králíka, 2 sáčky zeleniny pod svíčkovou, olej, sůl, pepř, 5 bobkových listů, 12 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, cibule, masox, šlehačka a hl. mouka na zahuštění

Postup přípravy

Králíka orestujeme na oleji, vyndáme a osolíme a opepříme ze všech stran. Na oleji orestujeme asi 10 minutek zeleninu, přidáme koření a nakrájenou cibuli. Potom přidáme masox a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Famózní svíčková od JITULE

Famózní svíčková od JITULE

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa (lze i z vepřového plecka, králíka, kuřete; naposledy jsem použila panenku a hřbítek z divočáčka); cca 50g slaniny bez kůže nebo špeku, 1 větší cibule, 1 velká mrkev, 1 menší celer, 1 středně velká petržel (příp. pastiňák), 1 zakysaná smetana (200-250g), 1 smetana ke šlehání (200-250g), 4 ks bobkového listu, 12 kuliček nového koření, 10 kuliček celého černého pepře, 6 kuliček jalovce, 1 čajová lžička sušeného tymiánu, sůl, cukr krupice, ocet, citrónová šťáva (nebo citronek), hladká mouka, voda; brusinky, šlehačka a citrón na servírování

Postup přípravy

Tento recept sem vypisuji na přání maminek se souhlasem jeho autorky, paní Jitule64.

1) Připravíme si sladkokyselý nálev: 2 litry studené vody + 12 zarovnaných polévkových…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KOPROVKA

KOPROVKA

Potřebné ingredience

3 lžíce másla
2 lžíce hl.mouky
500ml drůbežího vývaru-z kostky
1 svazek kopru-může být i mražený
100ml mléka
1 zakysaná smetana-ohřát na pokojovou teplotu/sráží se
200ml smetany ke šlehání
sůl ,pepř,špetka cukru a jabl.ocet

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejeme máslo,zaprášíme moukou a osmahneme.Zalijeme studeným vývarem a 15-20min.vaříme dohladka.Přidat jemně nasekaný kopr a mléko,nechat přejít varem.Vmíchat obě…

Zobrazit více...

Kategorie